תג המחיר של חסות לאולימפיאדת טוקיו 2020: 128 מיליון דולר
חוזה הספונסרשיפ עליו יחתמו החברות שנחשבות ל"שותפות זהב", נחשב לאחד החוזים המבוקשים ביותר. מארגני האירוע מקווים לגייס מעל מיליארד דולר מהחסויות
17:3320.01.15
חברות המעוניינות להפוך לספונסריות של אולימפיאדת טוקיו 2020, יצטרכו לשלם לפי הדיווחים 128 מיליון דולר (15 מיליארד ין).
קראו עוד בכלכליסט:
- טוקיו 2020, האולימפיאדה הבריאה
- טוקיו 2020: אחרי החגיגות מתחילים החששות
- המשחקים האולימפיים בטוקיו ייצרו 37 מיליארד דולר
הדמיית האצטדיון האולימפי החדש בטוקיו. לפי השמועות, שבע חברות הביעו עניין לרכוש את חבילת הספונסרשיפ הבכירה, ביניהן יצרנית הבירה אסאיי (Asahi), ענקית הטלקום NTT Docomo וטויוטה, יצרנית כלי הרכב הגדולה בעולם
חוזה הספונסרשיפ עליו יחתמו החברות שנחשבות ל"שותפות זהב", נחשב לאחד החוזים המבוקשים ביותר עבור חברות גדולות המעוניינות לתמוך באירוע ספורט עולמי. החברות שיסכימו לשלם את החשבון, ירכשו את הזכויות לשימוש בלוגו ובסיסמאות של המשחקים בפרסום שלהן.
מארגני אולימפיאדת טוקיו מקווים לנצל את מלחמת המחירים כדי לגייס לפחות 1.1 מיליארד דולר (150 מיליארד ין), כך לפי סוכנות החדשות קיודו ניוז. החוזים יוארכו עד סוף 2020.
לפי השמועות, שבע חברות הביעו עניין לרכוש את חבילת הספונסרשיפ הבכירה, ביניהן יצרנית הבירה אסאיי (Asahi), ענקית הטלקום NTT Docomo וטויוטה, יצרנית כלי הרכב הגדולה בעולם.
החברות הוציאו כבר 5.1 מיליון דולר בארבע השנים האחרונות במסגרת תכנית הספונסרשיפ של הוועד האולימפי היפני.
חוזי הספונסרשיפ יחולקו לשלוש קטגוריות, כפי שנהוג בוועד האולימפי, ורק חברה אחת תיבחר לכל קטגוריה. לפי הדיווח בקיודו ניוז, הדרג השני של חבילות ספונסרשיפ ייחשב "שותף רשמי", והתשלום המינימאלי בקטגוריה זו עומד על 51.1 מיליון דולר.
שאר החברות ייאלצו להתפשר על תואר "תומכת רשמית", ויחויבו לשלם בין 8.5 מיליון דולר ל-25.5 מיליון דולר עבור הכבוד.
מארגני האולימפיאדה בטוקיו מנהלים מגעים עם כמה מהחברות, כשההכרזה על עסקה הראשונה עשויה להתקבל עד סוף החודש הנוכחי. אם תג המחיר העליון נכון, יהיה מדובר בעלייה של 28 מיליון דולר לעומת אולימפיאדת לונדון 2012, אז שילמה קוקה קולה סכום מוערך של 100 מיליון דולר. אך עם זאת, הסכום נמוך מכפי ששילמו ספונסריות של אולימפיאדות אחרות כמו בייג'ינג 2008 וריו 2016.