תקציב האגודה לתרבות הדיור יזנק ל־100 מיליון שקל בשנה
עד כה עמד תקציב האגודה שמגיע ממשרד השיכון על 10 מיליון שקל בשנה. השר גלנט מבקש להגדיל את התקציב כדי לחזק את פרויקט שיקום שכונות
שר הבינוי והשיכון יואב גלנט העביר תיקון בהסכם המסגרת בין משרדו ובין האגודה לתרבות הדיור כך שהתקציב האגודה יעלה בצורה חסרת תקדים מ־10 מיליון שקל בשנה ל־100 מיליון שקל בשנה. אם אף שר לא יערער על התיקון שהגיש גלנט לאישור הממשלה עד ליום רביעי — ההצעה תאושר. שר האוצר, משה כחלון לפי המסמך תומך בהצעה.
האגודה לתרבות הדיור היא זרוע ביצוע של משרד הבינוי והשיכון וקיים בניהם הסכם מסגרת שנחתם בסוף 2014. בהחלטה שהגיש השר גלנט לאישור הממשלה נכתב כי התיקון שמוצע הוא "בהתאם לסמכות הממשלה לתקן את עקרונות הסכם המסגרת, כך שהתיחום הכספי של ההסכם יוגדל מ־10 מיליון שקל לשנה לסכום שלא יעלה על 100 מיליון שקל לשנה, במשך השנים 2017—2021".
בהסבר לתיקון מוסבר כי בסוף 2014 נחתם הסכם מסגרת בין המשרד לאגודה שעיגן את תחומי פעילות האגודה שהם שיקום וחיזוק מבנים בשכונות שהוכרזו על ידי הממשלה כשכונות שיקום. כעת במסגרת פרויקט שיקום שכונות חוזר, שמקדמים השר גלנט וסגנו ח"כ ז'קי לוי, הם מעוניינים כי האגודה תשתלב בביצוע עבודות שיפוץ המבנים בפרויקט שיקום השכונות בהם מיעוט הדירות הן דירות דיור ציבורי.
לפי אתר משרד הבינוי והשיכון, ב־2017 יושקע 240 מיליון שקל בפרויקט שיקום שכונות, ובשנת 2018 עוד 104 מיליון שקל. זאת ללא קשר לתקציב האגודה לתרבות הדיור.
האגודה לתרבות הדיור נוסדה בשנת 1964 על ידי הממשלה ומשרד הבינוי והשיכון ונמצאת בפיקוח רשות החברות הממשלתיות. לרשותה 90 סניפים שפזורים ברחבי הארץ והם בחסות הרשויות המקומיות. בעמותה חברים באופן וולונטרי ועדי בתים. מנכ"ל האגודה ראובן צדוק אשר בעברו שימש כרכז פעילות הצעירים בליכוד, מכהן בתפקיד מאז פברואר 1997, אז מונה על ידי סגן שר השיכון דאז מאיר פרוש. המינוי גרר ביקורת מצד מבקר המדינה ב־1998.