דו"ח: מונדיאל בקטאר? רק בנובמבר-פברואר
מחקר חדש: קיום טורניר גביע העולם בכדורגל בקטאר בחודשי הקיץ מסוכן לא רק לשחקנים - אלא גם לאוהדים; מה עושים?
הבחירה של קטאר כמארחת מונדיאל 2022 עוררה סערה עקב הטענות לשוחד, אבל גם בגלל הטמפרטורות הגבוהות במדינה בחודשי הקיץ.
- סוני לפיפ"א: לחקור את פרשת השחיתות בעניין המונדיאל בקטאר
- הכדורגל יכול להיות מנוף לחץ על הקטארים
- קטאר מקצצת בתקציב המונדיאל
הטמפרטורה הממוצעת בקטאר עומדת על 41 מעלות. בחום שכזה, רצוי לא להישאר בשמש לאורך זמן, וגם לא לשחק כדורגל ברמה הגבוהה ביותר במשך 90 דקות. בקטאר טוענים כי אימצו תוכנית להפחתת הטמפרטורות לרמה פחות מאיימת של 30.5 מעלות בכל האצטדיונים הפתוחים: מאווררי ענק.
ואולם העובדה הפשוטה היא שמשחק כדורגל בחודשי הקיץ בקטאר מהווה סכנה לבריאות השחקנים; כעת, דו"ח חדש שפורסם בכתב העת הבינלאומי לביומטרולוגיה, טוען כי הוא מסוכן גם לבריאות של הצופים.
החוקרים אנדרס מצראקיס ודומיניק פרוליך מאוניברסיטת אלברט לודוויג בפרייבורג, גרמניה, בחנו את נתוני מזג אוויר עבור דוחא - בירת קטאר, בה יהיו 6 מבין 13 האצטדיונים המתוכננים במונדיאל; מסקנתם היתה כי בטמפרטורות גבוהות כמו אלה שבקטאר, אפשר לקבל מכת חום בתוך שעות ספורות בלבד, בהתחשב בגורמים כמו גיל, כמות הביגוד וצריכת אלכוהול. מכת חום עלולה לגרום לנזק בריאותי ואפילו למוות.
"התוצאות מצביעות על כך שאירוע מסוג זה לא יהיה הולם למבקרים. אין זו מטרת המחקר להראות שדוחא אינה מתאימה לאירוח המונדיאל ב-2022, אלא למצוא תקופת זמן שבה התנאים התרמיים יהיו הטובים ביותר למבקרים ולתיירים. לפי התוצאות, מדובר על החודשים נובמבר-פברואר", נכתב בדו"ח.
פיפ"א שוקלת לקיים את המונדיאל בקטאר בחודשי החורף, וזאת על מנת להימנע מהחום המסוכן. ואולם ייתכן שהמהלך הזה לא יהיה נחוץ - אם בעקבות ההאשמות שלפיהן קטאר שילמה שוחד, אירוח המונדיאל יעבור לארה"ב.