ארה"ב תגיש תביעה פלילית נגד המעורבים בהונאת ריבית הליבור
הסערה סביב המניפולציה בריבית הליבור אינה נרגעת: על פי "הניו יורק טיימס", האישומים צפויים לזעזע את עולם הפיננסים ולדרבן בנקים לחתור להסכמים עם הרשויות. הרובד הפלילי מצטרף לחקירה גלובלית שמקיימים הרגולטורים בארה"ב ובבריטניה
משרד המשפטים האמריקאי מגבש שורה של תביעות פליליות נגד בנקים גדולים ובכירים בתעשייה הפיננסית שעומדים במוקד שערוריית הטיית ריבית הליבור, כך מדווח "הניו יורק טיימס".
על פי הדיווח, גורמי ממשל מסרו לעיתון שבין הנאשמים צפויים להיות סוחרים בבנק ברקליס הבריטי, היחיד שהודה עד כה בביצוע מניפולציה בריבית הבין־בנקאית. לדברי הגורמים, הרשויות מקוות להגיש תביעה נגד בנק אחד לפחות בהמשך השנה.
הרובד הפלילי מצטרף לחקירה גלובלית שמקיימים הרגולטורים בארה"ב ובבריטניה וכן לשורה של תביעות מצד משקיעים פרטיים. האפשרות שיוגשו כתבי אישום פליליים צפויה לזעזע את עולם הבנקאות ולספק למוסדות הפיננסיים תמריץ להגיע לפשרה עם הרשויות. על פי הערכות מומחים, התביעות האזרחיות והפליליות יעלו לבנקים עשרות מיליארדי דולרים.
החקירה הרב־שכבתית, שכוללת יותר מתריסר בנקים, מתמקדת באופן שבו המוסדות הפיננסיים קבעו את ריבית הליבור, שהיא הריבית הבין־בנקאית של לונדון המשמשת לקביעת ריביות עבור מוצרים פיננסיים בעולם בשווי טריליוני דולרים. החשד הוא כי הבנקים ביצעו מניפולציה בשערי ריבית הליבור לפני ואחרי המשבר הכלכלי של 2008, כדי לשפר את רווחיהם ולא לחשוף את מצבם הפיננסי האמיתי.
חוקרים בוושינגטון ובלונדון שלחו בחודש שעבר איתותי אזהרה לתעשייה, כאשר הטילו קנס של 450 מיליון דולר על ברקליס בגין הטיית הריבית, אך הקנס לא מגן על העובדים מפני תביעות פליליוות.
עורכי דין המקורבים לפרשה מסרו ל"ניו יורק טיימס" כי הבנקים עושים מאמצים אדירים להגיע להסכמים דומים עם ממשלת ארה"ב, בין היתר כדי למנוע את התגברות הזעם הציבורי שהביא להתפטרות בכירים בברקליס. לפרשת הליבור יש פוטנציאל עבור התובעים, שכן חקירתה עשויה להיות הזדמנות פז לבוא חשבון עם הבנקים על התנהלותם לפני ובזמן המשבר הכלכלי של 2008.