$
ספורט עולמי

קבוצות הפרמיירליג מפסידות 876 אלף ליש"ט ביום

מדו"ח שערכה חברת הניתוחים הפיננסים Vysyble עולה כי הקבוצות לא מצליחות לעמוד בעלויות הגדלות של משכורות והעברות

שירות כלכליסט 18:1610.07.17

קבוצות הפרמיירליג מתנהלות בצורה שלא תאומת את היכולות הפיננסיות שלהן ומבזבזות את מרבית הכספים שהן מקבלות מחוזי השידור. אלו הממצאים מהדו"ח שערכה חברת הניתוחים הפיננסים Vysyble, שהעריכה כי הקבוצות מפסידות סכום מצרפי של 876 אלף ליש"ט ביום, ולא מצליחות לעמוד בעלויות הגדלות של משכורות והעברות.

 

 

 

 

"מבחינה פיננסית, הכדורגל קורס. מועדוני הכדורגל הגדולים ביותר של בריטניה מוציאים הרבה, הרבה יותר מכפי שהם מרוויחים. הפרמיירליג והיו"ר שלה ריצ'ארד סקודמור צריכים להיות מודאגים", מסר רוג'ר בל מ- Vysyble. "מבחינה פיננסית, הכדורגל קורס. מועדוני הכדורגל הגדולים ביותר של בריטניה מוציאים הרבה, הרבה יותר מכפי שהם מרוויחים. הפרמיירליג והיו"ר שלה ריצ'ארד סקודמור צריכים להיות מודאגים", מסר רוג'ר בל מ- Vysyble. צילום: איי אף פי

 

בהתבסס על עקרון החשבונאות של "רווח כלכלי" כפי שהוא מיושם על ידי חברות כמו קוקה קולה, ג'ילט והבנק לוידס, לפיו מחשבים את כל העלויות של עשיית עסקים, בחברה טוענים שהשיגו את הדו"ח השקוף ביותר האפשרי של הבריאות הפיננסית של הקבוצות. הדו"ח נקרא "אנחנו כל כך עשירים זה בלתי ייאמן! האשליה של הון בתוך הכדורגל".

 

"מבחינה פיננסית, הכדורגל קורס. מועדוני הכדורגל הגדולים ביותר של בריטניה מוציאים הרבה יותר מכפי שהם מרוויחים. הפרמיירליג והיו"ר שלה ריצ'ארד סקודמור צריכים להיות מודאגים", מסר רוג'ר בל מ- Vysyble.

 

אם ערוצי השידור - כמו סקיי ו-BT שמשלמות ביחד 5.14 מיליארד ליש"ט בשביל לשדר את משחקי הפרמיירליג בבריטניה בין השנים 2019-2016, והשותפות של הליגה ברחבי העולם, שמשלמות 3.2 מיליארד ליש"ט, יציעו פחות במחזור הבא, זה עלול לאיים על עתיד הליגה האנגלית הבכירה.

 

כל חוזה שידור מאז הקמת הפרמיירליג היה גבוה בערך ב-70% מקודמו, אך שיעורי הצפייה נמצאים בירידה על רקע השינוי בהרגלי הצפייה של הצרכנים והסטרימינג הלא חוקי, כך שעלולה להגיע בקרוב הנקודה שבה הרשתות לא יוכלו להמשיך ולהרשות לעצמן את העליות במחירים.

 

בל טוען כי ייתכן שבמצב כזה שבע הקבוצות המובילות בפרמיירליג: צ'לסי, טוטנהאם, מנצ'סטר סיטי, ליברפול, מנצ'סטר יונייטד ואברטון עלולות להתפתות לעבור לסופר ליגה האירופית.

 

לפי ג'ון פורסל מ- Vysyble, ההאצה בהוצאות נובעת מההשקעות הגדולות מצד בעלי קבוצות מיליארדרים במועדונים כמו צ'לסי ומנצ'סטר סיטי, והסכומים הגדולים שהושקעו בגיוס שחקנים במנצ'סטר יונייטד מאז פרישתו של אלכס פרגוסון לפני ארבע שנים. לדבריו, חוזה השידור של הפרמיירליג מ-2013, שפג בעונה שעברה, האיץ את ההוצאות בכל הקבוצות. "נכנסו 3 מיליארד ליש"ט, חומה חדשה של כסף שהרגיעה את האנשים לגבי ההוצאות", אמר.

 

לפי החישובים, העלייה בדמי ההעברה והמשכורות, הובילה לכך שהמועדונים הגדילו את ההפסדים הכספיים ב-5,555% מ-5.66 מיליון ליש"ט בעונת 2013-14 ל-320.08 מיליון ליש"ט בעונת 2016-2015. קבוצות רבות צפויות לשבור הקיץ את שיאי ההעברות שלהן, כך שלא נראה שההוצאות עומדות להאט בקרוב.

 

פורסל מעלה גם את האפשרות שארסנל תתקשה לעמוד בקצב של היריבות שלה, שכן הקבוצה לא מצליחה לצמוח כמו הקבוצות האחרות, במונחים ובפיננסים וכן בביצועים על המגרש.

 

"ארסן ווגנר סופג ביקורת על ההתנהלות הפיננסית, אבל מצבה של הקבוצה מדרדר. לארסנל היה את שיעור הצמיחה הנמוך ביותר בהכנסות בקרב הקבוצות הבכירות של הפרמיירליג. הוא ישמח להוציא כסף, אבל אין להם. ארסנל הייתה בעבר מייצרת ההכנסות השנייה בגודלה בליגה אחרי יונייטד, אבל סיטי עקפו אותה בעונת 2013-14".

 

ההכנסות של יונייטד עמדו על 515 מיליון ליש"ט ב-2016, בעוד שההכנסות של סיטי עמדו על 391 מיליון ליש"ט לעומת 353 מיליון ליש"ט של ארסנל. בנוסף, ליברפול הכניסה 301 מיליון ליש"ט וצ'לסי 298 מיליון ליש"ט.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x