פרמיירליג: בועת זכויות השידור לא צפויה להתפוצץ בקרוב
78% מהמנויים לערוצי הספורט ישקלו לעזוב ולהחליף ספקית אם החברה בה הם מנויים תפסיד את זכויות השידור לספורט האהוב עליהם
- מי הרג את ה-4-4-2 האנגלי הקלאסי?
- מדוע האנגליות כושלות בליגת האלופות?
- קבוצות הפרמיירליג בדרך להוצאה של יותר מ-1.2 מיליארד ליש"ט על שחקנים בחלון ההעברות הנוכחי
כדורגל נבחר בהפרש ניכר כספורט המבוקש ביותר. 74% מהנשאלים בחרו בכדורגל, ואחריו בספורט מוטורי, רוגבי וטניס.
לפי הסקר שנערך בבריטניה 57% מהמנויים אמרו שלספורט יש "השפעה חזקה" על בחירת חבילת הטלוויזיה, בעוד ש-29% טענו שיש לשידורי הספורט רק "השפעה קלה". מבין המשתתפים בסקר, ל-46% היה ערוץ ספורט כחלק מחבילת הטלוויזיה שלהם, ול-51% מנוי למספר ערוצים, כמו סקיי ספורט ו-BT.
"ברור מהממצאים כי היעדר השקעה בתכנים מסוג זה מסכנת פגיעה בבסיס המנויים", הגיב רוב הילבורן, אחראי האסטרטגיה בחברה. "רבים עשו מנוי אך ורק בשל תכני הספורט ומותירים את הספקים בדילמה: להמשיך להוציא סכומי שיא על השגת הזכויות או להפסיד מנויים למתחרים".
הילבורן הצביע גם על שינוי בשוק שעלול להוביל לרעידת אדמה בנוף השידור, זאת בשל הכניסה של ענקיות טכנולוגיה ודיגיטל עשירות, כמו אמזון, למכרזים על הזכויות.
"זו יכולה להיות תחילתו של שינוי משמעותי בשוק שידורי הספורט. לחברות הטכנולוגיה העולמית הללו יש ערימות גדולות של מזומן, כך שחברות כמו BT וסקיי יתקשו להדוף אותן אם יהפכו את רכישת זכויות הספורט לראש סדר העדיפויות שלהן", הוסיף.
"מבחינת הצרכן זה יכול לפתוח את הדלת לקראת השגת שידורי הספורט האהובים עליו במחיר נמוך יותר. אך בו זמנית השוק עלול להפוך להיות מפוזר יותר ויחייב את האוהדים לרכוש שירותים רבים יותר כדי לצפות בתכנים המעניינים אותם".