מחאת האוהדים מתפשטת באירופה: אוהדי דורטמונד מוחים נגד מחירי הכרטיסים
אוהדי הכדורגל הגרמניים טוענים שהכדורגל האנגלי "הורג את עצמו" עם מחירי הכרטיסים המוגזמים. אך בינתיים אוהדי בורוסיה דורטמונד ארגנו מחאה משל עצמם נגד עליית המחירים למשחקי הבונדסליגה, שבאה לידי ביטוי בזריקת כדורי טניס למגרש ביום שלישי במשחק הגביע בשטוטגרט
אוהדי הכדורגל הגרמניים טוענים שהכדורגל האנגלי "הורג את עצמו" עם מחירי הכרטיסים המוגזמים. אך בינתיים אוהדי בורוסיה דורטמונד ארגנו מחאה משל עצמם נגד עליית המחירים למשחקי הבונדסליגה, שבאה לידי ביטוי בזריקת כדורי טניס למגרש ביום שלישי במשחק הגביע בשטוטגרט.
- המלחמה בחמדנות מתחילה ביציעים באנגליה
- בזכות כספי הביטוח בורוסיה דורטמונד לא תפסיד כספים מהעדרות מליגת האלופות
- למרות הקשיים: מספר "הבעלים" של בורוסיה דורטמונד גדל ב-500
כרטיסי המשחקים בגרמניה הם הזולים ביותר בקרב ליגות הכדורגל הבכירות באירופה, אך האוהדים מוחים גם נגד מה שהם טוענים שהיא מדיניות תמחור לא הוגנת, בייחוד עבור אוהדי הקבוצה האורחת.
קבוצת האוהדים של בורוסיה דורטמונד – ערכו מחאה בשם Kein Zwanni - נגד מחירי הכרטיסים במשחק נגד שטוטגרט, במהלכה עמדו במעברים של האצטדיון במהלך 18 הדקות הראשונות של המשחק. בשני שלטים שהחזיקו נכתב: "כדורגל צריך להיות בר השגה, מתי יבינו את זה בשטוטגרט?" לאחר 18 הדקות, נכנסו האוהדים ליציעים ועודדו את הקבוצה.
ההשראה למחאה הגיעה מאוהדי ליברפול, שבסוף השבוע האחרון יצאו מאצטדיון אנפילד לפני סיום המשחק. אך אוהדי בורוסיה דורטמונד גרמו גם להפסקת המשחק באצטדיון מרצדס בנץ לזמן קצר לאחר שזרקו כדורי טניס על השחקנים.
האוהדים זעמו על כך שבשטוטגרט גבו מהם 19.5 יורו עבור כרטיסים ליציעי עמידה ו-38.50 יורו למקומות הישיבה הזולים ביותר.
"זה כמובן לא משהו שאנחנו רוצים לעשות, אך זה משהו שאנחנו חייבים לעשות", סיפר ל-BBC האוהד מארק קוואמבוש, החבר בתנועת האוהדים Kein Zwanni. נראה שהמחאה זכתה לתמיכה רחבה, זאת על אף שעלות הצפייה בשידורים חיים בטלוויזיה נותרה נמוכה בגרמניה בזכות העובדה שלאוהדים יש יותר השפעה על ניהול המשחק.
המחיר הממוצע למשחק העונה בבונדסליגה עומד על 23 ליש"ט, לעומת מחיר ממוצע של 53.76 ליש"ט בפרמיירליג, ומחיר של 50.83 ליש"ט בליגה הספרדית. הסיבה למחירים הזולים יחסית נובעת מחוק 50+1 – סעיף שמחייב כי חברי המועדון בגרמניה חייבים להחזיק ברוב זכויות ההצבעה, זאת כדי לוודא שבניגוד למתרחש באנגליה, המשקיעים החיצוניים לא יכולים להשתלט על הדירקטוריון.
מצב זה אפשר למועדונים רבים בליגה הבכירה בגרמניה להתקין יציעי עמידה בטוחים בתוך האצטדיונים, דבר שמרבית האוהדים באנגליה היו שמחים שיחזור.
השראה מליברפול
בכל זאת, אוהדי בורוסיה הודו כי המחאה בליברפול העניקה להם השראה, זאת על אף שנים שבהן טענו כי הפרמיירליג הפכה חמדנית מדי.
"היה נהדר לראות את זה", טען קוואמבוש על המחאה באנפילד, במסגרתה 10 אלף אוהדים עזבו את האצטדיון בדקה ה-77 בעקבות החדשות שליברפול תגבה 77 ליש"ט עבור חלק מהמושבים בעונה הבאה.
"תמיד נחמד לראות אוהדים שמוחים נגד תנאים רעים. יש להם את הסולידריות שלנו, פרסמנו את זה בפייסבוק ואנחנו תומכים בהם. אנחנו גם מקווים כמובן שזה יעורר השראה באוהדים אחרים באנגליה להצטרף אליהם ולמחות שוב.
"אני אוהב את הכדורגל האנגלי, יש לי כמה חברים טובים באנגליה והלכתי להרבה משחקים שם. אני אוהב את הכדורגל האנגלי, אך הוא הורג את עצמו בגלל החמדנות של המועדונים".
סקר שבדק את עלות הצפייה בכדורגל בכל הליגות הבכירות באירופה, מצא כי לאוהדים האנגליים יהיה זול יותר לנסוע לגרמניה ולצפות במשחקים מאשר ללכת למשחק של הקבוצה המקומית.
"העלות לנסוע לגרמניה לראות משחק של הבונדסליגה כמעט זהה להישארות בבריטניה והליכה למשחק של הפרמיירליג", הגיב על ממצאי הסקר נארן שאהם, מנכ"ל חברת הנסיעות GoEuro.
"בכל שבוע יותר מ-2,000 אוהדים בריטים נוסעים לצפות במשחקים של בורוסיה דורטמונד, זאת בנוסף ל-1,500 בריטים שנוסעים למשחקים של סנט פאולי מליגת המשנה בהמבורג ואלף הבריטים שנוסעים על בסיס שבועי למשחקי יוניון ברלין. הנתונים הללו עלולים לגרום לכם לפקפק בכך שהאוהדים בבריטניה זוכים לשווי הוגן עבור הכסף שלהם".