$
חדשות נדל

שיכון ובינוי ועיריית ת"א רבות על איצטדיון גאון

עיריית ת"א מתכננת מתחם מגורים על חורבות מגרש מכבי יפו שאותו הפקיעה. שיכון ובינוי טוענת לזכויות על הקרקע והתושבים מתנגדים לשינוי אופי השכונה

אמיתי גזית 08:1107.06.17

חברת שיכון ובינוי דורשת לקבל מעיריית תל אביב זכויות לבניית כ־150 דירות בשכונה החדשה שתיבנה על חורבות איצטדיון גאון, בעבר ביתה המיתולוגי של קבוצת הכדורגל מכבי יפו , השוכן מזרחית לשדרות ירושלים. להערכת שמאי המקרקעין אריה קמיל ממשרד קמיל, טרשנסקי, רפאל, המייצג את שיכון ובינוי, שווי הזכויות הוא כ־100 מיליון שקל (על פי החישוב של כ־700 אלף שקל שווי הקרקע ליחידת דיור באזור). ביום שני השבוע התקיים בוועדה המחוזית לתכנון ובנייה תל אביב דיון בהתנגדותה של החברה. שיכון ובינוי טוענת כי חלוקת השטח אך ורק בין רשות מקרקעי ישראל (רמ"י) לעיריית תל אביב נעשתה תוך התעלמות מזכויות היסטוריות שיש לה במתחם.

 

בנוסף, קבוצה של 15 משפחות מתוך כ־70 המתגוררות במתחם בבתים שנבנו לטענתם לפני קום המדינה, הגישו גם הם התנגדות באמצעות עו"ד עמי אסנת. הם מתנגדים לפגיעה באופייה של השכונה ופגיעה בקניין שלהם ללא פיצוי נאות. טענה משותפת לשיכון ובינוי ולתושבים היא כי התוכנית נעשתה ללא היוועצות אתם.

 

מזה כ־20 שנים מבקשת עיריית תל אביב לקדם תוכנית לבניית שכונה חדשה במתחם. מדובר בתוכנית לבניית 1,580 דירות המשתרעת על פני כ־150 דונם. התוכנית כוללת טבלאות איחוד וחלוקה מחדש בהסכמת בעלים. על פי הטבלאות המתחם חולק כך ש־35% ממנו הוקצה לעיריית תל אביב, ו־65% לרמ"י, שכן במתחם קרקעות בבעלות המדינה ובבעלות רשות הפיתוח. אולם שיכון ובינוי טוענת כי חלקה בגודל של 20 דונם שייכת לה, ומשום כך היו צריכים לכלול גם אותה בטבלאות. על פי הניתוח של קמיל עבור שוויה של החלקה האמורה שיכון ובינוי צריכה לקבל שטח לבניית כ־150 דירות.

 

איצטדיון גאון ביפו. גם שיכון ובינוי וגם התושבים מתלוננים שהעיריה לא משתפת אותם בתוכניות איצטדיון גאון ביפו. גם שיכון ובינוי וגם התושבים מתלוננים שהעיריה לא משתפת אותם בתוכניות

 

שורשי המחלוקת ב־1982, בתקופה שחברת שיכון עובדים, לפני האיחוד עם סולל בונה ומכירתה לאריסון השקעות, היתה בבעלות ההסתדרות. אז הפקיעה עיריית תל אביב את רוב השטח וב־1994 השלימה את ההפקעה. לטענת שיכון ובינוי היא לא קיבלה תמורה משום שהחלקה שימשה אז לצורכי ציבור: מגרש הכדורגל. כעת כשהעיריה רוצה לשנות את ייעוד הקרקע למגורים, מבקשת החברה כי יוחזרו לה הזכויות.

 

לטענת שיכון ובינוי התעלמה מכל פניותיה במשך השנים ומקדמת את התוכנית מבלי לשתף אותה בפרטים.

 

את התושבים המתנגדים לתוכנית מייצג עו"ד עמי אסנת, גם לטענתו העירייה פועלת בלי לשתף אותם בפרטי התוכנית. "איך אפשר לקחת שכונה שלמה ולהתעלם מהדיירים בה?" לדברי אסנת לרוב התושבים במתחם זכויות מתוקף היותם תחת הגנה של שכירות מוגנת, חלקם פולשים אך גם להם זכויות משום שהם מתגוררים במקום עשרות שנים. אבל "הם לא יודעים כלום, לא דיברו איתם, והם לא מוזכרים בטבלת הקצאת הזכויות".

 

מעיריית תל אביב־יפו נמסר בתגובה: "בניגוד לנטען, הקרקע שייכת לעיריה אשר רכשה אותה משיכון ובינוי ובתמורה לכך הקנתה לה זכויות בנייה בקרקע חלופית בצפון העיר. מטעמים ביורוקרטיים ומכיוון שלא התאפשר לרשום את הקרקע על שמה, ביצעה העיריה הפקעה. אשר לתושבים, הם יודעו לגבי התוכנית לאורך השנים. הואיל ומדובר בשטח המוחזק ברובו על ידי דיירים מוגנים, כל נושא פינוי הדיירים בידי רמ"י ייעשה על פי חוק הגנת הדייר. בכוונת העירייה להקים מנהלת לקידום הפרויקט, שתיתן פיצוי לדיירים".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x