פרשת השחיתות בפיפ"א: מרוקו היתה אמורה לארח את מונדיאל 2010
עפ"י טענות חדשות לשחיתות בפיפ"א, מרוקו היא זו שזכתה בהצבעה לאירוח מונדיאל 2010 ולא דרום אפריקה, שבסופו של דבר אירחה את האירוע
טענות חדשות לשחיתות נגד פיפ"א גורסות שמרוקו היא זו שזכתה בהצבעה לאירוח מונדיאל 2010 ולא דרום אפריקה, שבסופו של דבר אירחה את האירוע.
- הספונסריות של פיפ"א מרוצות מההתפטרות של בלאטר
- דרמת ההתפטרות: ה-FBI בעקבות בלאטר
- סוף בלאטר: נשיא פיפ"א התפטר לאחר 17 שנים בתפקיד
על פי הטענות, הועברו לידי פיפ"א והנשיא ספ בלאטר קלטות שבהן בכיר בשם איסמעיל בהאמג'י חושף שמרוקו זכתה לפני חמש שנים בהצבעה.
טענה נוספת היא שהן מרוקו והן דרום אפריקה שיחדו בכירים בארגון – האשמות שהם מכחישים.
השיחות הוקלטו כחלק מהחקירה הסמויה שניהל הסנדיי טיימס נגד פיפ"א לפני חמש שנים. בעיתון טוענים שהעבירו את הקלטות לפיפ"א.
הטענות החדשות מתפרסמות לאחר שבלאטר התפטר ביום שלישי שעבר. הוא הודיע כי יישאר בתפקיד עד לקיום כינוס מיוחד של הקונגרס שבו ייבחר המנהיג החדש, ובזמן הזה יקדם ביצוע רפורמות. בלאטר אמנם ציין כי זכה כמה ימים קודם לכן בבחירות לנשיאות הארגון, אך הוסיף: "איני מרגיש שיש לי מנדט מכל עולם הכדורגל".
עקבות הכרזתו מוטל ספק שהמונדיאל יתקיים ברוסיה ב-2018 ובקטאר ב-2022. מקורבים לנושא טוענים כי בלאטר נחקר על ידי ה-FBI והרשויות בארה"ב כחלק מהחקירה הכוללת שהובילה למעצרם של 7 בכירים בעבר ובהווה בפיפ"א.
גילויים נוספים בפרשת השחיתות בפיפ"א: מסמכים שנחשפו מוכיחים כי סגן נשיא ההתאחדות הבינלאומית לכדורגל לשעבר, ג'ק וורנר, דאג להעביר סכום של 10 מיליון דולר לחשבון בנק שהיה בבעלותו בשווייץ.
הסכום נשלח מדרום אפריקה ובאופן רשמי אמור היה לשמש עבור תוכנית שהונהגה לצורך פיתוח הכדורגל באיים הקריביים, מקום הולדתו ומגוריו של וורנר. מתברר כי הכספים הולבנו והועברו לחשבונו של האיש בן ה-72 לצורך תשלום שוחד. כעת הוא נחשד במעילה, סחיטה, שוחד והלבנת כספים.
ברשת BBC נחשף כי הסכום הועבר בשלושה תשלומים (בין ינואר 2008 למרץ 2009) מהחשבונות של פיפ"א לחשבונות של הקונקק"ף, אשר היו בשליטתו של וורנר. כדורגלן העבר של טרינידאד וטובגו ושר הספורט שלה, ברנט סאנצ'ו, אמר: "וורנר צריך להשיב על כל השאלות והצדק צריך להיעשות".