תרופה לא יעילה
גם העונשים שאופ"א הטילה על מנצ'סטר סיטי ופריז סן ז'רמן לא משנים את העובדה שהפייר פליי הפיננסי לא פותר את הבעיות של הכדורגל האירופי
אתמול נודע שמנצ'סטר סיטי ופריז סן ז'רמן ייענשו בצורה דומה על עבירות פיננסיות. העונשים עדיין לא סופיים ושתי הקבוצות עדיין במשא ומתן עם אופ"א לגביהם - ובינן לבין עצמן שוקלות לקחת את כל עניין הפייר פליי הפיננסי לבית המשפט הגבוה לערעורים בספורט של CAS. אופ"א, מצידה, מעוניינת לסגור את העניין כמה שיותר מהר.
- ראיון כלכליסט עם מנהל גוף מחקר הכדורגל החשוב ביותר באירופה: "התאחדויות פוליטיות רעות לכדורגל"
- אופ"א הענישה את מנצ'סטר סיטי ופריז סן ז'רמן
- איזו קבוצה משלמת הכי טוב לשחקניה?
העונש שנראה הקשה ביותר לעיכול מבחינת סיטי וסן ז'רמן הוא שהסגל שלהם לליגת האלופות יוגבל ל-21 שחקנים רשומים במקום 25 שחקנים. העניין הופך לגרוע יותר כיוון שסיטי וסן ז'רמן עדיין יצטרכו לרשום 8 שחקנים "מקומיים" - כלומר שחקנים שבין הגילאים 15 עד 21 ששיחקו בליגות המקומיות.
מה זה אומר? זה אומר שפריז סן ז'רמן תוציא הרבה כסף (הרי כסף זו לא הבעיה) כדי להביא איזה פול פוגבה או קארים בנזמה ועוד מספר שחקנים בכירים מהנבחרת הצרפתית. מנצ'סטר סיטי תקנה כמה שחקנים צעירים מאנגליה, נגיד ראחים סטרלינג, רוס בארקלי, אלכס אוקסלייד צ'מברליין או אדם לאלאנה (או בכלל את כל סאות'המפטון - הרי כסף זו לא הבעיה). בסופו של דבר, זו בעיה שכסף יפתור אותה.
ויש גם קנס של 60 מיליון יורו לשלוש שנים. זה 20 מיליון יורו לשנה. לא משהו שחסות קטנה ונחמדה עם "רכבת קטאר" או "הבנק הלאומי של אבו דאבי" לא יכולה לפתור. שוב, גם כאן הכסף יפתור את הבעיה הזאת.
אה, ואם כבר מדברים על חסות, אז בצרפת מדווח כי ההסכם של פריז סן ז'רמן עם QTA, רשות התיירות של קטאר, יוגבל רק לחצי מהערך שלו בחישובי הפייר פליי של אופ"א. זה אומר שבמקום להחשיב את כל ה-200 עד 250 מיליון יורו בשנה שמקבלת סן ז'רמן מ-QTA (שזה בעצם הבעלים של הקבוצה) באופ"א יחשיבו רק בין 100 ל-125 מיליון יורו (שזה 50 מיליון יורו יותר מכל ההכנסות המסחריות של יובנטוס בשנה, כן?). אגב, זה חדשות טובות מאוד עבור מנצ'סטר סיטי - זה אומר שהם סוף סוף יכולים לשדרג את הסכם החסות עם איתיחאד איירווייז ("רק" 48 מיליון יורו בשנה) ל-100 מיליון יורו בשנה. אופ"א אומרת שזה בסדר.
העונשים שספגו מנצ'סטר סיטי ופריז סן ז'רמן "קשים" אבל אפשר לפתור אותם בכסף - וזו לא בעיה עבור מנצ'סטר סיטי בבעלות אבו דאבי (תמ"ג של כ-188 מיליארד דולר) וסן ז'רמן שבבעלות קטאר (תמ"ג של 173 מיליארד דולר). זה אותו כסף שאופ"א מנסה למנוע ממנו להשפיע על כדורגל האירופי בחוקי הפייר פליי הפיננסי.
אופ"א לא החליטה מה עושים עם הקנסות עדיין. קנסות, אגב, שקשים בהרבה מאלו שהיא מחלקת על עבירות גזענות, שהיא נלחמת בהן כל כך קשה (80 אלף יורו היה הקנס הכי כבד על אוהדים גזענים).
אבל בכל מקרה, גם העונשים "הקשים" של הפייר פליי הפיננסי לא משנים את העובדה שהרגולציה הזאת לא פותרת אף אחת מהבעיות של הכדורגל האירופי. ההיפך, הפייר פליי הפיננסי רק גורם להחמרת הבעיות. הפערים רק גדלים והכסף משחק תפקיד גדול יותר מאי פעם.