פיפ"א הרוויחה 72 מיליון דולר ב-2013
לפי מסמכים שפרסם הארגון, הנשיא ספ בלאטר וחבריו לוועד הפועל קיבלו בונוסים בסכום של 36.3 מיליון דולר. הרזרברות של הארגון: 1.432 מיליארד דולר; כמה מחברי הוועד פעלו לסיכול רפורמה מקיפה בארגון
- ברזיל 2014: הערים נבהלות ממחירי פסטיבל האוהדים של פיפ"א
- קטאר 2022: רפורמה אמיתית או כסת"ח של פיפ"א?
- נשיא פיפ"א מבטל הבונוסים למנהלים הבכירים; דורש ביטול הגבלת הגיל בוועד האולימפי
הכנסות הארגון בשנה השלישית מתוך מחזור פעילות של ארבע שנים, עמדו על 1.386 מיליארד דולר כאשר ההוצאות עמדות על 1.314 מיליארד דולר. בשנת מונדיאל בדרך כלל ההכנסות מגיעות לשיא וכך גם הרווחים.
פיפ"א שילמה מס של 17 מיליון דולר דרך חברות בת ושותפות. משכורות הנשיא והעסקנים שמנהלים את הארגון, כולל משכורתו של ספ בלאטר, נשיא הארגון, לא נחשפו. מה שכן נחשף זה שבלאטר וחבריו לוועד הפועל חלקו בונוסים של 36.3 מיליון דולר בשנת 2013.
על פי רויטרס תהליך רפורמת השקיפות שבו פצחה פיפ"א בהובלתו של עורך הדין מייקל גרסיה מניו יורק, כמעט וחוסל בשבוע שעבר על ידי מקורות בתוך הארגון עצמו.
מספר עסקנים בכירים בפיפ"א איימו על מעמדו של גרסיה ותפקידו כראש ועדת האתיקה העצמאית, שהוקמה לחקור את החשדות לשחיתות סביב הליך ההצבעות לבחירת מארחת טורנירי המונדיאל ב-2018 ו-2022, והבחירות לנשיאות פיפ"א ב-2011. עם זאת, חברים בוועד הפועל של פיפ"א מסרו לרויטרס כי היו שוקלים את המשך תפקידם בארגון אם החקירה של גרסיה הייתה נבלמת לפני שסיים את עבודתו.
מספר חברים התומכים ברפורמה הודו כי סיכלו את התכנית לפני שעלתה לדיון במליאה, זאת לאחר שבשבוע שעבר פגישות הוועד הפועל במטה של פיפ"א בציריך, קיבלו פניות בעניין. באותו זמן שהה גרסיה בציריך לצורך קיום החקירה שלו סביב ההתנהלות של פיפ"א.
אין כל סימן לכך שנשיא פיפ"א, ספ בלאטר לקח חלק בתכנית לבלימת מה שהוא עצמו הגדיר כהליך רפורמת "השקיפות" חדש של פיפ"א.
לפי דיווחים שהגיעו לרויטרס, התכנית כללה מלבד את הדחתו של גרסיה מתפקיד החוקר הראשי של החשדות לשחיתות בפיפ"א גם את הדחתו מחקירת משחק הכדורגל העולמי.
פיפ"א לא השיבה לבקשת תגובה, כך גם משרדו של גרסיה בניו יורק. בשבוע שעבר פורסם כי גרסיה שוחח עם 13 חברים בוועד הפועל, שהשתתפו בהצבעות לבחירת מארחת לטורנירי 2018 ו-2022.