$
בשולי החדשות

מת עריץ צפון קוריאה - אחרי 17 שנות שלטון

הטלוויזיה הממלכתית של המדינה הקומוניסטית הודיעה על מותו של קים ג'ונג איל, שעמד בשלטון מאז 1994. לפי ההודעה, הוא מת לפני יומיים מהתקף לב כתוצאה מ"תשישות מנטלית ופיזית". בנו, קים ג'ונג און, צפוי לקבל לידיו את מושכות השלטון

סוכנויות הידיעות 06:5119.12.11

תדהמה ואבל כבד בצפון קוריאה: מנהיגה של צפון קוריאה, קים ג'ונג איל, מת לפני יומיים בגיל 69 - כך הודיעה הבוקר (ב') הטלוויזיה הממלכתית במדינה. לפי ההודעה, הדיקטטור מת מהתקף לב בנסיעת רכבת על רקע "תשישות מנטלית ופיזית בשל עבודה מאומצת".

 

בשנה החולפת הואצו ההכנות

להעברת השלטון במדינה הקומוניסטית לידי בנו של קים ג'ונג איל, האוחז במושכות השלטון כבר 17 שנים. היורש הצעיר, קים ג'ונג און, אף הועלה לאחרונה לדרגת גנרל. לפני שלוש שנים דווח כי קים לקה בשבץ מוחי. בנוסף, סבל מסוכרת וממחלת לב.  

 

ב"דיווח מיוחד" של הטלוויזיה הממלכתית נמסר כי "המנהיג העליון" מת במהלך משימת פיקוח אינטנסיבית. לפי הממשל בפיונגיאנג, נערכה נתיחה שלאחר המוות לגופה שאיששה "בצורה מוחלטת" את סיבת המוות. שדרנית בלבוש שחור הודיעה כי מדובר "באבידה הגדולה ביותר למפלגה". בקול מלא בכי היא הדגישה כי "זהו היום העצוב ביותר עבור עמנו". היא הדגישה כי על האומה הצפון קוריאנית "להחליף את העצב בכוח ולהתגבר על הקשיים".

 

בעקבות ההודעה הפתאומית, כינס נשיא דרום קוריאה, לי מיונג-בק, ישיבת חירום של המועצה לביטחון לאומי. בסיאול דווח עוד כי עובדי ממשלה עברו למצב חירום. למרות המתיחות, צבא דרום קוריאה הדגיש כי לא נצפו שינויים יוצאי דופן בגבול בקרב כוחות צבא צפון קוריאה. בממשל האמריקני מיהרו להגיב כי ארצות הברית "עוקבת מקרוב" אחר ההתפתחויות החצי האי קוריאה. דובר הבית הלבן הדגיש כי ארה"ב מחוייבת לביטחון בעלות בריתה באזור.

 

קים ג'ונג איל ירש את אביו, קים איל סונג, ששלט במדינה משנת 1948 ועד מותו ב-1994. דמותו וסיפור חייו שרויים במידה רבה תחת ערפל מסתורין ומושפעים משמועות שנפוצו עליו ושהפיץ על עצמו.

 

נולד בסיביר - מת בנסיעת רכבת

 

קים ג'ונג איל נולד בסיביר ליד חברובסק, בברית המועצות, בגבול מנצ'וריה, שם גלה אביו. באותה תקופה נשלטה קוריאה על ידי יפן (שהנהיגה שלטון כיבוש אכזרי) ואביו היה חלק מארגון גרילה קוריאני שלחם בכיבוש זה, בתמיכת ברית המועצות. אימו של קים ג'ונג איל מתה בלידתו.

 

את שנות מלחמת קוריאה העביר קים בסין. בין השנים 1960 - 1964 למד באוניברסיטה כלכלה מדינית והוכשר כטייס במזרח גרמניה. בתום לימודיו מילא מגוון תפקידים במפלגת הפועלים הקוריאנית, המפלגה היחידה והשלטת במדינה.

 

בשנת 1973 מונה קים ג'ונג איל למזכיר המפלגה לענייני תעמולה ואירגון ובשנים הבאות מונה לתפקידי מפתח נוספים שנועדו לטפח ולבסס את מנהיגותו העתידית.

 

ב-1980 הכריז עליו אביו כיורשו. ב-1990 - 1991 מונה למפקד הכוחות הצבאיים והיה למעשה לאיש החזק ביותר במדינה. במות קים איל סונג ב-1994, הכריז ג'ונג איל על תקופת אבל במדינה לשלוש שנים. צפון קוריאה היא המדינה הקומוניסטית הראשונה שבה ההנהגה עברה בירושה.

 

במהלך תקופת האבל היה קים ג'ונג איל המנהיג בפועל בלבד. אביו המנוח הוצב כמועמד לבחירות ב-1998 וניצח, ובנו החליפו בפועל. כינויו של האב - "המנהיג הגדול" נשאר גם אחרי מותו, ובנו זכה לכינוי "המנהיג היקר". מתוך כבוד לאביו לא מוגדר ג'ונג איל כנשיא, ובאופן רשמי תוארו המזכיר הכללי של המפלגה והיושב ראש של הוועדה להגנה לאומית. מכוח תפקיד זה הוכרז כראש המדינה.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x