לא רק טרור: מארגני האולימפיאדה מפחדים גם מצ'ה גווארה
שבועיים לפני פתיחת האולימפיאדה בלונדון פרסמה הוועדה המארגנת רשימה של פריטים שאסור להכניס לשטחי המגרשים והאצטדיונים
מה מטריד את האנגלים לקראת האולימפיאדה? שבועיים לפני פתיחת האולימפיאדה בלונדון פרסמה הוועדה המארגנת רשימה של פריטים שאותם ייאסר להכניס לשטחי המגרשים והאצטדיונים במהלך ימי התחרויות. לצד ווווזלות, בקבוקי שתייה ומצלמות בעלות עדשות חזקות, הוחלט לאסור את הכניסה על מי שילבש חולצה שנושאת את דמותו של צ'ה גווארה. כנראה שהבריטים סבורים שכל מי שלובש את צלליתו המוכרת של המהפכן הארגנטיני הוא בעצמו מהפכן מסוכן בפוטנציה. אגב, גם חולצות עם כיתובים בעלי מסר פוליטי הן מחוץ לתחום. כעת נותר רק לחכות ולראות אילו התחכמויות ימציאו אנשים שרוצים לנצל את הבמה האולימפית כדי להעביר מסרים פוליטיים כדי לעקוף את האיסור.
בתוך כך פורסמו בספרד הסכומים שיקבלו הספורטאים שיחזרו מלונדון עם מדליה. בענפים אישיים, כמו שחייה ואתלטיקה תזכה מדליית זהב את הספורטאי/ת ב-94 אלף יורו, מדליית כסף ב-48 אלף ומדליית ארד ב-30 אלף; במקצועות זוגיים, כמו טניס זוגות וחלק מענפי השייט, יקבלו האלופים 75 אלף יורו כל אחד, הזוכים במקום השני יקבלו 37 אלף והזוכים במקום השלישי יחזרו למדריד עם 30 אלף יורו; לבסוף, במקרה של זכייה באחד הענפים הקבוצתיים, כמו כדורסל וכדורגל, תעניק ספרד 50 אלף יורו עבור מדלייה מוזהבת, 29 עבור אחת מכסף ו-18 אלף יורו לזוכים בארד.
הצפי בספרד מדבר על כך שהמשלחת תחזור מלונדון עם 19 מדליות, אחת יותר מהמספר שהושגה בבייג'ינג ב-2008, ושש מהן אמורות להיות מזהב.
סוגיית הבונוסים שמקבלים ספורטאים ספרדיים בתחרויות בינלאומיות הפכה בשנים האחרונות לנושא בוער במדינה. זאת לאחר ששחקני נבחרת הכדורגל, שזכו בארבע השנים האחרונות בשתי אליפויות אירופה ובגביע עולמי אחד, שלשלו לכיסם סך של 1.1 מיליון יורו. אזרחים ופוליטיקאים בספרד טוענים לאחרונה כי לא ייתכן שבימים של משבר כלכלי יקבלו השחקנים סכומים שכאלה תמורת הזכות לייצג את המדינה.