ספרד חוששת להידבק בכאוס האיטלקי
המשקיעים בספרד, שראו כיצד יותר ממחצית מהמצביעים האיטלקים דחו למעשה את תוכנית הצנע, הקפיצו את הריבית על האג"ח הממשלתיות של ספרד לעשר שנים לרמה שלא נראתה כבר שבועות רבים
המשקיעים, שראו כיצד יותר ממחצית מהמצביעים האיטלקים דחו למעשה את תוכנית הצנע, הקפיצו את הריבית על האג"ח הממשלתיות
שר החוץ הספרדי מנואל גרסיה־מרגאיו אמר בתגובה לזינוק התשואות על האג"ח כי "זוהי קפיצה לשום מקום שלא מבשרת טובות לאיטליה או לאירופה כולה". לדבריו, הממשלה הספרדית "מודאגת עמוקות" מהאפשרות שייווצר אפקט הדבקה ארוך טווח. שר הכלכלה לואיס דה גינדוס טען כי הספקנות בשווקים היא תופעה קצרת טווח, וכי לספרד יש מספיק נזילות בשביל להתמודד עם תנודתיות בשווקים. "נראה איך המצב מתפתח", אמר, "אנחנו מקווים שתקום ממשלה יציבה באיטליה. מה שטוב לאיטליה טוב לספרד, ולהפך".
מאז תחילת משבר החובות האירופי, המשקיעים רואים במדינות מוכות המשבר של אירופה - יוון, אירלנד, פורטוגל, ספרד ואיטליה - מעין מקשה אחת של "מדינות מסוכנות" שסובלות מבעיות דומות. איטליה היא הגדולה שבהן, ולכן למתרחש בה יש השפעה משמעותית במיוחד על כל השאר. כאשר מגיעות חדשות רעות מ"המנהיגה" - במקרה הזה איטליה - משקיעים שרכשו אג"ח של מדינות הפריפריה של גוש היורו מעדיפים להעביר את ההשקעה לאפיקים בטוחים יותר - אג"ח גרמניות או הולנדיות למשל. לכן גם אם אין כרגע החרפה דה פקטו במצבה הכלכלי של ספרד, היא מושפעת לרעה או לטובה מהנעשה במדינות שסובלות מבעיות חוב וגירעון דומות לשלה.