בית משפט בגרמניה דחה תביעת דיבה של קטאר נגד ההתאחדות לכדורגל הגרמנית
ההתאחדות הקטארית תבעה את ראש ההתאחדות הגרמנית לשעבר תיאו צוונצייגר, לאחר שתיאר את הבחירה במדינה לאירוח מונדיאל 2022 כ"סרטן בגוף הכדורגל העולמי"
בית משפט בגרמניה ביטל תביעה שהגישה התאחדות הכדורגל של קטאר נגד ראש ההתאחדות הגרמנית לשעבר תיאו צוונצייגר, לאחר שתיאר את הבחירה במדינה לאירוח מונדיאל 2022 כ"סרטן בגוף הכדורגל העולמי".
- קטאר מכחישה את טענות אמנסטי על ניצול עובדים
- אמנסטי: "המורשת של המונדיאל ב-2022 תהיה של סבל אנושי"
- קטאר 2022: חלק מהאוהדים שיגיעו למונדיאל ילונו באוהל במדבר
בפברואר פסק בית המשפט המחוזי בדיסלדורף כי הדברים שאמר צוונצייגר בראיון לתחנת רדיו גרמנית ב-2015, מוגנים על ידי חופש הביטוי. צוונצייגר (70) הוא מבקר בולט של בחירת פיפ"א מדצמבר 2010 בקטאר כמארחת מונדיאל 2022.
ההתאחדות הקטארית הגישה תביעה נגד צוונצייגר בדרישה לפיצוי בגובה 100 אלף יורו (108,305 דולר), לאחר שאמר לתחנת הרדיו Hessischer Rundfunk: " תמיד אמרתי שקטאר היא סרטן בכדורגל העולמי. הכל התחיל עם ההחלטה הזו".
ביום שלישי ביטל השופט יואכים מץ את התביעה, בטענה שאף שדבריו של צוונצייגר היוו "הערכה מעליבה", הם מוגנים על ידי חופש הביטוי בגרמניה.
צוונצייגר, עורך דין בהכשרתו שפרש מתפקידו כיו"ר ההתאחדות הגרמנית ב-2012, לא נכח בבית המשפט כשהשופט מץ הקריא את פסיקתו, אך הביע סיפוק מההחלטה. "זו הייתה ביקורת ברורה, שצריכה להיות אפשרית כשמדובר בשערורייה בקנה מידה כזה", אמר בתגובה. "זו מדינה שהיא חצי מהגודל ממחוז הסה בגרמניה, הטמפרטורות בה גבוהות, התנועה באזור אינה פשוטה והיא מפרה זכויות אדם. זו בדיחה לתכנן שם מונדיאל. אני מאוכזב שכל הבכירים, כולל ההתאחדות הגרמנית, קיבלו את ההחלטה כאילו מדובר בציווי אלוהי". להתאחדות הקטארית יש חודש להגיש ערעור על ההחלטה.
צוונצייגר אמור להופיע שוב בבית המשפט ב-27 באפריל, לאחר ששחקן נבחרת גרמניה לשעבר גינתר נצר הגיש נגדו גם תביעה, לאחר שמתח ביקורת על ההצעה הזוכה של גרמניה לארח את המונדיאל. הכדורגל הגרמני טולטל בעקבות ההאשמות שנחשפו במגזין דר שפיגל באוקטובר, שההתאחדות השתמשה בקרן קש ב-2000 כדי לקנות קולות שיבטיחו את בחירתה.
נצר נקט בצעדים משפטיים נגד דברים שאמר צוונצייגר לשפיגל. הוא טען שנצר (71) אמר לו בפגישה בציריך ב-2012 שהקולות של ארבעה נציגים מאסיה בוועד הפועל נקנו.
הקטארים יפקחו על ההכנות למונדיאל?
בתוך כך, וועדת העל של קטאר למורשת, שאחראית להקמת האצטדיונים והתשתיות עבור מונדיאל 2022 שיתקיים במדינה, מינתה מפקח חיצוני להגברת הפיקוח בנוגע לשמירה על תקנות עבודה במהלך ההכנות לטורניר.
חברת אימפקט (Impactt) מונתה לשמש כצד שלישי עצמאי לפקח על תקנות רווחת העובדים (WW) – מערכת של רגולציות ניתנות לאכיפה שמשולבות בכל החוזים הקשורים למונדיאל.
המהדורה השנייה של התקנות פורסמה ב-1 במרץ, ומציבה את הדרישות בנוגע לגיוס, תעסוקה, תנאי מחייה ועבודה של כל המעורבים בפרויקטים של הוועדה.
"התקנות החדשות שפותחו על ידי יחידת רווחת העובדים תוך התייעצות עם בעלי עניין, כולל קבלנים ופיפ"א, מעדכנות את התקנות המקוריות, שפורסמו בפברואר 2014", נכתב בהצהרה שפרסמה הוועדה. "התקנות המעודכנות הללו ממשיכות להיות משולבות לאורך שרשרת האספקה בשורה של סדנאות עם הקבלנים ותת קבלנים".
בתוך כך, חברת הבנייה אברסנדאי ממלזיה הכחישה את הטענות שהטיחה אמנסטי אינטרנשיונל לפיה היא החרימה את הדרכונים של עובדים שגייסה עבור בניית המתקנים למונדיאל. החברה מתעקשת שהחזירה בשנה שעברה את הדרכונים לכל העובדים כדי לעמוד בתקנות.