ירידות קלות בשיעורי התשואה מנכסים מניבים למסחר ולמשרדים במחצית הראשונה של השנה
לפי השמאי הממשלתי, שיעורי התשואה נמצאו בין 7.5% ל-8%, בעוד שבענף התעשייה והטכנולוגיה נמשכת מגמת יציבות. לדבריו, המגמות הן בין היתר מהעדר חלופה אטרקטיבית להשקעה וממצב המשק הקרוב לתעסוקה מלאה
אלדרוטי מציין כי מגמות אלה נובעות בין היתר מהעדר חלופה אטרקטיבית להשקעה וממצב המשק. על פי נתוני בנק ישראל, הצריכה הפרטית הוסיפה לצמוח ולהוביל את המשק ושוק העבודה נותר איתן, כלומר התעסוקה הוסיפה לצמוח. כמו כן האבטלה נותרה ברמה נמוכה יחסית והשכר הריאלי המשיך לעלות, כך שהמשק נמצא קרוב לתעסוקה מלאה.
בסקירה נדגמו ונבדקו 45 נכסים מניבים: משרדים, מסחר, מבני תעשיה ולוגיסטיקה. רובם מתייחסים לשיעור ההיוון הכולל בשומות שנערכו לצורך הצגתן בדו"חות כספיים של חברות, ומבוססים בדרך כלל על יחס בין נתון שוק דמי שכירות ידועים, לבין ערך שומתי בנכסי השוואה או בנכס הנשום.
אלדרוטי מציין כי בנכסים גדולים ניתן לזהות שונות בשיעורי התשואה באותו הנכס, כאשר לשוכרים בטוחים יותר מיוחס שיעור תשואה נמוך יותר ולהפך. בנוסף, קיים פער בשיעורי התשואה בשטחי מסחר בקניונים לבין שיעורי התשואה בחנויות הקטנות ברחובות מרכזיים שבהן שיעורי התשואה נמוכים יותר.
כמו כן, נבדקו שיעורי התשואה בנכסים באזורי הביקוש לעומת הפריפריה ונמצא כי דווקא בנכסים הממוקמים בפריפריה - נצפו שיעורי תשואה גבוהים יותר. על פי אלדרוטי, הקשר נובע ככל הנראה ממרכיב סיכון גבוה יותר בפריפריה כמו איתנות פיננסית של השוכרים, יחס אי תפוסה, סיכונים לבעלים שבהשתנות הסביבה וכדומה.