מי היה מאמין שדווקא שופרסל תגרום לכך שלראשל"צ תהיה תוכנית לדיור בר־השגה
שופרסל מעבירה את המרכז הלוגיסטי שלה ממזרח העיר ורצתה לנצל את 110 הדונמים לבנייה. דיור בר־השגה היה כנראה החרך שלדעתה אפשר זאת.
אלא שוועדות התכנון המקומית והמחוזית התנגדו לבקשתה, ושופרסל עתרה לבית המשפט באמצעות עוה”ד רון צין וסיון רוזנבלט ממשרד שביט בר־און גלאון צין ויתקון ושות'. בשופרסל טענו שהחוק קובע שתוכנית כוללנית צריכה לכלול הוראות בנוגע לדיור בר־השגה. עוד טענה החברה, שהחלטת הוועדה המחוזית שלא לדון בדיור בר־השגה בתוכנית כה רחבה, היא חסרת סבירות באופן קיצוני.
הוועדות השיבו שהוראות החוק אינן חלות על תוכנית מתאר כוללנית, אולם בית המשפט דחה זאת וקיבל את טענות שופרסל. "הוועדה המחוזית לא הייתה רשאית להפקיד את התוכנית הכוללנית בטרם פעלה בהתאם להוראות סעיף 12.1.3 בתמ"א – קרי, בחנה את הצורך בדיור בהישג־יד ואף קבעה את תמהיל יחידות הדיור ותמהיל גודלן". פסק הדין הדגיש שהתוכנית מוסיפה 32 אלף דירות לעיר — ולכן בלתי סביר שהוועדה המחוזית תותיר לוועדה המקומית לטפל בדיור בר־השגה, וזאת כחלק מ”עקרונות יסוד של תכנון כוללני”.
“המחוקק מבקש למנוע את דחיקת הדיור בעל הסממנים הסוציאליים לקרן זווית, במציאות של עודף ביקוש וחוסר בהיצע בשוק הדיור”, הדגיש השופט אורן שוורץ, “ייתכן שבכך ביקשו הוגי התכנית לממש עקרונות חברתיים בכללם שיקולי צדק חלוקתי". השופט הדגיש שגם הוראות מינהל התנכון מחייבות התייחסות לכך וקבע שהפגמים באישור התוכנית מצדיקים את ביטולה.
עם זאת פסק הדין קבע שההחלטה לא לאשר לשופרסל לבנות דיור בר־השגה במגרש שלה — היא סבירה. אולם עו"ד צין אמר כי "שופרסל מקווה שכעת בקשתה תישקל בכובד ראש”.