אביגדור יצחקי מודה: "די נכשלנו בהבאת עובדים זרים"
יו"ר מטה הדיור בכנס אלי הורוביץ: "הסינים מורחים אותנו, לכן אנחנו מביאים פלסטינים"; ח"כ משה גפני: "האם ילד שגר בשכונת הארגזים מקבל חינוך כמו בצפון ת"א?"
"אין מספיק ידיים עובדות בישראל, אנחנו די נכשלים בהבאת עובדים זרים, הסינים מורחים אותנו, לכן אנחנו מביאים פלסטינים, הבאנו כ-8,000-7,000 עובדים , וסך הכל יש 15 אלף, נתנו מיליונים למעברים כדי שהעובדים יוכלו לעבור ברמה של בני אדם.ב סך הכל אנחנו תקועים עם עניין העובדים, כרגע יש קול קורא להביא חברות. זה לא פשוט אך יתבצע", כך אמר היום (ג') יו"ר מטה הדיור במשרד האוצר, אביגדור יצחקי בכנס אלי הורוביץ לכלכלה וחברה של המכון הישראלי לדמוקרטיה, במלון דן בירושלים.
יו"ר ועדת הכספים, ח"כ משה גפני, דיבר על התוכנית האסטרטגית שהציג משרד האוצר ואמר: "באתי בלי מצב רוח אך קבלתי פה מצב רוח כי נראה שפחות או יותר הכל מסודר. אך המצב לא כזה והוא הולך ונעשה רע. האם הילד שגר בשכונת הארגזים מקבל חינוך, רווחה, תשתיות שמקבל הנער שגר בצפון תל אביב או מגדלי אקירוב. האם לא גדל פה דור שרואה מה קורה בצד השני?, האם הוא חוש שיש לו עתיד? הפער רק הולך וגדל. האם מדינת ישראל עושה מספיק לניצולי השואה?". עם זאת הוסיף: "הממשלה עושה צעדים שלא נעשו בעבר".
גפני דיבר על הצורך בשילוב חרדים בשוק העבודה ואמר "יש אדם חרדי שהתמודד על מכרז במשרד האוצר של ריכוז, מזכירות אחד האגפים, אמרו לו כל הזמן שהחרדים צריכים להשתלב, אז הוא נגיש למכרז. התנאי היה 12 שנות לימוד. הבחור למד 8 שנות לימוד בבית ספר יסודי ואחרי זה 4 שנים בישיבה, הודיעו לו שהוא לא יכול להיכנס למכרז כי אין לו 12 שנות לימוד. מדינת ישראל לא מכירה בלימוד של הישיבה על הרמב"ם והרמב"ן.
"כשמדברים על פערים, אני לא מדבר על הציבור הערבי ששם יש דברים חמורים מאד. אחת הסכנות של החברה הישראלית זה הפערים- הפערים קיימים- התוכניות לא יעזרו. אותה אישה חרדית שנמצאת בגרפים, מקבלת באותה חברה משכורת בחצי הסכום שמקבלת אשה שהיא לא חרדית. לפני שמדברים על 2030 או 2060 בואו נדבר על הבית", סיכם גפני
ח"כ מנואל טרכטנברג (המחנה הציוני) התייחס לצעדי הממשלה ואמר כי "לא ראיתי בתוכנית האסטרטגית מנועי צמיחה, לא ראיתי התייחסות להשקעות ולייצוא, המשק נמצא בהאטה וזה לא עניין מחזורי, מיצינו את מחזורי הצמיחה שהובילו אותנו עד היום, על אף מה שקורה בפוליטיקה. איך אנחנו מגיבים לאתגר בשל הקשיים העולמיים? אני מקווה שביומיים האלה הנושא יעלה כי אם לא אפשר יהיה לדון ביעילות של סקטור ציבורי מול כלכלה דועכת".