הצעת חוק לדחיית פינוי שדה דב לשנת 2019 תועלה להצבעה ביום ראשון
על פי הסכם שקיבל את אישור בג"ץ, השדה האזרחי אמור להתפנות בחודש הבא, אולם הח"כים סמוטריץ' ושמולי מקדמים הצעה לדחיית הפינוי שתועלה לוועדת השרים לחקיקה. זאת בניגוד לעמדת בעלי הקרקעות הפרטיות בשדה, שאיימו לתבוע פיצוי של 1.6 מיליארד שקל
שעון החול לפינוי שדה התעופה שדה דב בתל אביב הולך ואוזל, והמאבק על קרקעותיו מגיע לנקודת רתיחה. על פי הסכם שקיבל את אישור בג"ץ, השדה האזרחי אמור להתפנות בחודש הבא. עם זאת, ביום ראשון תעלה לוועדת השרים לחקיקה הצעת החוק שמקדמים חברי הכנסת בצלאל סמוטריץ' ואיציק שמולי בתמיכת 70 חברי כנסת לדחיית הפינוי ל-2019 - בניגוד גמור לעמדת בעלי הקרקעות הפרטיות בשדה דב.
הצעת החוק של סמוטריץ' ושמולי עלתה בעבר פעמיים לוועדת השרים, אך נדחתה כדי לתת סיכוי למו"מ בין האוצר לבעלי הקרקע. על פי הצעה שמקדם שר האוצר משה כחלון, שדה התעופה האזרחי ימשיך לפעול במקומו עד אוגוסט ואחרי כן יעבור למתחם הצבאי בשדה דב, שבו יפעל עד 2019 - אז יפונה גם השדה צבאי.
- מצהירים על שכירות מוזלת בשדה דב אך עותרים נגד פינויו
- תוכנית הבנייה בשדה דב תכלול 2,100 דירות להשכרה ב-3,000 שקל לחודש
- דחיית הפינוי של שדה דב: בעלי הקרקע הפרטית מאיימים לתבוע מהמדינה 1.6 מליארד שקל
במקביל למאמצי האוצר, שמולי וסמוטריץ' פועלים להמשך פעילותו של השדה במתכונתו הקיימת, מתוך תפיסה שסגירתו תפגע באילת - הן בתיירות הנכנסת אליה והן בתושבי העיר שמבקשים להגיע לתל אביב. לטענתם אין פתרון חליפי להפעלת קווי תעופה לעיר. בשל הזמן המועט עד תאריך הפינוי שנקבע בבג"ץ, יוזמי החוק מתכוונים לקדם אותו בבהילות ולהותיר את בעלי הקרקע מול חקיקה חד משמעית שאף עשויה להוביל לדחייה ארוכה יותר ואף לקבל את גיבוי בית המשפט העליון.
סמוטריץ' ציין בשיחה עם "כלכליסט" כי במשרד האוצר מתנגדים להצעת החוק, מחשש שהמשא ומתן עם בעלי הקרקע יירד לטמיון. אולם לדבריו, החוק יקבל את תמיכת חברי ועדת השרים לחקיקה ויקודם במהירות תוך תיאום עם הנהלת הקואליציה. מנגד, האוצר צפוי להפעיל מכבש לחצים לעיכוב החוק.
לדברי סמוטריץ', הוא מקדם את החוק כי בעלי הקרקע הפרטית סירבו לפשרה של כחלון, על אף שהונחה לפניהם הצעה לקבל דמי שימוש בקרקע בסך 4 מיליון שקל לחודש. אולם בבדיקה עם גורם המעורה בעניין מתברר כי אמנם בתחילת המשא ומתן הונחה הצעה כזו, אך המדינה היא זו שנסוגה בה.
רק אתמול (ד') הציג צוות מתכננים של רשות מקרקעי ישראל (רמ"י) ועיריית תל אביב תוכנית לדיור חברתי בשדה דב, הכוללת 2,100 דירות להשכרה ארוכת טווח במחיר מוזל של כ-3,000 שקל לחודש, וכן 560 דירות לדיור הציבורי. התוכנית תמומש רק לאחר פינויו המלא של שדה דב. הכנסות המדינה משיווק הקרקע מיועדות ברובן ליישום הסכם שוהם 3 - לפינוי מחנות צה"ל לנגב.