ממש מעבר לפינה: "כלכלת סין תעקוף את ארה"ב כבר ב-2016"
לפי דו"ח של ה-OECD, סין תהפוך לכלכלה הגדולה בעולם בעוד שלוש שנים בלבד; התחזית היא כי המדינה תציג שיעור צמיחה ממוצע של 8% בעשור הנוכחי בהתבסס על רפורמות כלכליות שהושקו ע"י הממשלה
סין צפויה להשיג צמיחה מהירה זה העשור הרביעי ברציפות, וכתוצאה מכך תעקוף ב-2016 את ארצות הברית ותהפוך להיות הכלכלה הגדולה ביותר בעולם, כך עולה מדו"ח שפרסם הארגון לשיתוף פעולה ופיתוח כלכלי (OECD).
- "המערב צריך ללמוד להזדקן בחן"
- אנליסטים מזהירים: חשש ממשבר פיננסי בסין ב-2014
- בגלל זיהום האוויר: ממשלת סין דורשת להפסיק לירות זיקוקים
על פי הערכות הארגון, לאחר שבשנה שעברה, הצמיחה הואטה לשיעור של 7.8%, הנמוך ביותר מזה למעלה מעשור, הכלכלה הסינית צפויה להתאושש ולהתחזק לצמיחה של 8.5% השנה ו-8.9% בשנה הבאה. לשם השוואה, היעד הרשמי שהציבה הממשלה בבייג'ינג עומד על שיעור צמיחה ממוצע של 7% עד 2015.
לפי התחזית שפרסם ה-OECD, הצמיחה בסין תעמוד על שיעור ממוצע של 8% בעשור הנוכחי, זאת בהתבסס על כך שהממשלה החדשה תיישם שורה של רפורמות כלכליות, פיננסיות ורגולטוריות, שחלקן כבר נכנסו לתוקף. "יש מרחב רב לצמצום פערים נוסף מצד סין. המדינה הוכיחה הצלחה בנוגע לחלק מגורמי המפתח בשמירה על הצמיחה", נכתב בדו"ח.
עם זאת, בדו"ח מצוינים גם מספר סיכונים לתחזית, בהם חולשה בכלכלה העולמית, עליית האינפלציה, מערכת פיננסית רופפת, פערים בשוויון ואוכלוסייה מזדקנת. אולם סין כבר הצליחה להפחית את התלות שלה בביקוש חיצוני, ורפורמות שנועדו לחזק את הצריכה הפרטית המקומית כבר יצאו לדרך.
ב-OECD ממליצים לממשלה בסין לשים דגש רב יותר על תהליכי אורבניזציה, ולבנות ערים גדולות ופרודוקטיביות יותר. ראש הממשלה החדש לי קצ'יאנג, התחייב בעת כניסתו לתפקיד לשים את מאמצי האורבניזציה במרכז סדר היום שלו.