$
חדשות נדל

אילת: בשל הוצאת עובדי מלונות לחל"ת - חברת אלמוגים תתקשה לעמוד בדמי השכירות לבעלי הדירות

חברת אלמוגים המפעילה עבור בעלי הדירות מתחם המיועד למגורי עובדי המלונות כתבה למשקיעים אליהם היא מחויבת בתשלום דמי שכירות, כי בעקבות עזיבתם של עובדי המלונות נותרו מאות דירות ריקות ולכן היא לא תוכל להעביר את תשלום דמי השכירות לחודש אפריל

דותן לוי 10:3010.05.20

תוצאות משבר הקורונה והפגיעה בענף התיירות השפיעו באופן ישיר על מתחמי המגורים שמציעה חברת אלמוגים לעובדי המלונות. אלמוגים, בבעלות עמי בר משיח ומריו זוזל מפעילה את המתחם בהסכמים עם בעלי רשתות המלונות באילת, ומחויבת להעביר שכר דירה למשקיעים רוכשי הדירות, אך סגירת בתי המלון הובילה להוצאתם לחל"ת לשל מרבית עובדי המלונות ואלה עזבו גם את הדירות שהוצעו להם.

 

 

 

במכתב ששלחה ללקוחותיו מסביר המנכ"ל של חברת בתי אלמוג האחראית על המבנים הללו, סלע קולקר, כי כל בתי המלון באילת נסגרו והמתחם שמיועד לעובדי התיירות נותר שומם עם מאות דירות ריקות, וכי גם אלה שנשארו בו מתקשים לשלם את שכר הדירה. "מאז פרוץ המשבר, רב מוחלט של הדיירים עזבו את המתחם, ואף עזבו את העיר. בהתאם לכך, רשתות בתי המלון פנו אלינו בדרישה להפחתה משמעותית בדמי השכירות ולדחיית מועדי התשלום". עוד כותב קולקר, כי "ההכנסות מדמי שכירות צפויות להיפגע השנה בסדרי גודל של מיליוני שקלים. באותה העת, אנו ממשיכים לשאת בכל ההוצאות הקבועות הנדרשות מאחזקת המתחם כגון תשלומי ארנונה, מים ודמי ניהול...אנו משקיעים מאמצים רבים בנסיונות לגבות מהשוכרים את התשלומים על פי ההסכמים, כמו גם לאתר שוכרים חדשים, גם אם במחירי הנחה. אולם הסיטואציה איננה פשוטה ונכון להיום מועד סיום המשבר איננו ידוע לאיש....לצערי, לאור המצב המתואר, ועד שלא תתבהר התמונה, לא מתאפשר לעמוד בתשלומים, ולכן תשלום שכר הדירה לחודש אפריל לא יועבר לחשבונכם".

 

העיר אילת. עובדי המלונות נטשו העיר אילת. עובדי המלונות נטשו צילום: יאיר שגיא

 

מדובר במהלך קיצוני, שכן לפי דוחות החברה היא מחוייבת למשקיעיה גם בעיתות משבר כאשר המתחם נמצא בתפוסה חלקית. "התחייבות החברה לשכר דירה מובטח בגובה מסוים אינה תלויה בדמי השכירות המתקבלים בידיה בפועל, כך שהקבוצה נושאת בכל חוסר או נהנית מכל עודף, המתקבלים כתוצאה מהפער בין שכר הדירה המובטח לבין דמי השכירות המתקבלים בפועל", לשון הדו"ח השנתי של החברה.

 

פרויקט בתי אלמוג החל בשנת 2000, אז זכתה אלמוגים במכרז של רמ"י לקרקע המיועדת ל-384 יח"ד ב-5 בנייני מגורים ומבנה נוסף שמשמש כמרכז פנאי הכולל בריכה, חדר כושר, מינימרקט מסעדה וכו'. בשנת 2005 החליטה החברה להרחיב את המתחם והקימה 220 יח"ד נוספות ובהמשך התווספו לפרויקט כ-106 יח"ד נוספות. התפוסה בפרויקט נכון לפרסום דו"חות החברה בסיום 2019 עומדת על 87% בדירות שבשלבים א' ו-ב' ו-86% בדירות שבהן שכר הדירה מובטח. לאלמוגים תוכנית להרחיב את המתחם והיא אף הגישה תב"ע לאישור הוועדה המחוזית להרחבת המתחם ב-40 יח"ד נוספות. בסך הכל כיום יש במתחם כ-675 יח"ד ב-9 בניינים. בכל אחד מהבניינים יש אחוז מסוים של משקיעים בשכר דירה מובטח ל-5 שנים אשר עומד על מעל 95% ב-4 מבנים, מעל 50% בעוד 3 מבנים ובבניין אחד עומד על 33% בלבד בשלב זה. במרבית המבנים נותרה לחברה התחייבות של מעל שנתיים לתשלום שכר הדירה המובטח למשקיעים. החברה קשורה בהסכמים עם רשתות בתי המלון: דן, ישרוטל, הילטון, פתאל, אסטרל ועוד.

 

סלע קולקר מנכ"ל בתי אלמוג, החברה המחזיקה את מתחמי המגורים לעובדי המלונות אמר בתגובה: "כל בעלי הדירות שהשקיעו בבתי אלמוג, נהנים במשך שנים ארוכות מתשואות גבוהות, ותשלומים המשולמים בדייקנות במועדם. משבר הקורונה הינו משבר עולמי שאף אחד לא יכל לצפות את עוצמתו ואת השפעתו. זהו ארוע מתגלגל שאנו מתמודדים איתו כל יום ביומו. עדיין איננו יודעים את מלוא ההשפעה של הארוע הזה על ענף התיירות, ובפרט על מתחם בתי אלמוג שהוא הבית של עובדי ענף התיירות באילת. המשבר פרץ כבר לפני שלושה חודשים, והשבוע, לראשונה החלטנו להקפיא את תשלומי השכירות, ולבחון את כל האספקטים והמשמעויות הכרוכות בכך, במטרה להמשיך ולשמר את יכולתנו לנהל את המתחם כולו באופן תקין ולאורך זמן גם בעתיד. אני רואה זאת כאינטרס משותף של הנהלת בתי אלמוג ושל בעלי הדירות, שהרי כולנו רוצים שדמי השכירות ימשיכו להשתלם עוד הרבה שנים קדימה, כפי שהיה עד היום. אני מעריך שבימים הקרובים התמונה תתבהר ובעלי הדירות יזכו לשמוע חדשות טובות".

x