הוועד הפראלימפי הבינלאומי ישעה את הספורטאים הרוסים מריו 2016
בניגוד לוועד האולימפי הבינלאומי, הוועד הפראלימפי צפוי להשעות את רוסיה מהמשחקים בהמשך החודש בעקבות הדו"ח שהצביע על שימוש שיטתי בסמים
הוועד הפראלימפי הבינלאומי (IPC) עשוי לעשות את מה שהוועד האולימפי הבינלאומי לא העז לעשות ולהשעות את רוסיה לגמרי מהמשחקים בהמשך החודש.
- מדוע ההצלחה של הרוסים בג'ודו מפוקפקת?
- המלחמה נגד סמים בספורט אינה רלוונטית
- חושפת פרשות הסמים של הספורטאים ברוסיה קיבלה אישור להשתתף בריו דה ז'נרו
לנוכח הפרסום של הדו"ח של פרופ' ריצ'רד מקלרן שחשף פרטים מטרידים לגבי הסימום המערכתי ברוסיה, החליטו ב-IPC להשעות את רוסיה מהמשחקים הפראלימפיים. פיליפ קרייבן, נשיא ה-IPC, הכריז: "דו"ח מקלרן סימן את אחד מהימים החשוכים ביותר בהיסטוריה של הספורט"
מקלרן, שחשף את הסימום המערכתי בענפי ספורט אולימפיים ברוסיה לאורך תקופה של 4 שנים וכן 35 "תוצאות חיוביות שנעלמו" בבדיקות של ענפי ספורט פראלימפיים, האשים בשבוע שעבר את הוועד האולימפי כי פירש לא נכונה את הממצאים שלו. "קרו דברים מתעובים במהלך אולימפיאדת סוצ'י 2014", הוסיפו מה-IPC.
על אף קריאות להטלת השעיה כוללת מצד הסוכנות נגד סמים בספורט (WADA), החליטו בוועד האולימפי הבינלאומי להותיר לפדרציות הבינלאומיות לקבוע האם רוסיה תוכל להשתתף בתחרויות. רק פדרציות האתלטיקה, החתירה, הרמת משקולות והקאנו, נקטו במדיניות מחמירה, כך שהנבחרת הרוסית כללה בסופו של דבר 271 ספורטאים.
על ה-IPC הופעל לחץ ללכת בעקבות הוועד האולימפי, אך הוא קיבל את החלטה משל עצמו בהתבסס על הראיות. בניגוד לוועד האולימפי, ב-IPC פנו ישירות למקלרן וביקשו מידע נוסף, בין השאר על 35 בדיקות הסמים החיוביות של ספורטאים רוסיים ש"נעלמו" בין 2012-2015. הדו"ח אישר כי במשחקים הפראלימפיים בסוצ'י ב-2014, שבהם זכתה רוסיה בפי שלוש יותר מדליות מכל מדינה אחרת, הוחלפו דגימות של הספורטאים.