ר"מ חדש לסין: לי קצ'יאנג
לי מתכוון להשיב את הצמיחה באמצעות הרחבת הצריכה הפרטית; אתמול מונה שי ג'ינגפינג לתפקיד הנשיא
הפרלמנט הסיני אישר היום (ו') צפוי את מינויו של לי קצ'יאנג (57) לתפקיד ראש הממשלה במקומו של וון ג'יה-באו. בעקבות כך יעמוד בראש הכלכלה השנייה בגודלה בעולם בירוקרט דובר אנגלית, שמתכוון להשיב את הצמיחה באמצעות הרחבת הצריכה הפרטית.
- "המערב צריך ללמוד להזדקן בחן"
- בעקבות שמועות: בהלת גירושים בסין
- האינפלציה השנתית בסין זינקה לשיא של 10 חודשים
קרוב ל-3,000 נציגי המפלגה הקומוניסטית התאספו בבייג'ינג להצביע על מינויו של לי. שלושה בלבד הצביעו נגד ושישה נעדרו. לאחר ההצבעה, מיהר לי ללחוץ את ידו של שי ג'ינגפינג, שנבחר אתמול לתפקיד הנשיא.
שי ישמש כמנהיג המוביל של המדינה, בעוד שלי יעמוד בראש הקבינט, ויהיה אחראי על יישום המדיניות הממשלתית ופיקוח על הכלכלה.
הבעיות העיקריות שעומדות בפני לי כוללות את הפער בין העשירים והעניים, שנחשב לאחד הגדולים בעולם, כלכלה הנסמכת יתר על המידה על השקעות ושוק דיור מתייקר, שמעורר תסכול בקרב מעמד הביניים. המומחים מזהירים כי כישלון בצמצום הפער בין עשירים ועניים או בפיצוץ בועת הנדל"ן המסוכנת, עשוי ליצור תגובה ציבורית שיכולה אף לערער על שליטת המפלגה הקומוניסטית.
ללי יש תואר במשפטים ודוקטורט בכלכלה, והוא יעמוד בראש כלכלה, שב-2012 הצמיחה שלה הואטה לשיעור הנמוך ביותר מזה 13 שנה - 7.8%. מדובר עם זאת, בשיעור גבוה יחסית עבור מרבית המדינות.
יעד נוסף הקרוב לליבו של לי הוא תהליך האורבניזציה. לי השיק פרויקט שמטרתו להעביר 400 מיליון אנשים לערים בתוך עשור, מתוך תקווה להפוך את סין לכוח כלכלי מרכזי בזכות מעמד צרכנים מבוסס.