מיליארדרים זרים בלונדון עברו לשכירות בגלל מס הרכישה
המס על נכס שני הגדיל את היצע נכסי היוקרה להשכרה שעלותם 3,000 ליש"ט ומעלה לשבוע. אנליסט: "גם מי שמסוגלים לרכוש בקלות אחוזה ב־10 מיליון ליש"ט יעדיפו לשכור"
מס בולים גבוה יותר שהושת בבריטניה בשנה שעברה דחף מיליארדרים זרים לשכור בתי יוקרה בלונדון, במקום לרכוש אותם - כך דיווח ה"גרדיאן" הבריטי.
- לונדון מתייקרת: עלייה של 1.2% באינפלציה בבריטניה - שיא של שנתיים
- "למרות הברקזיט, בריטניה היא עדיין השער לאירופה"
- צפו בתמונות: לגו פתחה בלונדון את החנות הגדולה ביותר שלה בעולם
היצע נכסי היוקרה להשכרה בבירה הבריטית, שעלותם 3,000 ליש"ט ומעלה לשבוע, עלה בהתמדה מאז אפריל שעבר. זאת בעקבות מס בולים בגובה 15% שהושת על נדל"ן שנרכש באמצעות קרנות אוף-שור, ועלייה של 3% במס על נכס שני, מ־12% ל־15%. שיעור מס הבולים החל על נכסי פרימיום שמחירם גבוה מ־1.5 מיליון ליש"ט עומד עתה על 12% ועולה ל־15% כאשר מדובר בבית שני.
בשכונות היוקרה הלונדוניות, כמו הווסט אנד ומייפר, מסתמכים 55% משוק הנדל"ן על משקיעים שמוצאם ממדינות המזרח התיכון, הודו, רוסיה ואפריקה. מרקוס דיקסון, ראש חטיבת המחקר בחברת הנדל"ן לונרס, אמר ל"גרדיאן" כי אפילו מיליארדרים זרים המסוגלים לרכוש בקלות אחוזה בשווי 10 מיליון ליש"ט ומעלה, עוברים עתה לשכירות כדי להימנע מתשלום המס. "גובהו של המס באחוזון העליון הוא משמעותי", אמר דיקסון. "במיוחד אם לוקחים בחשבון שרוב הקונים משקיעים מלכתחילה ברכישת נכס שני, ולכן צריכים לשלם עוד 3% מס על הרכישה", הסביר.
מס הבולים הכניס לקופת האוצר הבריטית 7.4 מיליארד ליש"ט בשנה שעברה, 3.4 מיליארד ליש"ט רק בלונדון. הכנסות ממס בשכונות היוקרה הלונדוניות הגיעו ליותר מ־500 מיליון ליש"ט, פי 25 ההכנסות ממס זה בצפון אירלנד.