האם הקבוצות הבינוניות של אירופה יקימו ליגה משלהן?
בתגובה לדיווחים על התארגנות הקבוצות הגדולות להקים "סופר ליג אירופית", קבוצות מסקולנד, הולנד, בלגיה, יוו, שווייץ, שבדיה, נורבגיה ודנמרק מדסקסות בחודשים האחרונים על הקמת ליגה "אטלנטית"
קבוצה של אנשי עסקים מאנגליה פנתה להארי ואן ראיי, היו"ר לשעבר של קבוצת פסוו איינדהובן מהליגה ההולנדית, בניסיון להחזיר לחיים תוכניות להקמת ליגה אטלנטית בהשתתפותן של קבוצות מרחבי אירופה. התוכנית, שאותה הוביל ואן ראיי לפני שננטשה לפני 16 שנים בעקבות ההתנגדות מצד אופ"א, עולה כעת מחדש כתגובה ישירה לדיווחים על התוכניות לארגן מחדש את ליגת האלופות כטורניר שבו ישתתפו רק הקבוצות הבכירות ביבשת, כך מדווח העיתון הסקוטי דיילי ריקורד.
- הבונדסליגה בעד הקמת סופרליג אירופאית
- הסופרליג: האם זה רק עניין של זמן עד שהיא תקום?
- בין שתי סופר ליגות
על פי הדיווח, השיחות נמשכות כבר כמה חודשים, כולל עם ערוצי שידור וספונסרים.
התוכניות המקוריות זכו לתמיכה של הקבוצות הסקוטיות סלטיק וריינג'רס, של אנדרלכט הבלגית ואיינדהובן. לפי התוכניות החדשות, פיינורד, אייאקס ואיינדהובן יפרשו מהליגה ההולנדית ויתחרו בליגה חדשה נגד יריבות ממדינות כמו סקוטלנד, בלגיה, פורטוגל, יוון, שוויץ, שבדיה, נורבגיה ודנמרק. מועדונים מגרמניה, צרפת ואיטליה עשויים גם להשתתף.
"נשבעתי לשמור על סודיות, כך שבשלב זה איני יכול לחשוף דבר", הגיב ואן ראיי. "אך זו תוכנית בנויה היטב. מכיוון ששאלתם אותי, אני לא אשקר, אך איני יכול לפרט בשלב זה".
הוא הוסיף, כי פני הכדורגל השתנו בצורה משמעותית מאז שנדחתה התוכנית המקורית. "העולם השתנה לגמרי מאז, וחבל שכל ארגוני הכדורגל השמרניים נותרו ללא שינוי לאורך כל השנים האלה", ציין. "הדבר היחידי שהשתנה בכדורגל הוא החירות של השחקנים לעבור קבוצות באירופה. מלבד זאת, דבר לא השתנה".
"מדינות הכדורגל הגדולות באירופה: גרמניה, צרפת, איטליה, נלחצות מהשליטה והכוח של הפרמיירליג האנגלית. אנגליה היא מדינת כדורגל שמעל כולם. שאר הליגות באירופה לעולם לא יצמצו את הפער בגלל חוזי השידור. זו הסיבה מדוע פתאום כל שאר המדינות באירופה מוכנות להקים ליגה אירופית".