כמה צריך להרוויח כדי להיות מאושר? תלוי באיזו מדינה
סקר חדש בדק מהי רמת ההכנסה הנדרשת כדי להיות מאושרים ומצא התפלגות גדולה מאד בין המדינות. וכמה הון עצמי צריך להיות לכם?
מהי עלותו הכלכלית של האושר? את התשובה לכך ניסו אין ספור מחקרים לגלות. חלקם בודקים את הקשר בין הון עצמי כולל לאושר ואחרים מחפשים את התשובה ברמות ההכנסה.
אחד מהמחקרים שפורסם בשנה שעברה וזכה לפרסום רב, קבע שרמות האושר עולות ביחס ישר לעלייה בהכנסה – עד שהיא מגיעה לרף של 75 אלף דולר לשנה. למרבה ההפתעה, ככל שרמות ההכנסה עולות מעבר לסכום זה – כך צונחות רמות האושר.
הנושא טעון מאד, שהרי מושג האושר כשלעצמו הוא חלקלק למדי ועושר לא תמיד מבטיח אושר, כפי שיעידו לא מעט זוכי פיס. כמו כן, מסתבר שהפרמטרים הכלכליים של האושר משתנים בהתאם למיקום, לסביבה החברתית ולגורמים חיצוניים אחרים.
על פי מחקר שנערך לאחרונה על-ידי Skandia International בשם Wealth Sentiment Monitor (סקר הבודק כיצד נתפס מושג העושר), סברו המשתתפים ש "הכנסת אושר" הינה 161 אלף דולר לשנה בממוצע.
עם זאת, ניתן לראות שישנה התפלגות גדולה מאד בין המדינות – בדובאי, אנשים זקוקים לרמות המשכורת הגבוהות ביותר מבין משתתפי הסקר על מנת לחוש מאושרים - כ-276 אלף דולר לעומת אירופה, שבה הנשאלים הרגישו שאושרם יובטח עם רמת הכנסה ממוצעת של 85 אלף דולר לשנה.
הסקר לא בדק מהו ההון העצמי הממוצע המבטיח אושר אך הוא כן בדק מהי רמת ההון העצמי הגורמת לאנשים להרגיש עשירים – הממוצע הגלובלי עמד על 1.8 מיליון דולר.
בהתפלגות לפי מדינות, סינגפור הציבה את הרף הגבוה ביותר לעושר – הון עצמי של 2.91 מיליון דולר. המשתתפים מדובאי הרגישו שהון עצמי של 2.5 מיליון דולר מקנה להם את התואר "עשיר" ואילו הונג קונג "מסתפקת" בהון עצמי של 2.46 מיליון דולר כדי להרגיש עשירה.
למרבה ההפתעה, דווקא הנשאלים האמריקאים ענו שמיליון דולר בממוצע מספיקים להם כדי לראות את עצמם כעשירים.
מתוך הנתונים עולה שעושר ואושר כלכלי אינם מונחים מוחלטים אלא תלויים בסביבה ובסובבים. אם אתם מתגוררים בדובאי ומוקפים באיילי נפט ובאוליגרכים כנראה שהדרישות שלכם יהיו גבוהות יותר ואילו בגרמניה, שבה התפלגות העושר שוויונית יותר, כך גם הדרישות צנועות יותר.