סין: היצור התעשייתי צפוי לרשום האטה, האינפלציה צפויה לעלות ל-3.3%
העלייה בקצב היצור התעשייתי צפויה לעמוד ביולי על 13.4% בלבד, וזאת בין היתר בשל הצעדים שנוקטת ממשלת סין להפחתת צריכת האנרגיה; הסיבה להאצה הצפויה באינפלציה - עליית מחירי המזון
על רקע הצעדים שנוקטת ממשלת סין להפחתת צריכת האנרגיה צפויה להירשם ביולי האטה ביצור התעשייתי במדינה. לפי הערכות אנליסטים, היקף היצור צמח ב-13.4% לעומת התקופה המקבילה אשתקד לאחר עלייה של 13.7% ביוני. הנתונים הרשמיים עתידים להתפרסם בבייג'ינג ב-11 באוגוסט.
נתוני
האינפלציה הואצה כנראה ל-3.3% מ-2.9% ביוני בעקבות עליית מחירי המזון. הערכות אנליסטים לגבי היקף הלוואות חדשות עמדו על 600 מיליארד יואן (88.6 מיליארד דולר), כמעט כמו נתוני יוני, אז עמדו על 603 מיליארד יואן.
סין לא עומדת ביעדים להפחתת האנרגיה
בתוך כך עולה כי למרות הצעדים בהם היא נוקטת, סין אינה עומדת ביעדי הפחתת האנרגיה לשימוש בתעשייה, כשרק חודשים ספורים נותרו עד לתום תוכנית בת חמש שנים בתחום זה, שהגה ראש הממשלה וון ג'יה-באו. לפי וואנג טאו, כלכלן ב-UBS, נחישותם של קובעי המדיניות לעמוד ביעדים תיבחן לפי מידת נכונותם "להקריב" את הצמיחה בכלכלה. "אני בספק עד כמה הממשלה תפעל בנחישות להשגת יעד היעילות האנרגטית במהלך החודשים הבאים", אומר דיוויד כהן, כלכלן באקשן אקונומיקה בסינגפור, שעבד בעבר עם הבנק הפדרלי המרכזי.
החמרה בעמדה ביחס לסגירת מפעלים בלתי יעילים עלולה להוסיף להיחלשות בהזמנות ליצוא, הבאה לידי ביטוי בירידה החודשית השלישית ברציפות שנצפתה במדד יולי. שוק הנדל"ן המצטנן, הירידה בהשקעות בתשתיות והצמצום בהיקף האשראי מגבילים גם כן את התרחבות הכלכלה הסינית, שהיא הכלכלה הגדולה בעלת קצב הצמיחה המהיר בעולם. נתוני היצור לחודש יולי מראים כי חברות מצמצמות מלאים. ההיחלשות בביקושים העולמיים מציבה סיכון ארוך טווח גדול יותר לצמיחה, כך לפי קן פנג, כלכלן בסיטיגרופ.
צריכת האנרגיה הסינית בחישוב פר יחידת תמ"ג עלה ב-0.1% בששת החודשים הראשונים של השנה לעומת התקופה המקבילה אשתקד, מה שמקשה על עמידה ביעדי 2010-2006 לקיצוץ בהיקף של 20%. בארבע השנים הראשונות של התוכנית, ההפחתה עמדה על 15.6%.
מטרת הממשלה היא להפחית את התלות של הכלכלה בתעשייה הכבדה הגובה מחיר כבד מהסביבה, כפי שהדגימה דליפת הנפט בחודש שעבר בדליאן ודליפת אשפה כימית באתר כרייה בפוג'יאן.הממשלה הודיעה בחודש שעבר כי תוסיף להתמקד בחיסכון באנרגיה ובהפחתת כמות הזיהום.