דיוויד בקהאם הכניס 46 מיליון דולר ב-2011
ברשימת הכדורגלנים העשירים של מגזין פורבס, נמצא בקהאם, שמשחק ב-MLS - גבוה מעל עמיתיו מברצלונה וריאל מדריד. מרבית הנציגים בעשירייה הראשונה דווקא משחקים בפרמיירליג
כמדי שנה, מפרסם מגזין פורבס את רשימת שחקני הכדורגל הכי מרוויחים בעולם. הרשימה הפעם מתייחסת לרווחים בשנת 2011 תוך שקלול של ההכנסות משכר (פלוס בונוסים) יחד עם ההכנסות שמחוץ למשחק, כלומר מחוזי פרסום, חסויות וכדומה.
ראשון, כמעט כרגיל, הדוגמן-שחקן דיוויד בקהאם,
השמועות מספרות שכאשר פרסם הלבשה תחתונה עבור ג'ורג'יו ארמני הכפילה החברה האיטלקית את המכירות שלה, כך שנראה שהשבדים של H&M עשו עסקה טובה. אחרי גיחה קצרה למילאן (בירת אופנה אחת) ושמועות על מעבר לפריז סן-ז'רמן (בירת אופנה נוספת), האריך בקהאם את חוזהו עם הלוס אנג'לס גלקסי מליגת ה-MLS לשנתיים נוספות, לא לפני שהוסיף להסכם סעיף הנותן לו אופציה ראשונה לרכוש מועדון MLS לכשיפרוש.
במקום השני נמצא כריסטיאנו רונלדו, שמרוויח דולר עבור כל מעריץ של עמוד הפייסבוק שלו או מיליון דולר עבור כל שער שכבש השנה בליגה, ובקיצור - 42 מיליון דולר בשנה. בתחום הפרסום מקדם הפרצוף של הפורטוגלי בן ה-27 חברות כמו נייקי, Castrol (שמנים למכוניות) וקליר (שמפו), אבל כוחו השיווקי העיקרי נמצא במקום אחר.
עם יותר מ-42 מיליון "חברים" בפייסבוק, 8.5 מיליון עוקבים בטוויטר (מספיק כדי למלא את הברנבאו יותר מ-500 פעם), ומשחקי מחשב ואפליקציות שנושאות את דמותו, הוא מוביל את הענף במה שנוגע למדיה חברתית. אפילו שאקיל אוניל צייץ לא מזמן שהוא מכור לאחת האפליקציות של CR7.
מיד אחריו מגיע הנמסיס שלו, ליאונל מסי, שחקן השנה בשלוש העונות האחרונות. הפרעוש מעט חלש משני קודמיו מבחינת הכוח הפרסומי שלו או בנוכחות ברשתות חברתיות ("רק" 34 מיליון לייקים בעמוד הפייסבוק הרשמי), ועדיין, אין כמובן סיבה לרחם על הארגנטיני, שבגיל 24 מוביל מסעות פרסום של פפסי, אדידס, EA Sports וחברות נוספות, מהן הוא הרוויח 19 מיליון דולר מסך 39 מיליון הדולרים שגרף לכיסו בשנה שעברה.
שלושת הראשונים שהזכרנו הם קטגוריה בפני עצמה, כאשר בפער גדול מהם נמצאים שאר כוכבי הכדורגל העשירים, אשר רובם (ששה מתוך שבעת הנותרים בעשירייה הראשונה) מגיעים מהפרמייר ליג האנגלית.
במקום הרביעי נמצא וויין רוני, חלוצה בן ה-26 של מנצ'סטר יונייטד, שהמשיך בשנה שעברה לעשות לא מעט צרות, אבל דאג גם לשדרג את השכר שלו והרוויח בסך הכל 24 מיליון דולר ב-2011, מתוכם 17 מיליון דולר ישירות מהמועדון, והשאר מפרסום. את העוצמה השיווקית של עושה הצרות הקטן אפשר למצוא בעובדה שחולצת הרפליקה שלו היא הנמכרת ביותר מבין כל השחקנים בפרמייר ליג.
סוגרים את העשירייה הראשונה שלושה שחקנים של צ'לסי (פרנק למפארד, ג'ון טרי ופרננדו טורס), שחקן אחד של מנצ'סטר סיטי (יאיא טורה), אחד מליברפול (סטיבן ג'רארד) ועוד שחקן מריאל (קאקה).