$
כלכלה ומדיניות

בנו של הרודן הצפון קוריאני מונה ל"יורש הגדול"

קים ג'ונג אוּן, בנו הצעיר של רודן צפון קוריאה שמת, הוכרז כיורש. להערכת פרשנים במערב, האיש, כנראה בשנות ה-20 המאוחרות לחייו, עלול להיות אף אכזר מאביו. השנה פתח במסע "טיהורים" בצמרת השלטון שבו הוצאו להורג כמה עשרות קצינים

סוכנויות הידיעות 12:3419.12.11

לאן צועדת צפון קוריאה? הבוקר (יום ב') הוכרז קים ג'ונג אוּן, בנו של הרודן הצפון קוריאני, קים ג'ונג איל, שמת, כ"יורש של המנהיג יוצא הדופן של המפלגה, הצבא והעם", כך לפי סוכנות הידיעות הצפון קוריאנית KCNA.

  

תאריך הולדתו של קים ג'ונג און אינו ידוע, אך הוא ככל
הנראה בשנות ה-20 המאוחרות לחייו. לפני כשנה, פורסמה תמונה בה הוא יושב לצד אביו בכינוס נדיר של "מפלגת הפועלים". מדובר היה בתמונה הרשמית הראשונה שלו מאז היה קטן.

 

להערכת פרשנים במערב, עלול היורש להיות רודן אכזר אף מאביו. בתחילת השנה החל הבן ב"מסע טיהורים" בצמרת השלטון, שבו הוצאו להורג כמה עשרות קצינים שסומנו כמתנגדים לו, ואחרים נשלחו למחנות מעצר. אחוות האינטלקטואלים הצפון-קוריאנים, ארגון של יוצאי המדינה הקומוניסטית שנמלטו לדרום קוריאה, טענה כי המבצע נועד למעשה להחליף גורמים המכהנים זמן רב בתפקידם, באישים צעירים הנאמנים לקים ג'ונג און. "מדובר בהחלפת דור", הבהיר דוברם. "גורמים רשמיים בכירים רועדים כעת מחשש, מכיוון שלא יודעים אם הם הבאים בתור".

 

על פי הודעת הטלוויזיה הממלכתית במדינה הקומוניסטית, מנהיג צפון קוריאה מת לפני יומיים, בגיל 69, מהתקף לב בנסיעת רכבת על רקע "תשישות מנטלית ופיזית בשל עבודה מאומצת", אחרי "שהקדיש את חייו לבני עמו". מותו של קים ג'ונג איל גורם מתח ניכר במזרח אסיה, במיוחד בקרב השכנה דרום קוריאה.

 

בשנה החולפת הואצו ההכנות להעברת השלטון במדינה הקומוניסטית לידי בנו של קים ג'ונג איל, שאחז במושכות השלטון 17 שנים. היורש הצעיר אף הועלה לאחרונה לדרגת גנרל, וסייר עם אביו בארצם ובמדינות שונות. את רוב שנותיו העביר קים ג'ונג און מחוץ לצפון קוריאה. הוא התחנך בבית הספר הבינלאומי בברן שבשוויץ, ואחר כך למד בין השנים 2002-2007 במכללה הבינלאומית למלחמה על שם קים איל סונג בבירה פיונגיאנג. בבגרותו הצטרף לאביו לפעולות פיקוח צבאיות.

  

במהלך השנים, פורסם מידע מוגבל על היורש הצפון קוריאני, ורק חלק קטן ממנו עסק באישיותו ובחייו הפרטיים. קים ג'ונג-און למד בבית הספר הבינלאומי בין השנים 1993 ו-1998 תחת השם צ'ול פאק, בלי שאיש ידע מה אביו עושה. הוא התגורר בשגרירות הצפון קוריאנית ונראה מעת לעת סועד בלוויית השגריר, שנחשב כמקורבו של המנהיג בפיונגיאנג.

  

"היה לו חוש הומור, הוא הסתדר היטב עם כולם, אפילו עם תלמידים שבאו ממדינות שהן אויבות של צפון קוריאה", סיפר עמית של קים הצעיר לספסל הלימודים בברן, בראיון אנונימי לעיתון "וולט אם סונטג". "פוליטיקה הייתה בגדר טאבו בבית הספר, היינו מתווכחים על כדורגל, לא על פוליטיקה".

 

בתחילת 2009 דיווחו אמצעי תקשורת במערב כי קים ג'ונג און נבחר לרשת את אביו בשלטון, והוא אף הציג מועמדות לאסיפת העם העליונה. באפריל הוצב בתפקיד יושב הראש של הוועדה לבטחון לאומי (NDC) - מהתפקידים הבכירים במדינה. אחר כך מונה לראשות המחלקה לביטחון מדיני, הסוכנות הממשלתית הממונה על שליטה פוליטית ועל מודיעין, ובאמצעי התקשורת המקומיים הוצמד לו הכינוי "החבר המבריק".

 

רק שלושה חודשים מילא תפקיד של חבר פרלמנט, לפני שהועלה לדרגת גנרל, למרות חוסר נסיון צבאי, ומונה לתפקיד

סגן נשיא הפיקוד הצבאי העליון של מפלגת הפועלים.

  

ערוץ הטלוויזיה הממלכתי של צפון-קוריאה, המשמש כשופרו של המשטר, הכריז לפנות בוקר על מותו של קים ג'ונג איל ב"שידור מיוחד". על המסך נראתה מגישת טלוויזיה לבושה בבגדים שחורים מסורתיים, ותוך שהיא מתייפחת מעת לעת היא הכריזה על מותו של קים. "זה האובדן הגדול ביותר עבור המפלגה... וזהו הצער הגדול ביותר של עמנו ושל אומתנו", אמרה המנחה. היא אמרה כי האומה "חייבת להפוך את הצער שלנו לכוח כדי להתגבר על הקשיים שלנו".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x