נשיאת ברזיל בביקור ראשון בסין: תפעל להגמשת הסחר ההדדי
דילמה רוסף נחתה אתמול בבייג'ינג בתקווה לשכנע את הסינים להשקיע יותר בברזיל ולגוון את שיתוף הפעולה הכלכלי מעבר לחומרי גלם ומוצרי צריכה. תלחץ גם להפסקת פיחות מלאכותי של היואן. סין היא שותפת הסחר הגדולה ביותר של ברזיל
נשיאת ברזיל, דילמה רוסף, נחתה אתמול בבייג'ינג לביקור ראשון בסין מאז נבחרה לתפקיד. בראיון עם סוכנות הידיעות הסינית הרשמית שינחואה טרם בואה, רוסף הגדירה את הקשרים בין ברזיל לסין כ"שותפות אסטרטגית בכל התחומים" והוסיפה כי היא מקווה להעמיקם.
רוסף תיפגש בבייג'ינג
הביקור מסמן את המשך המגמה בסין לגבש שותפות עם מדינות מתפתחות גדולות אחרות כהשפעת נגד למעצמות המערב. רוסף אמרה בראיון כי מדינות BRICS הן כלכלות בריאות מאוד שתורמות רבות לכלכלה העולמית והן הדוחפות העיקריות לעולם רב־קוטבי יותר. "עלייתן של מעצמות חדשות שינתה את פני העולם הן מבחינה כלכלית והן מבחינה פוליטית. לא ניתן להכחיש זאת". הוסיפה.
היקף הסחר בין ברזיל וסין עמד ב־2010 על 56 מיליארד דולר לעומת 3 מיליארד דולר בלבד לפני כעשור. סין עקפה בכך את ארה"ב כשותפת הסחר הגדולה ביותר של ברזיל.
הרעב של סין לסחורות כמו ברזל, פולי סויה, עץ ונפט, אחראי לחלק גדול מהבום הכלכלי שחווה ברזיל, אך רוסף תנסה לשדרג את הקשרים הכלכליים בין שתי המדינות ולשכנע חברות סיניות להשקיע יותר בברזיל. זאת במטרה ליצור שיתופי פעולה שאינם מסתכמים רק ביצוא חומרי גלם מברזיל לסין ומוצרי צריכה מסין לברזיל — המהווים כיום יותר מ־90% מהיקף הסחר בין שתי המדינות. "יש צורך ביותר הדדיות", אמר הדובר של ממשלת ברזיל בתדריך לעיתונאים ערב הביקור. נשיא סין חו ג'ינטאו ביקר בברזיל ב־2004 והבטיח אז השקעות גדולות במדינה, שרק חלקן התממשו.
רוסף תלחץ על חו לפתוח את השווקים בסין ליבוא מוצרים מברזיל, שעליהם מוטלות כעת מגבלות רבות, וכן לאפשר לחברות ברזילאיות לפעול באופן חופשי יותר במדינה. הנשיאה התבטאה בחודשים האחרונים בחריפות נגד מדיניות המטבע של סין, שמתעקשת לשמור את ערך היואן נמוך באופן מלאכותי. ההתנהלות הזו פוגעת במבקשים לייצא לסין סחורות ומעניקה ליבואנים הסינים יתרון לא הוגן, לדעת יצרנים במדינות אחרות.