דו"ח חדש: אוהדי הכדורגל בישראל במקום השני באירופה מבחינת הבעת רגש במדיה החברתית
לקראת גמר ליגת האלופות בין ריאל מדריד לאתלטיקו מדריד בשבת, במאסטרקרד מפרסמים דו"ח שחושף את הרגלי המדיה החברתית של האוהדים ברחבי אירופה
- באיזו מדינה אוהדי הכדורגל הכי נלהבים?
- מאסטרקרד: יש להקדים את שעת גמר ליגת האלופות
- "אוהדים ללא גבולות" מוציאים 35 מיליארד יורו על קבוצות זרות בכל עונה
הקבוצה המדוברת ביותר בקרב אוהדי הכדורגל בישראל היא ברצלונה, לאחריה צ'לסי, ריאל מדריד, מכבי תל אביב וארסנל. השחקן המדובר ביותר ברשתות החברתיות בישראל הוא ליאו מסי אחריו כריסטיאנו, ניימאר, לואיס סוארז וזלאטן איברהימוביץ'. גארת' בייל במקום השישי וערן זהבי במקום השביעי.
אירוע הכדורגל המדובר ביותר ברשתות החברתיות בישראל היה ניצחונה של ברצלונה על יובנטוס 3-1 בגמר ליגת האלופות אשתקד, עונת 2014-2015. הגמר שלפני, ריאל מדריד נגד אתלטיקו מדריד - היה האירוע השני הכי מדובר בישראל.
על פי הסקר, פייסבוק הינה הרשת החברתית הפופולרית ביותר בקרב אוהדי הכדורגל. האוהדים האיטלקים מובילים עם העדפה של למעלה מ-80% לפייסבוק, ישראל ממוקמת במקום השישי, אחרי מדינות כמו: פורטוגל, יוון, פולין ורומניה, עם העדפה של 69% לרשת הפייסבוק.
אוהדי הכדורגל הישראלים לא מצליחים לנתק את רגשותיהם מהקבוצה ומדורגים במקום ה- 2 בשאלה האם הם מעלים יותר פוסטים כשקבוצתם מנצחת או מפסידה עם 54% שמשתפים את רגשותיהם בהתאם לתוצאת המשחק של קבוצתם. את המקום ה-1 תופסים הטורקים שנחשבים לאוהדים המעורבים ביותר באירופה עם 56% שמעלים פוסטים בזמן המשחק.
עוד עולה כי בזמן הצפייה במשחקים, האוהדים הישראלים פחות מעורבים בתמיכה בקבוצתם ברשתות החברתיות. רק 38% מהאוהדים מעלים פוסטים תוך כדי צפייה במשחק בטלוויזיה וממוקמים במקום האחרון באירופה, לעומת הטורקים עם 57% שנמצאים במקום ה- 1. במהלך צפייה במשחק במגרש עצמו, הישראלים משתפרים מעט ותופסים את המקום ה- 13 בהעלאת פוסטים עם 36%.
באשר למטרות השימוש במדיה החברתית, 65% מכל אוהדי הכדורגל בישראל משתמשים בה על מנת להיות מעודכנים בחדשות האחרונות, נתון המציב את ישראל במקום ה-6. בקטגוריה זו, הטורקים תופסים את המקום הראשון, עם 87%, הרוסים נמצאים אחריהם עם 75%.
דו"ח "Social Fanalytics" מדגיש עד כמה חשוב לצופים להיות מחוברים: 69% מאוהדי הכדורגל הצהירו שהיו רוצים Wi-Fi בכל האצטדיונים. הנתון הזה היה גבוה במיוחד באיטליה ובפורטוגל שבהן 79% ו-70% מהאוהדים בהתאמה תומכים בחיבור לרשת אלחוטית, בעוד שבישראל רק 62% מהאוהדים רוצים Wi-Fi.
גם הביקוש לתשלומים ללא מגע מעיד על פופולריות גוברת עם למעלה משליש מאוהדי הכדורגל שהיו רוצים לראות את הטכנולוגיה הזו בשימוש באצטדיוני הכדורגל. יותר ממחצית (54%) אוהדי הכדורגל בטורקיה מעדיפים את הנוחות של תשלום ללא מגע. האוהדים ברומניה (54%) ובצ'כיה (44%) ישמחו לראות את שערי הכניסה לאצטדיונים מזהים את הכרטיס הכניסה ללא מגע.
האם כוכבי הכדורגל צריכים להיות במדיה החברתית? בישראל לא ממש אוהבים לראות את השחקנים מצייצים ומעלים פוסטים ותמונות. רק 60% חושבים שלשחקנים צריכה להיות נוכחות ברשתות חברתיות (מקום 10). הטורקים שוב מדורגים ראשונים עם 93%, הספרדים מדורגים במקום השני עם 87% ואילו היוונים במקום ה- 3 עם 85%.
אן קיירנס, נשיאת השווקים הבינלאומיים במסטרקארד, אמרה, "המדיה החברתית והדיגיטלית ממשיכה לשנות את האופן שבו אנו עוקבים, משתפים וחוגגים את התחומים שאנו אוהבים. ככל שהטכנולוגיה ממשיכה למלא תפקיד חשוב בכל היבט של חיינו, רק טבעי שאנשים יעבירו את השיחות והאינטראקציות שלהם לסביבה הדיגיטלית. דו"ח "Social Fanalytics" מדגיש את העובדה שלמרות שהערוצים השתנו, הדבר החשוב ביותר הוא האינטראקציה וההשתתפות בשיחה. בדומה לכדורגל, גם המדיה החברתית מנפצת מחסומים בינלאומיים ומאפשרת לאוהדים להתאחד סביב האהבה המשותפת שלהם."
דו"ח "Social Fanalytics" נערך עבור מסטרקארד על-ידי חברת Mortar והקיף 5,000 משיבים מ-16 מדינות אירופיות: אנגליה, גרמניה, ספרד, צרפת, הולנד, איטליה, טורקיה, רוסיה, שבדיה, פורטוגל, יוון, אוקראינה, רומניה, ישראל, צ'כיה ופולין.
ממצאים חשובים נוספים של הסקר הם:
• אוהדי הכדורגל בספרד הם הפעילים ביותר במדיה החברתית תוך כדי הצפייה במשחק באצטדיון ומעלים בממוצע שני פוסטים למשחק, פי שניים מהממוצע האירופי.
• האוהדים באוקראינה הם בעלי הגישה החיובית ביותר בעוד שאלה מטורקיה ובריטניה הם הביקורתיים ביותר.
• YouTube הוא ערוץ המדיה החברתית השני במידת הפופולריות שלו והפופולרי ביותר בקרב אוהדי כדורגל אוקראינים.
• הספרדים (23%) והטורקים (27%) הם הפעילים ביותר בטוויטר, ביותר מ-10 נקודות האחוז מאשר הבריטים.
• האוהדים האיטלקים (42%) והספרדים (47%) מעדיפים פרשנות חיה ואילו האוהדים ברוסיה, רומניה (63%) וצ'כיה (61%) משתמשים במדיה החברתית בעיקר כדי לצ'וטט עם אוהדי כדורגל אחרים (68%).
• הסיכוי שאוהדי כדורגל גברים יעקבו במדיה החברתית אחר מועדון שהם תומכים בו גדול פי שניים לעומת אוהדות כדורגל.