$
ספורט עולמי

הפרמיירליג רשמה רווחי שיא, האוהדים דורשים הוזלת הכרטיסים

20 הקבוצות בליגה רשמו בעונת 2013/14 רווח כולל של 190 מיליון ליש"ט, זה הרווח הראשון מאז עונת 1999

שירות כלכליסט 12:5926.03.15

הפרמיירליג רשמה את הרווח המצברי הראשון שלה ב-15 שנה. כך על פי פירמיית ראיית החשבון דלויט. בדיקה של הדו"חות הכלכליים של עונת 2013/14 מראה ש-20 הקבוצות רשמו רווח מצברי של 190 מיליון ליש"ט. זה הרווח הראשון מאז עונת 1999 אז רשמו הקבוצות רווח מצברי של 49 מיליון ליש"ט. בעשור האחרון הקבוצות האנגליות הפסידו יותר מ-2.6 מיליארד ליש"ט. 

 

 

 

מחאה נגד החזירות של הפרמיירליג. "חלקו את העושר" מחאה נגד החזירות של הפרמיירליג. "חלקו את העושר" צילום: רויטרס

 

המספרים שנאספו על דלויט מראים כי הכנסות עלו ב-2013/14 ב-29% מ2.5 מיליארד ליש"ט ל-3.3 מיליארד ליש"ט אך משכורות טיפסו רק מ-1.8 מיליארד ליש"ט ל-1.9 מיליארד ליש"ט.

 

"בעשור האחרון משכורותה שחקנים גדלו ב-9% בשנה", אמר דן ג'ונס, שותף בקבוצת עסקי הספורט של דלויט. "זה היה קצב צמיחה גבוה יותר מצמיחת ההכנסות שעמדה על ממוצע של 7% בשנה. כך שהשנה מדובר במהפך של ממש במספרים". ג'ונס זוקף את המהפך הזה לחוקי הפייר פליי הפיננסי ולהסכמי זכויות השידור- "הקבוצות האנגליות מרוויחות כל כך הרבה יותר מהיריבות שלהן באירופה שהן יכולות להציע לשחקנים שלהן יותר כסף מכל מקום אחר ועדיין לא לחרוג מהתקציב".

המספרים הללו מגיעים בדיוק באותו הזמן שפדרציית אוהדי הכדורגל ׁ(FSF) אספו מספיק חתימות על עצומה להורדת מחירי כרטיסים, אותה הם מתכננים להגיש למנכ"ל הפרמיירליג ולמנהלי הקבוצות. האוהדים דורשים שהעושר של הכדורגל יוביל להורדת מחירי כרטיסים ויותר יגיע לשורשי הכדורגל באנגלי.

 

הסכם זכויות השידור החדש, שיכנס לתוקף ב-2016, צפוי להפוך גם את הקבוצה הענייה ביותר בפרמיירליג למולטי מיליונרית עם הכנסות מינימליות של 100 מיליון ליש"ט לפחות. קווין מיילס, מנכ"ל FSF, טוען שזו בדיוק הסיבה שקבוצות יצטרכו "לחלוק את העושר". "ההסכם הקולוסאלי מעניק לקבוצות הזדמנות נדירה להחזיר משהו חזרה לאוהדים - הם יכולים בקלות להוריד את מחירי הכרטיסים ולהפוך את המשחק לזמין ונגיש לכולם".

 

ה-FSF הצליח בעבר להוריד את המחירים של הכרטיסים לאוהדי הקבוצה האורחת.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x