רגולציית ההימורים בישראל מפגרת מאחורי כל המדינות האירופאיות
איחוד בין חברות הימורים ממשלתיות, רגולציה ברורה, מיסוי על זכיות, העברת רווחים לתועלת הציבור והספורט ומלחמה בהימורים לא חוקיים. באירופה משכללים את שוק ההימורים כדי לא להישאר מאחור. בישראל? נשארים מאחור
בינואר הקרוב שלוש חברות ההימורים הלאומיות בפינלנד יתאחדו לחברה לאומית אחת תחת המותג המוביל "וייקאוס" וזאת כדי ליצור סינרגיה עסקית באחת המדינות המובילות באירופה בתחום ההגרלות. הפינים מכנים את השינוי הדרסטי "מהפכת קטיפה". הממשלה החליטה על הצעד האסטרטגי לפני כשנתיים ושלוש החברות נערכו אליו מבעוד מועד מבחינת איוש תפקידי הניהול (מיטב המומחים מכל הארגונים הקודמים נשארו בעמדות המפתח), מערכות המחשוב ומערכי השיווק והמכירות.
- בטוטו הימרו על הסוס הלא נכון
- דובר הטוטו לשעבר: "צריך שמים פתוחים בהימורים"
- הסוכריה המסתתרת ברפורמת ההימורים של האוצר בטוטו
מה דחף את ממשלת פינלנד לשינוי הארגוני המהפכני? בעיקר הצורך להיאבק מול שטף ההימורים המקוונים חוצי הגבולות, שפוגעים פגיעה מהותית בהכנסות הלאומיות ממיסוי ההגרלות ובתרומתן לחברה. זה היה מבחינתם מסע מתחייב גם לאור העובדה, שכחברה באיחוד האירופי מוטלים על פינלנד לחצים אדירים מבריסל לאמץ את מדיניות "השמיים הפתוחים" בהימורים, שהאיחוד ובתי המשפט שלו כופים על המדינות החברות באיחוד. פינלנד, המתעקשת בינתיים על רגולציה נוקשה בדמות שמירת המונופל בתחום ההימורים, כפתה איחוד על שלוש החברות הלאומיות כדי ליצור ארגון יעיל יותר ואחראי יותר לקראת פתיחת השוק שלה לתחרות בעתיד הקרוב. הארגון הממוזג, כמו רבים ממקביליו הלאומיים ברחבי היבשת, מציע את כל סוגי ההגרלות ( הגרלות מספרים, הימורי ספורט, סוסים ועוד).
הולנד עשתה את זה לפניה מסיבות דומות ואיחדה את שתי החברות הלאומיות באפריל 2016. ההולנדים עשו צעד משמעותי נוסף כשבמקביל גיבשו בממשלה ובפרלמנט את האמנה החדשה של ההגרלות וההימורים, שבמרכזה מתן רישיונות גם לגופים מסחריים פרטיים, שיוכלו להציע לתושבי הולנד הימורים באינטרנט. בבסיס האמנה רגולוציה ברורה, המגנה על המונופול של החברה הלאומית בתחום תחנות ההגרלות המסורתיות, יוצרת תחרות בהימורים המקוונים בלבד (תוך דרישת תשלומים עבור הרשיונות), מיסוי על הזכיות והעברת חלק מהרווחים לתועלת הציבור, וגם התחייבות למשחקים באחריות ומניעת זליגת הימורים לא חוקיים מצד גורמים שאינם בעלי רישיון.
המודל הסקנדינבי
שוודיה ודנמרק, שתיים מהמדינות בעלות ההכנסה הגבוהה באירופה מהגרלות - גם הן לא שוקטות על השמרים. השתיים כבר קראו את התמונה והבינו לאן נושבת הרוח. דנמרק נלחמה בהימורי האינטרנט מלחמת חורמה בשנים האחרונות, לרבות תביעות משפטיות בהיקפים גדולים, אולם הבינה כי מדובר במאבק אבוד. לאחר שהמאבק גלש גם לחילוקי דעות בממשלה, בעיקר בגלל פעילותן חסרת הגבולות והמעצורים של חברות ההימורים האנגליות בשוק הדני, עשתה ממשלת דנמרק צעד מהפכני ופתחה במאי 2015 את השוק שלה לתחרות. לאחר מכרז הוענקו 9 רשיונות להגרלות והימורים באינטרנט, ביניהם לשתי החברות הלאומיות, והשאר לחברות פרטיות כמו Bwin, Unibet ו-Betsson. כל מקבלי הרישיון כפופים לרגולוציה ברורה ולכללי משחק שווים. שוודיה האריכה עתה את רישיונה של החברה הלאומית Svenskaspel בשלוש שנים. בד בבד , כצעד לקראת הבאות, הקימה ממשלת שוודיה בדצמבר האחרון ועדה מיוחדת לקביעת הרגולציה החדשה בשוק ההימורים לרבות בחינת פתיחת השוק המונופוליסטי הזה לתחרות.
הגדולות פתוחות
המדינות הראשונות באירופה, שאימצו את מדיניות השמיים הפתוחים היו אלו שנותנות את הטון הפוליטי והכלכלי באיחוד האירופי. צרפת היתה הראשונה לזהות את המגמות, כאשר העניקה כבר לפני כארבע שנים 5 רשיונות להפעלת הימורי ספורט באינטרנט. בין מקבלי הרשיונות היו החברה הלאומית FDJ, החברה הלאומית להימורים על מירוצי סוסים PMU (נכנסה בעקבות זאת לראשונה לתחרות גם בהימורי ספורט רגילים) ושלוש חברות הימורים פרטיות ביניהן Bwin ,שהיתה המתחרה האגרסיבית ביותר מול הארגונים הלאומיים, בין היתר באמצעות מיתוג מאסיבי של הקבוצות המובילות בכדורגל האירופי.
ההימורים בגרמניה התנהלו לאורך השנים תחת המונופול "בלוק הלוטו והטוטו הגרמני (DLTB)", שבעשור האחרון אותגר משפטית על ידי עשרות אתרי הימורים בינלאומיים, שהגישו עשרות תביעות נגד כל אחת ואחת מהפדרציות הגרמניות, מאחר שהוגבלו על ידי מונופול (נוגד את חוקי האיחוד). התוצאה היתה כאוס מוחלט בשוק ההימורים הגרמני. הלחץ הכבד של האיחוד האירופי ונטל ההתדיינויות המשפטיות הבלתי נגמרות הניעה את ממשלת גרמניה לאמץ את מדיניות השמיים הפתוחים בהימורי האינטרט ולפרסם מכרז להקצאת 40 רשיונות.
ספרד, מדינת מפתח נוספת ביבשת, ישבה כל השנים על הגדר. היא תחזקה מונופול לאומי (LAE) ואפשרה שני מפעלי הגרלות נוספים: האחד בקטלוניה והאחר ONCE, כמפעל ייחודי להעסקת עיוורים. ב־2016 נפתח גם השוק הספרדי לתחרות, כשהממשלה, תחת נטל החובות הכבדים והלחץ מבריסל ליישר קו עם המדינות החברות באיחוד, העניקה 12 רשיונות להימורים באינטרנט, לרבות לחברה הלאומית. התוצאה היתה צמיחה אדירה בהכנסות המדינה ממיסים. איטליה הקדימה אותה בשנתיים בפתיחת השוק וכבר העניקה עשרות רשיונות להגרלות ולהימורים.
אנגליה כמחוללת שינוי
בשעה שבתחום ההגרלות התעקשה הממשלה הבריטית לשמר מונופול אחד ־ חברת קמלוט (חברה פרטית שזכתה במכרז) ־ היא קידשה כל השנים את עקרון התחרותיות בנושא הימורי הספורט. כתוצאה מכך פרח בה שוק הימורים חדשני, תוסס וגועש, שחיפש לעצמו אפיקים ושווקים מחוץ לגבולות האי הבריטי. ההימורים המקוונים של החברות הבריטיות, שהתפרסו לכל חלקי אירופה, איימו על החברות הלאומיות והיו הקטליזטור להתערבות הגורמים הפוליטיים והמשפטיים של האיחוד האירופי ולניפוץ סופי של המונופולים ביבשת.
נכון, מדינות רבות עדיין נותרו מונופוליסטיות ונלחמות מלחמת חורמה בפריצת הגבולות שלהן על ידי הימורי האינטרנט, אך גם אצלן החומות וההסתגרות הרגולטריות מתחילות ליפול. צ'כיה כבר העניקה 5 רשיונות להגרלות מקוונות, יוון העניקה 24 רשיונות זמניים ושוקדת על רגולוציה קבועה, פולין וקרואטיה הכריזו לפני חודשיים על אימוץ מדיניות השמיים הפתוחים ומכינות את הבסיס המשפטי לכך; ליטא נתנה שני רשיונות, אירלנד כבר הקציבה 27 רשיונות, אוקראינה הכריזה בדצמבר 2015 על פתיחת השוק שלה ונערכת לביצוע ההחלטה, ורומניה הלכה בעקבותיה ואימצה את מדיניות השמיים הפתוחים בפברואר 2016.
מיזוג והפרטה
לצד פתיחת הגבולות והשווקים לתחרות ויצירת מיזוגים של הארגונים הלאומיים, מתנהלים במדינות רבות תהליכים של הפרטה והעברת נכסי ההגרלות וההימורים לידיים פרטיות. חלק מהתהליכים כמו ביוון נכפו על הממשלות מכורח הלחצים הכלכליים, חלקם נעשו מתוך כוונה לייעל את השוק המקומי על ידי העברתו לגורמים עסקיים. בכל מקרה לא מדובר בוויתור או בהסתלקות של המדינה מתעשיית ההגרלות. המדינה רואה בתעשיה זו אווזה המטילה ביצי זהב והיא מקפידה, בכל הפרטה, לשמור בידיה את הרגולציה והשליטה לצד קבלת חלק הארי מהרווחים. יוון אחת המובילות בהכנסות מהגרלות ביבשת, נאלצה להפריט את החברה הלאומית OPAP ב־2014 כדי לגייס כספים לקופתה הריקה. בקפריסין מינתה הממשלה צוות בדיקה בין-לאומי להכנה לקראת הפרטת החברה הלאומית שלה בסוף 2017 ותורכיה נערכת לקראת ניסיון שלישי להפרטת החברה הלאומית שלה.