ארה"ב תעבור ב-2020 את סעודיה כמפיקת הנפט הגדולה בעולם
זאת הודות לעלייה הצפויה בביקוש לפצלי נפט, כך לפי הערכות הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה. הערכה זו מנוגדת למסקנות דו"ח משנה שעברה, אז נטען רוסיה וסעודיה יתחרו ביניהן על הבכורה
על פי הדו"ח השנתי של הסוכנות, שמייעצת למדינות המתועשות בנוגע למדיניות האנרגיה שלהן, מפת האנרגיה העולמית "תהיה חייבת להיות משורטטת מחדש בשל העלייה בייצור נפט וגז בארצות הברית". עם זאת, ההערכה האחרונה מנוגדת למסקנות הדו"ח של שנה שעברה, אז העריכו כי רוסיה וסעודיה יתחרו ביניהן על הבכורה.
"עד 2020 ארצות הברית צפויה להפוך ליצרנית הנפט הגדולה בעולם, ובכך לעקוף את סעודיה", נכתב בדו"ח. "התוצאה תהיה ירידה מתמשכת בייבוא הנפט לארצות הברית (שעומד כעת על 20% מהצרכים שלה), שתסתכם בהפיכתה של ארצות הברית ליצואנית נפט מובילה עד 2030".
השינוי המהותי ינבע בעיקרו מפיתוח מהיר מהצפוי של משאבי פחמימן הלכודים בפצלים, ועלייה בקצב שחרורם.
על פי מנהל מידע האנרגיה בוושינגטון, תפוקת הנפט האמריקאית עלתה מאז תחזית סוכנות האנרגיה של שנה שעברה ב-7% ל-10.76 מיליון חביות ביום.
מהדו"ח של הסוכנות עולה גם כי העצמאות של אמריקה בתחום האנרגיה עשויה להוביל לשינויים בבריתות צבאיות, שכן וושינגטון תוחלף על ידי המדינות האסייתיות שצריכות לאבטח את נתיבי מיכליות הנפט. "ההתמקדות תהיה על אבטחת הנתיבים האסטרטגיים שמובילים את הנפט מהמזרח התיכון לשווקים באסיה", נכתב בדו"ח. עם זאת, מזהירים כי הופעת פצלי הנפט עשויה להוביל להתגברות התחרות על משאבי מים הנחוצים לפרויקטי אנרגיה. פצלי נפט וגז מחולצים על ידי החדרתם בלחץ גבוה של מים, חול וכימיקלים לתוך האדמה על מנת לפצח את הסלעים. אך השימוש המוגבר במים "יגביר במידה משמעותית את העלויות הנלוות, ועשוי לאיים על יכולת הקיום של הפרויקטים".