ברננקי: "המדיניות האמריקאית לא פוגעת בשווקים המתעוררים"
יו"ר הפד ניסה להפריך את הטענות שתוכנית התמריצים שלו פוגעת בתזרימי ההון לשווקים המתעוררים; שר האוצר של ברזיל: "זו מדיניות אנוכית"
יו"ר הפדרל רזרב בן ברננקי ניסה להפריך את הטענות שלפיהן תוכנית התמריצים של הבנק המרכזי מערערת על תזרימי ההון לשווקים המתעוררים.
- אבודים בטוקיו: מחלוקת קשה סביב חילוץ יוון בוועידת קרן המטבע ביפן
- לגארד: "אסור להקריב את הצמיחה העולמית לטובת הצנע"
- סגן יו"ר קרן המטבע הבינלאומית קורא לארה"ב לטפל ב"צוק הפיסקאלי"
"לא בטוח כי מדיניות ההקלה בכלכלות המתקדמות מטילה עלויות על השווקים המתעוררים", מסר ברננקי לקראת הופעתו בסמינר שמארגן הבנק המרכזי של יפן ביחד עם קרן המטבע הבינלאומית בטוקיו. "מחקרים אחרונים, כולל כאלה שנערכו על ידי קרן המטבע, לא תומכים בתפיסה שהמדיניות המוניטרית בכלכלות המתקדמות הן הגורם המרכזי שעומד מאחורי תזרימי ההון בשווקים המתעוררים".
בדצמבר 2008 הוריד הבנק המרכזי בארצות הברית את הריבית על הלוואות לטווח בין 0 ל-0.25%, ובחודש שעבר נמסר כי רמות השפל בריבית "יימשכו כנראה עד אמצע 2015". כמו כן, הבנק פצח בספטמבר בסבב חדש של רכישת אג"ח, שבמסגרתו רכש אג"ח מגובות משכנתאות בשווי 40 מיליארד דולר בחודש. התוכנית צפויה להימשך עד שהתחזית עבור שוק העבודה תשתפר "במידה ניכרת".
לדברי ברננקי, הפעולות הללו אמורות להעניק לציבור ביטחון רב יותר בכך "שהבנק הפדראלי ינקוט בצעדים הנחוצים לעודד התאוששות כלכלית חזקה יותר בהקשר של יציבות מחירים".
מנגד הבטיח שר האוצר הברזילאי גווידו מנטגה, המשתתף אף הוא בכנס בטוקיו, לעשות כל שביכולתו כדי למנוע מהמדיניות המוניטריות "האנוכיות" של חלק מהמדינות המתפתחות מלפגוע בכלכלה של המדינה שלו. "אני טענתי כי
מלחמות המטבעות רק יבליטו את הקשיים של הכלכלה העולמית". אמר. "הניסיון להשיג נתחים גדולים יותר מהביקוש העולמי בדרכים מלאכותיות הוא בעל השפעות לוואי רבות. זו מדיניות אנוכית שמחלישה את המאמצים לפעולה מרוכזת".
ברננקי מצידו טוען כי ההאטה השנה בצמיחה בשווקים המתעוררים נובעת בחלקה מההאטה ביצוא מארצות הברית, אירופה וכלכלות מתפתחות אחרות. "הקלה מוניטרית שתומכת בהתאוששות בכלכלות המפותחות צריכה להמריץ את המסחר ולחזק את הצמיחה גם בכלכלות המתעוררות", טען. "הערכות של ההשפעה הבינלאומית של המדיניות המוניטארית של ארה"ב אמורות להעניק משקל ראוי להשפעות המhטיבות שלהן על הצמיחה והיציבות העולמית".