$
חברה וסביבה

שנה אחרי הצונאמי: טוקיו עדיין לא ערוכה לרעידת אדמה

מחקר חדש מגלה כי מרבית המבנים בבירת יפן עדיין לא ממוגנים מספיק מפני רעידת אדמה עתידית. הסיבה: הממשלה לא מתמרצת חיזוק מבנים והתשלום נופל על האזרחים

סוכנויות הידיעות 21:0011.03.12

טוקיו ציינה היום שנה לרעידת האדמה והצונאמי שהיכו ביפן והחריבו חלקים נרחבים ממנה, אך נראה כי גם שנה אחרי, בירת יפן עדיין אינה ערוכה כראוי לרעידות אדמה קשות.

 

לפי דיווח של סוכנות בלומברג, הממשלה היפנית מעריכה כי רעידת אדמה בעוצמה של 7.3 בסולם ריכטר שתפגע באזור מפרץ טוקיו תהרוג 11 אלף בני אדם, תפצע 210 אלף ותגרום נזק של 1.4 טריליון דולר. מאז האסון האיצה הממשלה באזרחים ובחברות לאגור מוצרי חירום, תוך שהיא מקדמת יוזמות בנייה לחיזוק מפרץ טוקיו. אולם הרשויות המקומיות לא עשו הרבה כדי לחזק את המבנים כדי למנוע התמוטטויות ושריפות — הגורמים העיקריים לפגיעות בנפש.

 

קרובים שאיבדו את יקיריהם באסון, היום בטוקיו קרובים שאיבדו את יקיריהם באסון, היום בטוקיו

 

"לא היתה שום התקדמות. אלא אם יקרה שינוי מהותי בגישה, מספר ההרוגים לא יירד ברעידת האדמה הבאה", אמר לבלומברג קאוצ'יקה אסאנו, אנליסט במכון המחקר של נומורה בטוקיו ומי שחקר את נוהלי הביטחון של רעידות האדמה ביפן בשני העשורים האחרונים.

 

רעידת האדמה שהיכתה ביפן בדיוק לפני שנה היתה בעוצמה 9 בסולם ריכטר — שיא מאז החלו המדידות — וגרמה למותם של 19 אלף בני אדם, להרס של מיליון בתים, לנזק של 16.9 טריליון ין ולפגיעה גרעינית קשה בעקבות הפגיעה בכור בפוקושימה. הרעידה היכתה בצד הצפוני־מזרחי של האי היפני, ולפי הערכות, רק 6% מתוך ההריסות פונו מאז האסון. כמו כן, הפגיעה בכור הגרעיני השאירה אזורים שלמים בצפון האי בלתי כשירים למגורי יצורים חיים למשך העשורים הקרובים.

 

סקר שביצע מכון המחקר של נומורה ב־2009 גילה כי 45% מתושבי יפן סבורים שהבתים שלהם אינם מספיק עמידים בפני רעידת אדמה. 57% מתוכם טענו כי הסיבה שהם אינם דואגים לכך בעצמם היא העלות הגבוהה הכרוכה בכך. ואמנם, אזרחים ביפן מוכת רעידות האדמה אינם מקבלים מהממשלה שום תמריץ לחיזוק המבנים. לדברי אסאנו, אף כי הממשלה סבסדה את תשלומי החיזוק, עדיין האזרח הפרטי הוא שצריך לשאת בהם.

 

אתמול עמד קיסר יפן דקת דומייה בטקס הזיכרון הרשמי הראשון לחללי רעידת האדמה שהתקיים בטוקיו. כ־30 אלף איש התקבצו בפארק היבייה בטוקיו כדי לחלוק כבוד להרוגים. בעצרת השתתפו מוזיקאים מובילים ביפן, ובמסגרתה חתמו המשתתפים על עצומה הקוראת לממשלה היפנית לנטוש את השימוש באנרגיה גרעינית — צעד שנקטו או הודיעו שינקטו מדינות אחרות במערב בגלל האסון. גרמניה היא הבולטת בהן, והודיעה עוד בשנה שעברה כי היא נוטשת את השימוש באנרגיה גרעינית לצורכי אספקת חשמל.  

בטל שלח
    לכל התגובות
    x