בסר תקים 4 מגדלי משרדים על ציר ז'בוטינסקי בפתח תקוה
החברה תבנה את הפרויקט במסגרת קבוצת רכישה על קרקע בבעלות המשפחות ברונר, וולפסון ושוקי שרון, שיחזיקו בבעלות במגדל משרדים אחד ובשטחים המסחריים; עלות הקמת הפרויקט - 1.8 מיליארד שקל
חברת בסר שבבעלות נחשון קיויתי חתמה על הסכם אופציה ללא תמורה ולתקופה של חצי שנה להקמת פרויקט משרדים רחב היקף במתחם אסם, על ציר ז'בוטינסקי בפתח תקוה, שייקרא בסר סיטי - כך הודיעה היום (א') החברה.
- בסר מימשה האופציה למגדל סוזוקי ברחוב יגאל אלון בת"א
- "מגדלים לא מיועדים למיליונרים. המדינה צריכה לעודד אנשים רגילים לעבור אליהם"
- תוכנית ענק חדשה במרכז ירושלים: 3 מגדלים בני עד 30 קומות בצומת יפו והנביאים
החברה חתמה על ההסכם מול בעלי הקרקע: המשפחות ברונר, וולפסון ואיש העסקים שוקי שרון, להקמה ושיווק של 3 מגדלים במתחם, המהווים כ-65% מהבנייה בו. בעלי הקרקע רכשו אותה לפני מספר שנים והיא משמשת לטובת מרכז ההפצה של רשת סטימצקי וכמגרש המכוניות של חברת כלמוביל, שצפויות להתפנות בטרם התחלת הבנייה, בהתראה של 60 יום.
מדובר בקרקע בשטח של 27 דונם שקודמה בה תוכנית למגדלים, שנמצאת בהליכי אישורים במשך מספר שנים ובמהלך שנת 2012 אושרה בוועדה המחוזית. כיום, הקרקע עם תב"ע (תוכנית בניין עיר) מאושרת להקמת 160 אלף מ"ר של משרדים וכן שטחי מסחר. על פי התב"ע, המתחם יכלול 4 מגדלי משרדים בני 32 קומות כל אחד ו-40 אלף מ"ר למגדל, וכן 22 אלף מ"ר של מסחר.
כאמור, חלקה של בסר בפרויקט הוא ב-3 מגדלים, כאשר בעלי הקרקע יחזיקו בזכויות למגדל נוסף ולשטחי המסחר. יחד עם זאת, כל 4 המגדלים ושטחי המסחר ייבנו כמקשה אחת וינוהלו על ידי חברת בסר - הן בצד ההנדסי והן בצד המנהלי. היקף הקמת הפרויקט כולו נאמד ב-1.8 מיליארד שקל.
היזמים דיווחו כי הם רואים בפרויקט פוטנציאל רב לאור מיקומו על ציר ז'בוטינסקי בפתח תקוה ובשל העובדה שתחנת הרכבת של הקו האדום תוקם בתוך המתחם המדובר ותסייע בנגישות אליו.
נחשון קיויתי אמר בשיחה ל"כלכליסט": "הלכתי לפרויקט הזה בגלל הגודל והיתרון שיש לו בנושא הנגישות - במתחם אחד יש היצע גדול של שטחי מסחר ומשרדים ותחנת הרכבת של הקו האדום ממוקמת ממש בתוך הפרויקט, היא אמורה להיפתח סביב שנת 2021 וגם אנחנו מדברים על 4 שנים של ביצוע".
לפרויקט יש כבר היתר חפירה ודיפון ועל פי הערכות, תחילת הבנייה תהיה באפריל 2017. לדברי קיויתי, עד כה שיווקה החברה בשיווק שקט למשקיעים חוזרים כ-70% ממגדל משרדים אחד (כ-28 אלף מ"ר) ובמחירים של כ-6,100 שקל למ"ר ברמת מעטפת, וללא חניות. בדומה לפרויקטים אחרים של בסר, כל 3 המגדלים ישווקו במסגרת קבוצת רכישה שתנוהל על ידם, וכבר כעת מתקיימים מגעים ראשונים עם גופים מוסדיים לרכישת מגדל אחד מתוך הפרויקט.
בעלי הקרקע - חרדים
המכנה המשותף של שוקי שרון, משפחת ברונר (האחים ישראל ויעקב) ומשפחת וולפסון הוא היותם אנשי עסקים חרדים. האחים ברונר עלו ב־2009 מבלגיה, שם הובילו את עסקי היהלומים והנדל”ן של משפחתם, ובעבר ביצעו מספר עסקאות עם בסר, כאשר בין היתר החזיקו בקרקעות של מגדלי בסר 3 ו-4. שוקי שרון נחשב לאחד השחקנים המרכזיים בשוק תפוחי האדמה, כשבמקביל הוא מחזיק בנדל”ן רב. ומשפחת וולפסון שעיקר עסקיה בניו יורק ונחשבת למשפחה חרדית פילנתרופית שידועה בעיקר בעסקי הסטארט-אפים שלה. האב זאב, יהודי חרדי ופילנתרופ שנפטר לפני שלוש שנים, היה מהמשקיעים המרכזיים בחברת נס טכנולוגיות, שנמכרה לקרן של סיטי בנק תמורת יותר מ־300 מיליון דולר ובנו, דייוויד, הקים קרן היי-טק שמשקיעה בסטארט-אפים. כמו כן, המשפחה מחזיקה בנדל"ן בניו יורק.
לשרון ולברונר היסטוריה של שיתופי פעולה, בעבר פורסם כי רכשו ביחד קרקע בעין כרם המיועדת להקמת 2,000 דירות, ולאחרונה רכשו עם שותפים קרקע בבני ברק המיועדת למשרדים ומסחר ב-223 מיליון שקל.
קבוצת בסר, שצפויה לנהל את הפרויקט, בונה כעת שני מגדלי משרדים ביגאל אלון, מתוכם אחד נמכר למוסדיים ויאוכלס ביולי-אוגוסט 2017, וכן מקימה מגדל משרדים של 30 קומות בבורסה ברמת גן בסמוך למגדל רוגובין תדהר. כן החלה החברה את הקמתו של מגדל סוזוקי ליד מגדלי טויוטה - ובו 19 קומות.