כמה כסף מקבל ספ בלאטר מפיפ"א?
המשכורת שמרוויח נשיא פיפ"א הוותיק מעולם לא נחשפה; לפי הערכות המסתמכות על הדו"ח הפיננסי ל-2014, מדובר ב-5-8 מיליון דולר
המשכורת שמרוויח נשיא פיפ"א הוותיק, ספ בלאטר, מעולם לא נחשפה, זאת אף שידוע כמה מרוויח נשיא ארה"ב, ברק אובמה - 400 אלף דולר בשנה וכמה מרוויח מזכ"ל האו"ם - בסביבות 240 אלף דולר, ואפילו השכר של מנכ"ל נסטלה, החברה הגדולה ביותר בשוויץ ידוע - 10.6 מיליון דולר בשנה. ועדיין, השכר של בלאטר נותר בגדר מסתורין.
- המירוץ לנשיאות פיפ"א: ואן פראח ופיגו מפנים את המקום לנסיך ירדן
- ספ בלאטר מתחמק מחקירת ה-FBI ונמנע מלהגיע לארה"ב כבר 4 שנים
- ספ בלאטר: "ישנה מזימה להרוס את פיפ"א"
פיפ"א פרסמה את הדו"ח הפיננסי לשנת 2014, שמאפשר להסיק על גובה השכר של בלאטר, בייחוד עם משווים את המידע לנתונים של 2013.
ב-2014, מתוך עלות כוללת של 88.6 מיליון דולר שהוקצו לשכר, בפיפ"א ציינו ששילמו 39.7 מיליון דולר ל"אנשי הנהלה מרכזיים" עבור "הטבות תעסוקה קצרות טווח" (לא כולל הפרשות לפנסיה). קטגוריית אנשי ההנהלה כוללת 13 חברי הנהלה, וכן תשלומים שהועברו לחברי הוועד הפועל והפיננסים.
לא ידוע כמה מרוויחים חברי הוועד, אך ב-2011 מוחמד בין חמאם חשף כי הרוויח 200 אלף יורו עבור שירותו בוועד הפועל. סוניל גולאטי, נציג ארה"ב בוועד הפועל אמנם הבטיח לחשוף את השכר שלו, אך עדיין לא עשה זאת.
אם נשתמש בשכר של בין חמאם כנקודת התחלה, אז הערכה שמרנית מדברת על כך ש-6 מיליון דולר מתוך 39.7 מיליון הדולר שפורטו עבור "אנשי הנהלה מרכזיים" היוו החזר על השירות בוועד, כך שנותרו 33.7 מיליון שהוקצו ל-13 אנשים. הסכום הכולל הזה מייצג עלייה של קרוב ל-12 מיליון דולר מאז 2009 ושל קרוב ל-6 מיליון דולר מאז 2012.
השכר ב-2014 עבור "אנשי הנהלה מרכזיים" מייצג ממוצע של 2.6 מיליון דולר לאדם. אם המשכורת של בלאטר גבוהה פי 2 או 3 מהממוצע, ההערכה ההגיונית היא שהרוויח בין 5-8 מיליון דולר.
ב-2013 ההערכה הייתה כי השכר של בלאטר נע בטווח שבין הממוצע ובין פי 6 יותר מהממוצע. לפי ההערכה הזו, השכר שלו עבור 2014 נע בין 3-16 מיליון דולר. סכום זה גבוה בהרבה מכפי שרמז בלאטר בראיון ל-BBC ב-2011, אז טען שהשכר שלו גבוה במעט מ-1 מיליון דולר. בדיקה של הראיות לא מצליחה לבסס את הטענה הזו, אף שייתכן שבלאטר חווה עלייה משמעותית בשכר בחמש השנים האחרונות.
ב-2013, דובר פיפ"א וולטר די גרגוריו, הנחשב כחלק מ"אנשי הנהלה מרכזיים", טען בכנס פליי דה גיים שהשכר שלו היה מעט גבוה מ-250 אלף דולר שהרוויח בעבודה הקודמת שלו. אם טענה זו נכונה, אז שכר גבוה יותר לבלאטר של סביבות 33.45 מיליון דולר יחולק בין 12 אנשים.
הדו"ח הפיננסי ל-2014 מספק רמז נוסף לפיתרון התעלומה. בדו"ח מציינים שהשכר של ההנהלה תואם לשכר בחברות השוויצריות, כפי שעולה מהסקר של אתוס. עבור 2012, באתוס דיווחו ש-20 המנכ"לים המרוויחים ביותר בשוויץ הרוויחו שכר של בין 6-16 מיליון דולר, בדומה להערכות הנוכחיות על השכר של בלאטר.
נקודת האמצע של הטווח הזה היא 11 מיליון דולר, אך הטווח התחתון הוא 6 מיליון דולר.
בתוך כך, המתמודד היחיד שנותר נגד בלאטר בקרב על הנשיאות הבטיח להעלות את מספר הנבחרות המעפילות למונדיאל מ-32 ל-36 עוד לפני מונדיאל 2018 שיתקיים ברוסיה. הנסיך עלי בין אל חוסיין מירדן, הבטיח עוד כי אם ייבחר כל התאחדות תקבל לפחות 1 מיליון דולר בשנה. שתי ההבטחות הללו יכולות להיתפס כניסיון ישיר לפנות לאזורים בהם תמיכה בבלאטר היא הגדולה ביותר - אסיה ואפריקה.
הנסיך נותר המתמודד היחיד מול בלאטר, לאחר שנשיא התאחדות הכדורגל של הולנד לשעבר מיכאל ואן פראח ושחקנה של פורטוגל לשעבר לואיס פיגו פרשו מהמרוץ - ואן פראח הביע תמיכה רשמית בנסיך עלי, בעוד שפיגו פרסם הצהרה שבה תקף את פיפ"א בשל תקריות בקמפיין שלטענתו "מביישות" את הארגון. גם מישל פלאטיני, נשיא אופ"א, טען שהארגון צריך נשיא חדש כרגע.
בלאטר (79) נותר בשלב זה המועמד המוביל, וקרוב לוודא שייבחר לכהונה חמישית, אך הנסיך עלי פרסם מניפסט מתוקן הפונה להתאחדויות המתלבטות. המניפסט החדש מתחייב "להרחיב את מספר המדינות שמשתתפות במונדיאל מ-32 ל-36 בהקדם האפשרי, תוך בחינה בהמשך של הרחבה ופיתוח. אני מחויב לבדיקת כל האפשרויות שיאפשרו את ההרחבה במיידיות, באופן אידיאלי בזמן למונדיאל 2018".
ההצעה, שהנסיך יגיש לוועד הפועל של פיפ"א אם ייבחר, תוסיף להתאחדויות של אסיה, אפריקה ו-CONCACAF (קונפדרציית הכדורגל של צפון אמריקה, מרכז אמריקה ושל מדינות האיים הקריביים) מקום לנבחרת נוספת. הפדרציה של אוקיאניה תקבל גם כן מקום נוסף בעוד שהמכסה של דרום אמריקה תעלה ל-5 מ-4.5. ואן פראח העניק תמיכה למניפסט החדש, שמתחייב גם לקצר את הנשיאות של פיפ"א לשתי כהונות של 4 שנים כל אחת.