$
חדשות נדל

צו עיקול לחברת הנדל"ן אדמה: מכרה את אותה הקרקע פעמיים

בני זוג תבעו את החברה שמוכרת זכויות לדירה בקרקעות חקלאיות, בטענה שמכרה להם חלקה שנרשמה בטאבו על שם רוכש אחר. עוד הם טוענים, שהכסף לא נשמר בנאמנות ושקיבלו רק את חלקו בחזרה. אדמה: הזוג הפר את ההסכם

דותן לוי 09:1219.04.16

בית משפט השלום בתל אביב הטיל בשבוע שעבר צו עיקול זמני על חברת הנדל”ן אדמה, בעקבות תביעה שהגישו בני זוג שטענו שהחברה הונתה אותם. לטענת השניים, החברה מכרה להם זכות לדירה בחלקה שאותה רשמה בטאבו על שם לקוח אחר, לא שמרה את כספם בנאמנות והחזירה רק חלק מהכסף ששולם. תשומת לבם של בני הזוג התעוררה בין השאר בעקבות התפוצצות פרשת ענבל אור שבה אירעו אירועים דומים, ובתביעתם הם אף טוענים שאדמה פעלה בשיטת הפירמידה.

 

חברת אדמה (א.ר. לוגיסטיק נדל”ן בע”מ) מתמחה במכירת זכויות לדירה עתידית בקרקע שלא עברה תהליך איחוד וחלוקה למגרשים ואין לגביה תכנון מפורט של בנייה. רוב הקרקעות הן חקלאיות, אולם התביעה נוגעת לקרקע בגוש הגדול מצפון לשדה דב בתל אביב.

 

אזור הגוש הגדול בצפון תל אביב. אדמה החליפה ארבעה עורכי דין בשנה וחצי אזור הגוש הגדול בצפון תל אביב. אדמה החליפה ארבעה עורכי דין בשנה וחצי

 

מהתביעה שהוגשה באמצעות עו”ד ירון אלון ומורן ספיאשווילי ממשרד הורוביץ, אבן, אוזן ושות' טוענים בני הזוג, ישראלים שגרים בבלגיה, ששילמו לחברה בשנה שעברה 1.03 מיליון שקל עבור “זכות לשתי דירות בשטח של 120 מ"ר כל אחת”. בתחילה רכשו בני הזוג במרץ 2015 קרקע של 87 מ”ר, שלפי החברה מספקת זכות לדירה בודדת. לטענת התובעים, בעת החתימה התחייבה החברה להכניס את הכספים לחשבון נאמנות, אולם בדומה לטענות של הלקוחות של ענבל אור, הם טוענים כעת שהכספים עברו לחברת אדמה שעשתה בהם כרצונה.

 

לאחר הרכישה המתינו בני הזוג לעדכון שנרשמה הערת אזהרה על שמם בטאבו, אך כעבור שבעה חודשים פנתה אליהם החברה וביקשה שיגיעו לחתום שוב על המסמכים בשל החלפת משרד עורכי הדין. במהלך שמזכיר את ההתרחשות בחברת אור סיטי, אדמה החליפה ארבעה משרדי עורכי דין בשנה וחצי, כשהאחרון בהם הוא עמר, רייטר ז’אן, שוכטוביץ ושות’. לטענתם, כשהגיעו לחתום שוכנעו לרכוש את הזכות לדירה השנייה ובסך הכל בקרקע בשטח 156.67 מ"ר.

 

כעבור כחודשיים כאשר ביקשו לראות את הערת האזהרה, גילו בני הזוג שלא נרכשה עבורם קרקע וכספם אינו מוחזק בנאמנות. הם פנו למנכ”ל החברה אורן קובי ולסמנכ"ל המכירות ניר ישראלי, בין השאר במסרון בו כתבה האישה: “יש בידי נסח טאבו ועל השטח רשומים אנשים אחרים. בגלל זה לא חזרתם אלי, משהו פה מלוכלך ואני לא מתכוונת לוותר". לפי ההתכתבויות שהגישה לבית המשפט, היא לא קיבלה תשובה. לבני הזוג התברר שהחלקה שהיתה אמורה לעבור על שמם נמכרה לגורם אחר, שכבר לקח עליה משכנתא.

 

בשלב מסוים נעתרה החברה לרשום את בני הזוג על הקרקע, אולם לאחר מכן התברר שבני הזוג נדרשים לחתום על מסמכים בשלישית מול משרד עורכי דין חדש. רק בשבוע שעבר, בעקבות צו העיקול שהוטל על הסכום ששולם, השיבה החברה את הכסף כשהעבירה המחאה לסוף מאי על 795 אלף שקל — כשהיא מפחיתה 234 אלף שקל בגין פיצוי מוסכם. התובעים נותרו ללא קרקע וללא מלוא הכסף שהשקיעו.

 

מחברת אדמה נמסר כי "החברה נעתרה באופן מיידי להשיב את הכספים במלואם. יודגש שבני הזוג הפרו את ההסכם לאחר שביקשו להעביר את התשלום במזומן ושכספם יישמר בחשבון החברה ולא בנאמנות. הכסף שימש עבורם לעסקה חדשה שבה התחייבו להעביר סכום נוסף. אולם, לאחר זמן קצר, בחרו בני הזוג להפר את ההסכם. למרות זאת השיבה החברה את הכסף בהתאם למוסכם (שוטף פלוס 30) תוך קיזוז הפיצוי המוסכם לנוכח הפרת ההסכם על ידם.

 

"איינו מתייחסים לבקשה לעיקול שלא הועברה לחברה. ברור שהעובדות הללו לא הוצגו בבית המשפט, אחרת לא היה נותן צו עיקול במעמד צד אחד".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x