הופקדה תוכנית מתאר לגבעת שמואל: תוספת של 5,600 דירות
אוכלוסיית העיר צפוייה לגדול לכ-55 תושבים עד לשנת 2040, מה שיוביל לכך שמספר הדירות בעיר יעמוד על כ-16 אלף יח״ד. התוכנית כוללת גם מסחר ותעסוקה בהיקף של 937 אלף מ"ר
הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה מחוז מרכז שבמינהל התכנון, הפקידה להתנגדויות הציבור את תוכנית המתאר לגבעת שמואל. התוכנית כוללת תוספת של 5,600 יחידות דיור שייתנו מענה ליעד אוכלוסייה של כ-55 תושבים עד לשנת 2040, מה שיוביל לכך שמספר הדירות בעיר יעמוד על כ-16 אלף יח״ד.
על פי נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה (הלמ״ס) נכון לסוף שנת 2017, מתגוררים בגבעת שמואל כ-26 אלף תושבים. שטח גבעת שמואל הינו 2.57 אלף דונם ועל פי מסמכי התוכנית זו העיר הקטנה בישראל מבחינת שטח השיפוט שלה.
חלק נרחב מהגדלת מספר הדירות בעיר הינו בהנחה שכ-70% יבוצע ע״י מימוש מתחמי התחדשות עירונית. בנוסף, הכנת התוכנית החלה כבר בשנת 2013 וכעת מגיעה לישורת האחרונה בתהליך אישורה.
עוד כוללת התכנית שטחי מסחר ותעסוקה בהיקף של 937 אלף מ"ר. כאשר מרכזי התעסוקה הקיימים כיום לאורך כביש 4 יורחבו וממזרח לדרך רבין, שבגבול המזרחי של העיר, יוקצו שטחי תעסוקה נוספים. כמו כן, התוכנית יוצרת מרכז עירוני חדש, סביב רחוב הנשיא, הכולל עירוב שימושים - מגורים, תעסוקה ומסחר.
ממנהל התכנון ציינו כי התוכנית שמה דגש על חיזוק המרחב הציבור בעיר, תוך שמירה על האופי המיוחד של העיר כעיר "ירוקה". זאת, באמצעות הקמת רשת של שבילי הולכי רגל ואופניים, ציר עירוני שיקשר בין קרית אוניברסיטת בר אילן לרמת סיב בפתח תקווה, מדרכות רחבות ומוצלות לתנועה נוחה ורצופה ותוספת משמעותית של שטחים פתוחים.
יו"ר הוועדה המחוזית, שירה ברנד ציינה כי: "התוכנית מנצלת היטב את מיקומה הייחודי של העיר במרכז הארץ ובסמיכות לכבישים ארציים. זאת, כדי להבטיח כי גבעת שמואל תשמש כעוגן כלכלי חשוב במרחב, אשר יאפשר השקעה בפיתוח איכותי והתחדשות עירונית משמעותית".
התוכנית הינה ביוזמת הוועדה המקומית גבעת שמואל ונערכה ע"י משרד בר לוי אדריכלים ומתכנני ערים.