$
ספורט ופוליטיקה

CAS דחה את העתירה של דלילה חטואל

אמש התקבלה החלטה בערכאת הספורט הגבוהה ביותר – ה- CAS בקשר לוועד האולימפי בישראל. בית הדין דחה ערעור שהגישה ספורטאית ישראלית, הסייפת דלילה חטואל, על כי לא נכללה במשלחת למשחקי ריו הגם שהיא עמדה בקריטריון הבינלאומי שנקבע בענף שלה

שירות כלכליסט 11:1802.08.16

אמש התקבלה החלטה בערכאת הספורט הגבוהה ביותר – ה- CAS בקשר לוועד האולימפי בישראל. בית הדין דחה ערעור שהגישה ספורטאית ישראלית, הסייפת דלילה חטואל, על כי לא נכללה במשלחת למשחקי ריו הגם שהיא עמדה בקריטריון הבינלאומי שנקבע בענף שלה.

 

 

 

חטואל עברה בהצלחה את התחרות הקדם אולימפית האירופית בחודש אפריל בפראג, ובכך עמדה בקריטריון הבינלאומי לריו, אבל הייתה צריכה לסיים בין 16 הראשונות באליפות היבשת על מנת לעמוד בסטנדרט הישראלי של היחידה לספורט הישגי. היא יצאה קמפיין רשתות חברתיות וקמפיין משפטי כדי להפוך את ההחלטה ולנסוע לריו. חטואל עברה בהצלחה את התחרות הקדם אולימפית האירופית בחודש אפריל בפראג, ובכך עמדה בקריטריון הבינלאומי לריו, אבל הייתה צריכה לסיים בין 16 הראשונות באליפות היבשת על מנת לעמוד בסטנדרט הישראלי של היחידה לספורט הישגי. היא יצאה קמפיין רשתות חברתיות וקמפיין משפטי כדי להפוך את ההחלטה ולנסוע לריו. צילום: ראובן שוורץ

 

חטואל עברה בהצלחה את התחרות הקדם אולימפית האירופית בחודש אפריל בפראג, ובכך עמדה בקריטריון הבינלאומי לריו, אבל הייתה צריכה לסיים בין 16 הראשונות באליפות היבשת על מנת לעמוד בסטנדרט הישראלי של היחידה לספורט הישגי. היא יצאה בקמפיין רשתות חברתיות וקמפיין משפטי כדי להפוך את ההחלטה ולנסוע לריו.

 

מדובר בפעם הראשונה בהיסטוריה של הספורט האולימפי בישראל שניתן פסק דין בערכאה זו עם השפעת רוחב על התנועה האולימפית בכללותה.

 

את הוועד האולימפי ייצגו עוה"ד גיל עטר וחנן ארבל ממשרד נשיץ ברנדס אמיר. פסק הדין קובע קביעות חשובות מאד, לא רק לישראל, אלא לתנועה האולימפית העולמית:

 

• אין שום מניעה בקביעת קריטריונים מחמירים מאלה הבינלאומיים.

• תהליך קביעת הקריטריונים ע"י הוועד האולימפי בישראל היה מסודר, הוגן סביר וראוי.

• דוחה את טענותיה ולפיהן הייתה הפליה מצדו של הוועד האולימפי כלפיה.

• היא לא השיגה שום הישג יוצא דופן.

• ה-CAS מקבל את הטענה כי זה לגיטימי לתמוך כלכלית רק בספורטאי העילית.

• ניתנה לה זכות השימוע וכי זכות השימוע אינה מחייבת לשמוע אותה דווקא באסיפה הכללית.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x