מנכ"ל דויטשה בנק מאמין ביוון: היא תחזיר את חובותיה
הצהיר: "הביטחון שלי נובע מההתחייבות האישית שניתנה על ידי ראש הממשלה ליישום הרפורמות הנחוצות – קשות ככל שיהיו, תוך כדי סיכון עתידו הפוליטי". ראש ממשלת יוון: "לראשונה אני יכול להסתכל על העתיד באופטימיות"
מנכ"ל דויטשה בנק ג'וזף אקרמן שינה את דעתו ואמר כי הוא בטוח כי יוון תוכל לשלם חזרה את החובות שלה, וזאת מכיוון שהמדינה מחוייבת לשינוי.
"הביטחון שלי נובע מההתחייבות האישית שניתנה על ידי ראש הממשלה ליישום הרפורמות הנחוצות – קשות ככל שיהיו, תוך כדי סיכון עתידו הפוליטי – ולכן אני משוכנע כי זה יקרה", אמר אקרמן לעיתונאים בוינה, לאחר נאום שהעביר ראש הממשלה היווני ג'ורג' פאפאנדראו.
השינוי בדעתו של אקרמן נוגד את התפיסה שבאה לידי ביטוי בסקר רבעוני של משקיעים ואנליסטים שערך בלומברג. על פי הסקר, שפורסם ב-9 ביוני, 73% מהנשאלים טענו כי חדלות פירעון יוונית הינה אפשרות סבירה.
פאפאנדראו, שזכה לתשואות מהבנקאים שהתאספו בכנס של המכון לפיננסיים בינלאומיים בוינה, אמר כי הוא מחוייב לרפורמות, גם אם פירוש הדבר שיפסיד בבחירות הבאות.
"אנחנו נכבד את ההסכמים שלנו עם הקהילה הפיננסית, וכן, נשלם את החובות שלנו". הוא הוסיף כי המדינה תעביר חוקים להפחתת הבירוקרטיה והשחיתות ולעידוד השקעות.
בחודש שעבר אמר אקרמן כי קיים סיכוי שיוון לא תוכל לשלם את החובות שלה במלואם. אולם אמש נשמע מנכ"ל דויטשה קצת אחרת. לדבריו, נאומו של פאפאנדראו והצעדים בהם נקט כדי להפחית את הגירעון התקציבי גרמו לו לשנות את דעתו. "אני בהחלט מאמין שאדם יכול לגרום לשינוי," הסביר אקרמן. "בין אם מדובר במנכ"לים או בפוליטיקאים."
האמצעים שננקטו כדי להילחם במשבר החובות של יוון מתחילים להראות תוצאות, כך הודיע ראש הממשלה ביום שישי בניסיון להרגיע את החששות הבינלאומיים לגבי עתידם. לאחר שצברה חובות ציבוריים עצומים בעקבות הוצאות יתר, המדינה נמנעה מחדלות פירעון בחודש שעבר באמצעות התשלום הראשון מתוך חבילת חילוץ בגובה 110 מיליארד יורו (131 מיליארד דולר) שהעניקו לה 15 החברות הנוספות בגוש היורו וקרן המטבע הבינלאומית.
"אני אופיטימי"
"היום זו הפעם הראשונה שבה אני יכול להסתכל על העתיד באופטימיות", אמר ראש הממשלה פאפאנדראו לחברי המכון לפיננסיים בינלאומיים בוינה.
"קיבלנו החלטות קשות, החלטות מסובכות אך נחוצות, וכעת אנו חווים את הסימנים הראשונים לכך שאנחנו לקראת שיפור." לדברי פאפאנדראו, בחמשת החודשים הראשונים של השנה, הגירעון הופחת ב-40% בהשוואה לתקופה המקבילה אתשקד, ואילו ההוצאות קוצצו במידה משמעותית.
"אנחנו עדיין רק בתחילת התכנית הכלכלית שלנו לשלוש השנים הבאות, אך עם זאת אנחנו מרוחקים מאוד מנקודת המוצא שלנו מלפני שמונה חודשים." אמר, והוסיף כי מטרתו היא הכוונה מחודשת של הכלכלה היוונית.
פאפאנדראו התייחס גם לחוסר היציבות החברתי ולמחאות האלימות. "כן, אלו הם שינויים כואבים, ואף אחד לא מזלזל בקשיים עבור העם שלנו. אנחנו עם גאה. אנחנו רוצים לראות שינוי".