מיקרוסופט העדיפה את הרצליה על ת"א: תקים בה את הקמפוס החדש שלה במיליארד שקל
תדהר, קנדה ישראל ואקרו נדל"ן יקימו את הקמפוס, שיכלול כ-40 אלף מ"ר, על שטח שנמצא בבעלותן - וישכירו אותו למיקרוסופט לתקופה של 15 שנה
חברת מיקרוסופט בחרה להקים את הקמפוס החדש שלה בהרצליה, והעדיפה אותה על פני הצעה מתחרה בתל אביב. הבחירה של מיקרוסופט היא להקים את הקמפוס בקרקע בבעלות החברות תדהר, אקרו נדל"ן, וקנדה ישראל המחזיקות יחד בקרקע שממוקמת באזור החדש של הרצליה פיתוח בסמוך לכביש העוקף שמגיע למרינה אשר בחלקו הדרומי של האזור. המכרז הוא כזה שהחברות היזמיות יקימו את המתחם בעלות מוערכת של כמיליארד שקל וישכירו אותו למיקרוסופט לתקופה של 15 שנה.
- מיקרוסופט מתרחבת בישראל: מחפשת קרקע להקמת מרכז פיתוח
- האיחוד האירופי אישר את רכישת לינקדאין על ידי מיקרוסופט
- יוג'ין קספרסקי רוצה לתבוע את מיקרוסופט: "פוגעת בחופש הבחירה"
בתחילת הדרך הגיעו לידי אנשי מיקרוסופט הצעות רבות למתחמים, אך ל"כלכליסט" נודע כי בחודשיים האחרונים נותרו שתי הצעות עיקריות: ההצעה בהרצליה, והצעה נוספת של החברות גב ים ואמות במתחם תוצרת הארץ בתל אביב.
התב"ע בתוצרת הארץ מאפשרת להקים שני מגדלי משרדים של 70 ו-30 קומות ובשטח כולל של 150 אלף מ"ר, כאשר המגדל הנמוך יותר הוצע למיקרוסופט. בשלבים מוקדמים יותר היו 2 הצעות רציניות נוספות, הצעה להקמת הקמפוס במתחם אמדוקס ברעננה וכן הצעה להקמת הקמפוס במתחם בבעלות עופר השקעות ואזורים אשר ממוקם גם הוא בהרצליה. קודם לכן היו הצעות להקמת קמפוס גם בראש העין ובנתניה, אך אלה ירדו כבר בשלבים הראשונים.
המגרש של קנדה ישראל, אקרו נדל"ן ותדהר נרכש במאי השנה מבעלי קרקע פרטיים בתמורה ל-200 מיליון שקל. מדובר במגרש בשטח של כ-10 דונמים שהיקף זכויות הבנייה בו עומד על כ-45 אלף מ"ר המיועדים למסחר ומשרדים. מאחר שהרכישה בוצעה כמעט במקביל לפרסום המכרז של מיקרוסופט, המגרש הוצע לה באופן כמעט מיידי, אך בשלוש החברות הביאו בחשבון תרחיש שלפיו לא ייבחרו במכרז.
ההצעה צריכה עדיין לקבל אישורים רשמיים במטה מיקרוסופט בארה"ב, אך גורמים בענף אומרים כי מדובר בתוצאה הסופית. על הקרקע צפוי לקום בניין אחד כאשר הדרישה הייה כי שטח כל אחת מעשר הקומות יהיה יהיה גדול - ויעמוד על כ-4,000 מ"ר. כמו כן הבניין יבנה לפי התקן האמריקאי לבנייה ירוקה LEED (טרם הוחלט אם זהב או כסף). והוא יכלול כ-1,000 מקומות חניה, כולל חניית אופניים, חדר אוכל, חדר כושר וחוגים, מלתחות ועוד.
המשרדים החדשים יקלטו לתוכם רק את הפעילות של החברה בהרצליה פיתוח המשתרעים על פני כ-17 אלף מ"ר - פעילות מחלקת השיווק ברעננה אשר לטובתה מושכרים כ-5,000 מ"ר נוספים לא צפויה לעבור. לאור זאת ניתן להבין שתוכניות החברה משקפות גם תחזית צמיחה אופטימית במיוחד לשנים הקרובות.
המגמה של הקמת קמפוסים ייעודיים לחברות תופסת תאוצה, לאחרונה חתמה טבע עם תדהר על הקמת קמפוס בהיקף דומה ובעלות מוערכת של כמיליארד שקל ברעננה. אחד השיקולים המרכזיים במיקום הוא הנגישות בדגש על תחבורה ציבורית נוחה, ולמרות שעל פניו לתל אביב יש כעת יתרון על פני הרצליה, בעתיד צפוי חיבור של הרכבת הקלה לאזור הקמפוס והיא צפויה ליהנות גם מרשת של שבילי אופניים וצירי תנועה מרכזיים.
מדובר בשיתוף פעולה ראשון של שלוש החברות. אקרו נדל"ן היא קבוצה יזמית נמצאת בבעלות צחי ארבוב, אילן קפון וזיו יעקבי והיא אחראית על בניית מגדל אקרו נדלן ומגדל אלפא במתחם יצחק שדה החדש, מגדל רוטשילד 17, מגדל הגימנסיה, קולנוע ת"א, מתחם העסקים SEA VIEW בהרצליה פיתוח ועוד.
קנדה ישראל נמצאת בבעלות ברק רוזן ואסי טוכמאייר. החברה הקימה את מגדל W בפארק צמרת, את מגדלי בלו, ויוזמת פרויקטים נוספים כמו פרויקט מידטאון בת"א. לקנדה ישראל ולאקרו נדל"ן היו בעבר שותפויות בהקמת פרויקטים במסגרת קבוצות רכישה.
תדהר מנגד היא חברה יזמית אך גם מבצעת ונחשבת לאחת החברות הגדולות בענף, אך היא חברה קונבנציונאלית יותר אשר רוב הפרויקטים שלה פונים לפלח שוק עממי יותר. היא בונה בראש העין, באור עקיבא, ברמת השרון ועוד. עם זאת לתדהר יש גם ניסיון בנדל"ן מניב, וכאמור היא מקימה כעת את קמפוס טבע ברעננה יחד עם חברת אלקטרה.
חברת מאן נכסים היא זו שריכזה את כל ההצעות עבור מיקרוסופט ותיווכה בעסקה