$
רכישות

השמרנות הכלכלית הגיעה לליגת האלופות

מחקר שעקב אחר כל העברה שבוצעה בינואר ובקיץ בין כל 32 הקבוצות, מצא ש-15 מועדונים הכניסו יותר משהוציאו בשוק העברות השחקנים

שירות כלכליסט 14:5817.09.15

מבין 32 הקבוצות שעלו לשלב הבתים בליגת האלופות מאזן הוצאות שלילי על העברות ב-2015. חוקי הפייר פליי הפיננסי אמנם פחות מחמירים כעת, אך מחקר מצא כי מועדונים רבים ממשיכים לנקוט בגישה החסכונית.  

 

 

 

דייגו קוסטה נגד מכבי תל אביב. אסטנה ומכבי תל אביב הן הקבוצות היחידות מחוץ לשש הליגות הבכירות של אופ"א שרשמו מאזן חיובי ב-2015, כלומר שהשקיעו יותר מאשר הוציאו בשוק העברות דייגו קוסטה נגד מכבי תל אביב. אסטנה ומכבי תל אביב הן הקבוצות היחידות מחוץ לשש הליגות הבכירות של אופ"א שרשמו מאזן חיובי ב-2015, כלומר שהשקיעו יותר מאשר הוציאו בשוק העברות צילום: רויטרס

 

ליגת האלופות חזרה השבוע ולכבוד האירוע פורסם מחקר מקיף, שמצא כי בעוד חלק מהקבוצות הוציאו סכומים גבוהים – מנצ'סטר סיטי ופריס סן ז'רמן הן המובילות בטבלת ההוצאות – קרוב למחצית מהקבוצות שמשתתפות בשלב הבתים של הטורניר הן בעלות מאזן הוצאות שלילי השנה.

 

מחקר שערכו ב-Ticketbis.net עקב אחר כל העברה שבוצעה בינואר ובקיץ בין כל 32 הקבוצות, ומצא ש-15 מועדונים הכניסו יותר משהוציאו בשוק העברות השחקנים.

.

רבות מהקבוצות ריסנו את ההוצאות בשל ההשפעות של חוקי הפייר פליי הפיננסי, ביניהן זניט סנט פטרבורג וגלאטסראיי, שלא היו יכולות להפעיל את השריר הפיננסי שלהן ב-2015, אף שבעונות קודמות הוציאו סכומים גבוהים.

 

רומא נענשה על ידי אופ"א בשל הפרת חוקי הפייר פלי הפיננסי, ומאזן ההוצאות השלילי שעומד על מינוס 27.7 מיליון ליש"ט משקף זאת.

 

במקביל, הקבוצות מפורטוגל בנקפיקה ופורטו ממשיכות לפתח שחקנים מוכשרים מפורטוגל ומדרום אמריקה, כשהמטרה היא למכור אותם למועדונים הגדולים באירופה עבור תשלום גבוה. הן נאבקות להשקיע מחדש את הכסף הזה בהרכבים שלהן, שכן הן מתקשות למשוך את השמות הגדולים שמעדיפים את הליגות המתוקשרות יותר.

 

מנצ'סטר סיטי מובילה בהפרש ניכר בכל הקשור להוצאות ב-2015. הקבוצה הוציאה 175 מיליון ליש"ט על החתמות חדשות, כולל 51 מיליון ליש"ט עבור קווין דה ברונה מוולפסבורג והרכישה ב-44 מיליון ליש"ט של שחקן נבחרת אנגליה ראחים סטרלינג. הם רכשו גם את פביאן דלף, וניקולאס אוטמנדי. מנגד, הקבוצה הרוויחה 50 מיליון ליש"ט ממכירת שחקנים, לפיכך מאזן ההוצאות שלה הוא הגבוה ביותר באירופה ועומד על 124.7 מיליון ליש"ט.

 

סיטי היא אחת משש קבוצות בלבד בליגת האלופות ששברו השנה את שיא ההעברות שלהן. הקבוצות הנוספות הן וולפסבורג, פורטו, ולנסיה, מכבי תל אביב ואסטנה. בדומה לסיטי, פריס סן ז'רמן הביעו את הביטחון שלהם כי לא יענשו שוב בשל הפרות חוקי הפייר פליי עם מאזן הוצאות של 71.8 מיליון ליש"ט ב-2015.

 

כפי שניתן היה לצפות, יריבתה העירונית של סיטי, מנצ'סטר יונייטד נמצאת גם כם ברשימת המוציאות הגדולות של השנה, בעקבות המשך הבנייה מחדש של לואי ואן חאל. אולם, הקבוצה הרוויחה 73 מיליון דולר ממכירת שחקנים בשני חלונות ההעברה של 2015, ומדורגת שנייה אחרי בנפיקה מבחינת כמות הכסף שקיבלה.

 

על אף שהוטל עליה אמברגו העברות, מאזן ההוצאות של ברצלונה עומד על 10.8 מיליון ליש"ט, הודות לרכישתם של ארדה טוראן ואלכסיס וידאל ועזיבתו של החלוץ פדרו. המועדון הקטלוני משתרך הרבה מאחורי המוציאה הגדולה של הליגה הספרדית – ולנסיה, שמאזן ההוצאות שלה עומד על 71.8 מיליון ליש"ט ונועד לסייע לה להתקדם שוב באירופה. לעומת זאת, ריאל מדריד שהתגברה על קשיים פיננסיים בשנים האחרונות, לא הוציאו השנה כמויות גבוהות כל כך.

 

אסטנה ומכבי תל אביב הן הקבוצות היחידות מחוץ לשש הליגות הבכירות של אופ"א שרשמו מאזן חיובי ב-2015, כלומר שהשקיעו יותר מאשר הוציאו בשוק העברות.

 

"ליגת האלופות היא התחרות הבכירה של מועדוני הכדורגל באירופה, כך שאין זה מפתיע שכמה מהקבוצות הגדולות בעולם ממשיכות להפגין שרירים בשוק ההעברות בשאיפתן לתהילה אירופית", מסרה בתגובה איירין רסיו מ-Ticketbis.net. "מבחינת מנצ'סטר סיטי ופריס סן ז'רמן, גביע ליגת האלופות הוא בהחלט הצעד הבא אם הן יהפכו לשתיים מהקבוצות הגולות בעולם, ונתוני ההוצאות מצביעים על כך שזו השאיפה שלהן".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x