43 מיליון צייצנים עוקבים אחרי מועדון כדורגל
נתונים שנאספו מעידים כי ב-2012 חלה צמיחה יוצאת דופן במספר העוקבים בטוויטר אחר קבוצות כדורגל
43 מיליון משתמשי טוויטר עוקבים אחר מועדוני כדורגל, לנוכח הצמיחה של כדורגל במדיה החברתית ב-2012.
לפני קרוב לשנה, ניתחו באתר digital-football.com את מספר העוקבים אחר קבוצות כדורגל בטוויטר, והסיקו כי הנוכחות של כדורגל במדיה החברתית צפויה לזנק ב-2012, ולמעשה להפוך במהירות לנושא שולט בתעשיית המדיה החברתית. נתונים שפורסמו לאחרונה ב- Folos.im הצביעו על צמיחה יוצאת דופן ב-12 החודשים האחרונים ומסמנים כי 2013 תהיה ככל הנראה חשובה יותר מתמיד למועדוני הכדורגל בטוויטר.
בדצמבר 2011 פעלו בטוויטר 1,127 מועדוני כדורגל, שנהנו מ-17,199,600 עוקבים. במהלך התקופה הזו קבוצות רבות עדיין לא ניצלו כראוי את פלטפורמות המדיה החברתית או את התכנים כדי להשיג אינטראקציה רחבה יותר עם האוהדים.
נכון לדצמבר 2012 נוספו לטוויטר 424 קבוצות, שהעלו את המספר הכולל ל-1,551 קבוצות. במונחים של מספר אוהדים כולל מדובר בזינוק של פי 2 ל-45,047,842 עוקבים.
הקבוצה הגדולה ביותר שפעילה בטוויטר היא ברצלונה עם 7 מיליון עוקבים. קבוצות קטנות יותר משיגות הצלחה לא מבוטלת ושיעורי צמיחה מרשימים אף שלרוב יש להן תקציבים קטנים בהרבה בהשוואה לקבוצות הבכירות.
עוד עולה מהנתונים כי הצמיחה של ברצלונה וריאל מדריד ב-12 החודשים האחרונים היתה משמעותית. שתי הענקיות הספרדיות צומחות בשיעור מהיר במידה ניכרת בהשוואה לשאר הקבוצות. במרץ 2012 עקפה ברצלונה את ריאל מדריד בטוויטר, ומאז היא ממשיכה לשגשג, ובתוך חודשיים צפויה אף לטפס לרף ה-10 מיליון עוקבים.
נקודה מעניינת נוספת היא הכללתן של הקבוצות קורינתיאנס, פלמנגו וסאו פאולו מדרום אמריקה וכן הקבוצה המקסיקנית Chivas CD – אף שהקהל העולמי שצופה במשחקים שלהן בטלוויזיה קטן יותר, הן נהנות מהצלחה עצומה בטוויטר. זהו פרט מפתיע למדי בהתחשב בכך שארבע הקבוצות הללו מדורגות מעל לקבוצות ידועות כמו מילאן, יובנטוס ומנצ'סטר סיטי.
אין ספק כי 2012 היתה שנה מעולה לכדורגל במדיה החברתית, זו היתה התקופה המעצבת במהלכה קבוצות הכדורגל החלו להשתמש במדיה החברתית באופן אסטרטגי שמכוון להפעלת האוהדים. קבוצות גם החלו להעסיק מנהלי מדיה חברתית וליצור צוותי תוכן דיגיטלי, כך שהצמיחה הזו צפויה להמשיך.
כעת, כשהקבוצות בנו בסיס חזק וקהילה במדיה החברתית, הצעד הבא מבחינת רבים בתעשיית הכדורגל יהיה חיפוש אחר דרכים להרוויח מהמדיה החברתית. כמות עצומה של משאבים, כסף וזמן הושקעו בהשגת הצמיחה הזו, כך שבשלב הבא ינסו הקבוצות להבין כיצד ניתן להשיג החזר על ההשקעות הללו. לפיכך, ניתן לצפות שהקבוצות יעבדו אף קשה יותר להשגת האיזון בין ההתקשרות עם האוהדים וקידום תכנים מסחריים. אף שחשוב לגרוף רווח, הקבוצות חייבות להבטיח שלא יגזימו בהתמקדות בשיווק בלבד.