סטפן קארי השיק רשת חברתית משלו
שותפו של כוכב הווריורס לחדר בקולג', השיק עבורו פלטפורמה שתאפשר לו לתקשר עם האוהדים - זאת לאחר שהפסיק לעשות זאת בטוויטר
בשלב מסוים מאז שהחל סטפן קארי לשחק ב-NBA ועד להפיכתו לכוכב הליגה, חברו לנבחרת מכללת דיווידסון ושותפו לחדר, בריאנט באר, הבחין בשינוי שהתחולל בו: קארי הפסיק לתקשר עם האוהדים שלו בטוויטר. "שמתי לב שבשנה השנייה או השלישית שלו ב-NBA, כשהוא עבר שנה מלאת פציעות, הוא התחיל להתאמץ כדי לתקשר עם האוהדים ועשה מעל ומעבר ולא רק פרסם דברים או הגיב כל כמה זמן, אלא התעמק באוהדים, ומספר העוקבים אחריו זינק - מ-100 אלף עוקבים בטוויטר למיליון, בתוך 18 חודשים", סיפר באר.
"אבל בשנתיים האחרונות, התחלתי לראות ירידה בפעילות שלו. יצא לי לדבר איתו על זה ושאלתי אותו על זה, והתשובה הייתה שזה יותר מדי עבודה, יותר מדי רעש, ויותר מדי כוח שיש להשקיע כדי שזה ישתלם".
באר, שלומד כיום בבית הספר למנהל עסקים של סטנפורד, סיפר כי בעקבות השיחה עלה הרעיון לחבור לג'ייסון מאיידן, חברו מימיו בנייקי, ליצירת סוג חדש של פלטפורמת תקשורת, שתאפשר לו לתקשר שוב עם האוהדים.
סלייס (Slyce), שהושקה בחודש שעבר, היא פלטפורמה חברתית שמאפשרת ל"משפיעים" כמו קארי, למיין שאלות ונושאים ולבחור את אלה שמעניינים אותו. לדוגמה, בסשן השאלות ותשובות הראשון של קארי עם האוהדים, השתמש הצוות במסנן כדי למצוא שאלות על דברים שהוא מעוניין לדבר עליהם, כמו קבוצת הפוטבול קרוליינה פנת'רס. בשלב זה, 10% מהסינון הוא אוטומטי ו-90% ידני.
באר ומאיידן מקווים כי בסופו של דבר המסנן יהיה מתקדם מספיק כדי למצוא את סוגי השאלות ואת האנשים שקארי ומשפיעים אחרים ירצו לתקשר איתם. אך לשם כך הם זקוקים ל"מאגר נתונים יציב", דבר שהוא בלתי אפשרי להשיג לאחר פחות מחודש של פעילות. במובן מסוים, קארי הוא שפן הניסיונות של הפלטפורמה החדשה. "ערוצי התקשורת המסורתיים הפכו חד צדדיים", אומר באר. "ואז מגיע בחור כמו סטף, שיש לו מיליוני עוקבים והדרך היחידה שהוא מצליח לתקשר איתם היא על ידי העלאת תמונה והתרחקות מהפלטפורמה".
דיוויד קרטר ממכון עסקי הספורט USC מארשל אמר בתגובה, כי לדעתו הרעיון מעניין, לא רק כבסיס לפלטפורמה אלא גם כהשקעה עבור קארי. "מנקודת המבט של ספורטאי, כל הזדמנות להיתפס על ידי האוהדים כאותנטי או מהימן עוזרת במגוון דרכים", הוא אומר. "כמובן שגם במונחים של בניית המותג וגם בכל הקשור לחברות שמפרסמים, ובמקרה הזה חברה שמשקיעים בה, אני חושב שזה עוזר... אני חושב שהספורטאים האלה בעמדה לזכות בפרסום על המגרש ומחוצה לו. במקרה של קארי, יש לו הזדמנות להיות מעורב בחברות הללו, להרוויח קצת, לגוון את מקורות ההכנסה העתידיים, כך שזה מהלך הגיוני ביותר".
לדבר על דברים שהם לא כדורסל
הצורך להחליף פלטפורמה חברתית היא דוגמה קטנה לאופן שבו חייו של קארי השתנו מאז שכבש את ה-NBA בשתי העונות האחרונות. הוא אמנם נותר אותו בחור מנומס שמשתדל לענות על כל שאלות העיתונאים, חותם על מזכרות עבור האוהדים ומתרגז רק כדרך לתעל אנרגיה למגרש הכדורסל, אך הפמליה שמקיפה אותו גדלה, הקהל נלהב יותר והמבקרים קולניים יותר. בטורונטו, כשהיה בדרך לעלות למגרש למשחק האולסטאר, הגיב אחד האנשים בדרך שהגארד של הווריורס "אפילו לא כזה טוב". קארי, ששמר על ארשת רצינית, לא היה יכול שלא לשמוע, אך הוא המשיך בדרכו קדימה. ההערות השליליות מצד שחקנים לשעבר נהיו כל כך גרועות, שהמאמן משתיק אותם במסיבות עיתונאים.
סלייס, שבה הוא משקיע ואחד המייסדים, מעניקה לו הזדמנות לדבר סוף כל סוף על מה שהוא רוצה: פנת'רס, גולף, צדקה ונושאים אחרים שאינם קשורים לכדורסל.
לדברי קארי, סלייס מעניקה לו דרך להשיג מחדש שליטה על הקול שלו בתוך הכאוס שמקיף העונה את הקבוצה. נכון, הוא עוזר לחברו מימי הלימודים, אך בראיון איתו קארי באמת נשמע שהוא שואף לחזור ולדבר על דברים שלא קשורים לכדורסל. "זה להשיג מעין שליטה על הקול", הוא אומר. "אחרי משחקים שעומדים מול התקשורת, הם פשוט שואלים שאלות שייכנסו בכל מקרה לסיפורים שכבר כתבו, הם רק צריכים ציטוט או לעורר בלגן ולנווט אותך לכיוון שאתה לא מעוניין ללכת אליו. לכן אני חושב שעניין השאלות ותשובות בפלטפורמה מאפשר לדבר על דברים נורמליים ולעשות את זה בצורה יעילה יותר".