$
אירועי ספורט

קטאר: "מתקדמים במהירות עם בניית האצטדיונים למונדיאל 2022"

המדינה המבודדת פוליטית וכלכלית החרם מנסה להרגיע את קהילת הכדורגל העולמית, ומבטיחה שבניית האצטדיונים לטורניר מתקדמת לפי התכנון. במקביל, סעודיה תשיק בקרוב ערוצי ספורט חדשים

שירות כלכליסט 13:2822.06.17
קטאר פועלת במהירות להרגיע את קהילת הכדורגל העולמית, ומבטיחה שבניית האצטדיונים למונדיאל 2022 מתקדמת לפי התכנון, על אף הבידוד הפוליטי, הכלכלי והחברתי שכפו עליה שכנותיה בהובלת סעודיה ואיחוד האמירויות הערביות.

 

 

 

הוועדה העליונה של קטאר לביצוע ומורשת (Supreme Committee for Delivery & Legacy) פרסמה מאמר באתר שלה שבו הדגישה שהבנייה "מתקדמת במהירות בכל האתרים". 

 

אצטדיון ח'ליפה הבינלאומי רק נפתח, "ושבעה אצטדיונים נוספים נמצאים כעת בשלבים שונים של בנייה. אצטדיון אל ווקראח (Al Wakrah) צפוי להיות הבא שבנייתו תושלם בסוף השנה הבאה. כבר נשפכו 80% מהמלט הנדרשים ו-100% מהעמודים בקומה השנייה הושלמו. באצטדיון אל באיט (Al Bayt) בעיר אל חור סיטי הושלמו 70% מהאלמנטים, ואילו 94% מהיסודות הוצבו באצטדיון Al Rayyan", נכתב במאמר.

 

עוד נכתב: "אצטדיון קטאר פנדיישיון בעיר החינוך של דוחא מתוכנן להיות מוכן בסוף 2019, בעוד שאצטדיון אל תומאמה יושלם ב-2020. עבודות הבנייה החלו גם באצטדיון לוסאיל ואצטדיון ראס אבו עבוד. אנחנו מתקדמים במהירות עם הבנייה בכל האצטדיונים ואתרי הבנייה לטורניר", מסר גאנים אל קווארי שאחראי על המבנים לתחרות.

דוחא, קטאר. ההשפעה שתהיה לחרם הנוכחי על קטאר וההשלכות על הבנייה בעתיד עוד לא ברורות, שכן רבים מהאצטדיונים עדיין נמצאים בשלבים מוקדמים דוחא, קטאר. ההשפעה שתהיה לחרם הנוכחי על קטאר וההשלכות על הבנייה בעתיד עוד לא ברורות, שכן רבים מהאצטדיונים עדיין נמצאים בשלבים מוקדמים צילום: רויטרס

 

 

ההשפעה שתהיה לחרם הנוכחי על קטאר וההשלכות על הבנייה בעתיד עוד לא ברורות, שכן רבים מהאצטדיונים עדיין נמצאים בשלבים מוקדמים. עם זאת, בינתיים לא נראה שהמשבר הפוליטי עומד להיפתר בקרוב. שר החוץ של קטאר, השייח' מוחמד בין עבדו לרחמן אל ת'אני, הכריז ביום שלישי שדוחא אינה מתכוונת לנהל מו"מ עם המדינות האחרות עד שלא יבטלו את החרם. מקבילו באיחוד האמירויות, אנוואר גארגאש, ענה בתגובה שהבידוד הדיפלומטי של קטאר עלול להימשך "שנים". כפי שהסביר לעיתונאים: "אנחנו לא רוצים הסלמה, אנחנו רוצים בידוד".

 

בשלב זה נראה כי קטאר יכולה לשמור על העוצמה הכלכלית שלה מבלי לסחור עם שכנותיה, שכן מרבית המסחר שלה הוא גם ככה מול מדינות שאינן מהאזור. עם זאת, חברות סעודיות כמו בן לאדין גרופ הן בעלות תפקיד מרכזי בפרויקטי התשתיות, ביניהן הקמת מערכת מטרו חדשה. כמו כן, חומרי בנייה רבים מגיעים מסעודיה.

 

איחוד האמירויות הערביות היא היצואנית הגדולה בעולם (חולשת על 19% מהמסחר העולמי) של חצץ, וקטאר היא שוק הייצוא הגדול ביותר עם 66%. למעשה, ב-2015, 99.5% מייבוא החצץ של קטאר הגיע מאיחוד האמירויות.

 

שר הכלכלה והמסחר הקטארי, שייח' אחמד בין ג'אסים בין מוחמד אל ת'אני, אמר בראיון לטלוויזיה הקטארית כי המסחר במדינה ממשיך כרגיל מכיוון שהרשויות הגיבו במהירות לסגירת הגבולות על ידי מעבר סחורות דרך הים ובאמצעים אחרים.

 

ההשפעות של הבידוד על מגזר הבנייה של קטאר ועל הפרויקטים המתוכננים למונדיאל יהיו תלויות ביכולת של המדינה לעקוף את החרם (לדוגמה, דרך עומאן), וברמה שבה הייצור המקומי יוכל לפצות על המחסור ורמות המלאי של מוצרי בסיס.

 

סעודיה לא נחה

 

במקביל, 11 ערוצי ספורט חדשים שבסיסם במצרים וימומנו על ידי סעודיה יושקו בשבועות ובחודשים הקרובים, כך לפי מופליח אל חאפטה (Muflih Al-Hafatah), יו"ר סעודי מדיה סיטי.

 

על פי דיווחים מקומיים, הערוצים החדשים יושקו תחת המותג PBS ספורט ויגיעו במקום BeIn הקטאריים. הערוץ הראשון יושק בשבוע הבא כשירות בחינם בערבסט. לדבריו של אל חאפטה, חמישה ערוצים נוספים יושקו לפני תחילת עונת הכדורגל, ו"בהדרגה" מספר הערוצים יעלה ל-11. בסיס הערוצים יהיה בקהיר, ואל חאפטה הדגיש כי מדובר בערוצים "מצריים עם 100% הון סעודי". לדבריו, "הערוצים החדשים יהיו בחינם ככל האפשר, בהתאם למה שמותר לפי החוק הבינלאומי". עוד הוסיף שאם יהיה צורך בקידוד, המחירים יהיו ברי השגה.

 

סוכנות הידיעות הגרמנית DPA, דיווחה כי מספר מדינות במזרח התיכון, ביניהן אלג'יריה, בחריין, עיראק, ירדן, לוב, מרוקו, עומאן ואיחוד האמירויות, וכן מצרים וסעודיה, תומכות בהשקת ערוצי הספורט.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x