$
כלכלה ומדיניות

ראש ממשלת יוון ושר האוצר שלו כבשו את דאבוס

אחרי שסקרו בפני העיתונאים את הבעיות עימן מתמודדת יוון מנסים השניים לשכנע כי יש צורך בהקמת גוף עצמאי שיבקר את ספרי החשבונות של המדינות החברות באיחוד

ג'ון דפטריוס, CNN 13:2231.01.10

ג'ורג' פאפאנדראו כבש את כס השלטון ביוון בסתיו שעבר לאחר שמנהיג השמרנים נאלץ להקדים את הבחירות בעקבות גל של שערוריות שחיתות. הוא ירש ספרי חשבונות גרועים יותר ממה שמישהו תיאר לעצמו.

 

נכון להיום, מדובר בתמ"ג בגובה 12.7%. הממשלה נמצאת תחת לחץ רב מצד בריסל ומשקיעים

שמאלצים את יוון לשלם פרימיום בשוק ני"ע. הממשלה התחייבה להוריד את המספר הזה ב-4% בשנת 2010-11 אך בשל ההיסטוריה של המדינה, לא נראה שמישהו מאמין שזה יקרה.

 

בתדרוך עיתונאי בדלתיים סגורות שנערך בדאבוס עם 20 עורכים, ראש הממשלה ושר האוצר שלו ג'ורג' פאפאקונסטנטינו ענו על שאלות במשך 45 דקות. ראש הממשלה סיפר לקבוצה שיש לו תואר בסוציולוגיה, ואילו שר האוצר הוא כלכלן בהכשרתו. שניהם פשטו את המקטורן שלהם, ראש הממשלה הפשיל שרוולים ואז הם פנו ליירוט הסוגיה העגומה.

 

לאחר עשר שנות יורו, ניהול חשבונות גרוע, תרבות של פטרונות ושחיתות מטביעים את הסירה היוונית. אך היא לא לבד. ספרד, פורטוגל ואיטליה סובלות מבעיות חוב דומות, ותשומת הלב שמופנית כעת לעבר יוון ככל הנראה תתרחב, שכן המשקיעים מחפשים קרבנות חדשים בשוק טריליון הדולר.

 

בהופעת זוגית מרשימה, ראש הממשלה התייחס לתמונה הגדולה: הצורך בצדק והתמיכה לה הוא זוכה בסקרי דעת קהל להמשיך קדימה למרות קיצוצי התקציב שיורגשו בקרב תומכי השמאל (שחלקם קומוניסטים).

 

שר האוצר מתמודד עם העניינים הכלכליים והתקציב. לדבריו עד אמצע השבוע הבא, בריסל תאשר את תכניתם לטווח הארוך. לאחר מכן, האיחוד האירופי יפצח בתהליך לבדיקת "ערבויות ביצוע" על מנת למדוד האם יוון עומדת בהבטחותיה.

 

בסוף הפגישה, הם העלו שאלה חשובה נוספת, איפה היו גופי הפיקוח של האיחוד האירופי והבנק המרכזי של אירופה בעשור האחרון? עכשיו הם מדברים על הקמת גוף עצמאי שיבקר את ספרי החשבונות של המדינות החברות באיחוד. אמון המשקיעים נשבר, ועכשיו הצמד הזה מנסה לתקן אותו.

 

הכותב הוא מגיש התכנית Market Place Middle East, המשודרת מדי יום שישי ב-CNN

 

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x