מהלך של מונדיאל
לואי ואן חאל, מאמן נבחרת הולנד, ידע את החולשה ההולנדית לפנדלים יותר טוב מכל אחד אחר וידע שצריך לעשות משהו מיוחד במקרה, שחס וחלילה, הנבחרת היתה נקלעת למצב של דו קרב פנדלים
יש משהו מיסטי בדו-קרב פנדלים שיכול לבנות או להרוס מומנטום של נבחרת לשנים. משהו שיכול להעניק לטורניר שלם פרספקטיבה אחרת. משהו שיכול לשבת על הראש של האומה במשך שנים או לעשות לה גירוש שדים.
"הפננקה" של אנדראה פירלו נתן לנבחרת איטליה את האמונה שהם יכולים ללכת עד הסוף ביורו 2012; ביורו 2008, הפנדל המוצלח של ססק פאברגאס נגד איטליה, היריבה שתמיד תקעה את ספרד בטורנירים הגדולים, הזריק לספרדים תחושה שיורו 2008 "שלהם", תחושה שהם לקחו למונדיאל 2010 ויורו 2012 הפתקים המפורסמים שבהם השתמש יינס להמן, שוער נבחרת גרמניה במונדיאל 2006, העלו את החניכים של יורגן קלינסמן לחצי הגמר ואפשרו את תחילת "העידן החדש" בכדורגל הגרמני.
הולנד היתה נבחרת שקורסת מנטלית בפנדלים. המאזן של ההולנדים היה עלוב במיוחד. הם ניצחו רק בדו קרב אחד בחמישה ניסיונות בטורנירים גדולים (20%), רק האנגלים הפסידו ביותר קרבות פנדלים (14% בלבד). נבחרת הולנד כל כך גרועה בפנדלים שאחרי הפסד הקבוצה בפנדלים לאיטליה בחצי גמר יורו 2000 ההתאחדות לכדורגל המקומית החליטה שבכל חוגי הכדורגל ומחלקות הילדים ילמדו את הילדים איך לבעוט פנדלים במצבי לחץ - בתום כל טורניר ותחרות.
לואי ואן חאל, מאמן נבחרת הולנד, ידע את החולשה ההולנדית לפנדלים יותר טוב מכל אחד אחר וידע שצריך לעשות משהו מיוחד במקרה, שחס וחלילה, הנבחרת היתה נקלעת למצב של דו קרב פנדלים.
אז הוא עשה משהו מיוחד.
לייספר סילסן, השוער של אייאקס שחשוב למערך ההולנדי בגלל יכולות המסירה והיכולות הטכניות שלו, ואן חאל לא סיפר את התוכנית הגדולה. זאת מתוך הנחה שלסילסן יש דברים אחרים להתרכז בהם וללמוד: טקטיקת משחק, דפוסי מסירות ובעיטות של היריבות ועוד.
את טים קרול, שוער ניוקאסל גדול המימדים, ואן חאל בחר לתפקיד "עוצר הפנדלים" בגלל "הנוכחות שלו". הוא ביקש מפרנץ הואק (Frans Hoek), מאמן השוערים של הנבחרת, לאמן את קרול, שעצר רק 2 פנדלים ב-20 ניסיונות בפרמיירליג, בעצירת פנדלים. הוא גם ביקש מקרול ללמוד פנדלים של שחקני היריבה - קוסטה ריקה - ובמשחק עצמו הוא שמר אותו כחילוף מתוך הנחה שאת קוסטה ריקה הולנד לא תצליח לנצח גם אחרי הארכה.
כשהגיע הזמן הוא העלה את קרול למגרש בדקה האחרונה של הארכה - זאת רק לאחר שקרול עבר עם מאמן השוער "חימום למוח" (תרגיל דמוי "הרצל אמר" בו המאמן צועק צד ומצביע על צד אחר וקרול צריך לזנק לאיפה שהמאמן אומר ולא מצביע).
המהלך הזה התברר כמבריק. קרול ידע בדיוק לאן השחקנים של קוסטה ריקה יבעטו וקפץ למקום הנכון בכל בעיטה כשהוא עוצר 2 בעיטות. הוא אף אמר לשחקנים של קוסטה ריקה "I know" והצביע על העיניים שלו. הביריונות הזו הכניסה פחד בבועטים ממרכז אמריקה וביטחון רב בשחקניו של ואן חאל. "למדתי את הפנדלים שלהם", סיפר קרול. "ידעתי לאן הם יקפצו אבל ההבדל היחיד מהפנדלים שלהם נגד יוון זה שהם בעטו יותר למעלה".
זה היה מהלך של מונדיאל. אולי המהלך המבריק ביותר בהיסטוריה של דו קרב הפנדלים.
"לא אמרנו דבר לייספר לגבי התוכנית", אמר ואן חאל בתום המשחק. "לא רצינו שהוא ידע את האינפורמציה הזו בגלל שלא רצינו שהוא יתעסק בזה". על קרול אמר ואן חאל: "הרגשנו שלקרול יש את הנוכחות הגדולה יותר כדי לעצור פנדלים. עבדנו איתו על זה והוא היה מוכן. למזלנו הכל עבד בגלל שאם זה לא היה עובד, זו היתה החלטה גרועה מצידי. ככה זה עובד בכדורגל".
הראשון שוואן חאל חיבק אחרי הניצחון בדו קרב היה מאמן השוערים, הואק. מאמן יכול להיות גאון אבל אם אין לו צוות ושחקנים שמוציאים לפועל את הגאונות שלו, הוא נשאר גאון בלי הישגים.