בתוך שנה נרכשו 650 דירות חדשות עבור הדיור הציבורי
על פי נתוני משרד הבינוי לקראת יום הדיור הציבורי שייערך מחר בכנסת מדובר בקצב של כ-80 דירות חדשות בחודש. לשם השוואה בשנת 2014 נרכשו 6 דירות בלבד וב-2015 נרכשו 90 דירות בסה"כ
- עיריית ת"א: עד סוף השנה נרכוש 60 דירות עבור הדיור הציבורי
- גלנט: "משחק מהיר במחירי הדיור עשוי להוביל למשבר כלכלי"
- חברות הדיור הציבורי יחויבו לספק לדיירים ולזכאים מידע שוטף על מעמדם
משרד הבינוי והשיכון משקיע כמיליארד שקל עבור רכישת דירות חדשות, כאשר לפני שלושה חודשים הוחלט כי 100 מיליון מתוכם יוקצו לטובת אוכלוסיות מרותקות לכיסאות גלגלים. קצב רכישה הדירות לאוכלוסיות אלו הוא נמוך יותר, זאת מאחר שנדרשת התאמה גבוהה יותר לצרכי הזכאים, כמו מעלית, נגישות לנכים בבניין, תחבורה ציבורית במרחק סביר ושירותים נוחים.
המאגר הנוכחי של דירות עומד כיום על כ-59 אלף דירות, 60% מתוכן מאוכלסות על ידי יחיד או זוג. כיום ממתינים לדיור ציבורי כ-2,700 משקי בית במשרד הבינוי והשיכון וכ-27 אלף במשרד הקליטה. אותם ממתינים זוכים כיום לסיוע בשכ"ד בגובה של עד 3,000 שקל, תלוי במצבו הסוציו-אקונומי, ההכנסה החודשית מספר התלויים בו וגורמים נוספים. מלבדם כ-140 אלף משקי בית שאינם זכאים לדיור ציבורי, מקבלים סיוע ממשלתי במימון שכר הדירה החודשי. לפי ההערכות כדי להדביק את הפער יזדקקו במשרד להשקיע עוד כ-2-2.5 מיליארד שקל לפחות.
עם כניסתו לתפקיד שר הבינוי והשיכון הצהיר גלנט כי יציע שבכל פרויקט מגורים חדש שייבנה, 5% ממנו יוקצו לטובת דיור ציבורי. בעקבות חילוקי דעות עם הגורמים המקצועיים במשרד האוצר התמסמס החוק ובמשרד עובדים על רעיונות נוספים במטרה להגדיל את סל הפתרונות. אחד מהרעיונות הוא לייצר מסלול מימון חדש לזכאים בו המדינה תרכוש דירה ותממן עבורו את המשכנתא. הזכאי בתמורה מוסיף סכום מסוים, שממילא היה הולך לרכישת דירה, ובכך הוא רוכש את הזכויות על הבית.